PELASTUSSUUNNITELMA
Tämä on FC Lohjan 05, 06, 03, 04, 09 ja 10 – ikäluokkien Asemanpellon nurmikentällä järjestämän jalkapalloturnauksen pelastussuunnitelma.
Suunnitelma perustuu pelastuslakiin ja siihen on kerätty pelaajien, huoltajien, toimitsijoiden ja katsojien turvallisuuden kannalta tärkeitä asioita. Tämä jaetaan turnaukseen osallistuville joukkueille sekä annetaan tiedoksi Lohjan Liikuntakeskukselle, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle sekä Lohjan Sairaalalle.
Asemanpellon nurmikenttä sijaitsee Asemanpellolla osoitteessa Munkkaankuja, 08500 Lohja. Yleinen hätänumero on 112 ja se ohjautuu Länsi-Uudenmaan hätäkeskukseen Lohjalle. Lähin pelastusasema on Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Lohjan toimipiste, josta on n. 10 minuutin ajoaika Asemanpellon kentälle. Ambulanssin saapumisaika on n. 5 minuuttia. Turnauksessa on järjestyksen valvonta sekä ensihoitotaitoisia henkilöitä paikalla koko turnauksen ajan.
Pelastustie on Munkkaankujan parkkialueella ja turnausjärjestäjä huolehtii, että pelastustie on vapaana, jotta pelastuslaitoksen isot yksiköt pääsevät esteettä kohteeseen.
Poistumistiet kenttäalueelta sijaitsevat eripuolilla kenttää kiertävässä aidassa. Poistumisteille ei saa jättää mitään ylimääräistä tavaraa.
Pysäköinti on sallittu vain merkityillä paikoilla ja pysäköintipaikalla on järjestäjän toimesta ohjaajat, jotka opastavat saapujat oikeille pysäköintialueille. Pysäköintialueita on kaksi: Munkkaankujan pysäköintialue sekä Asemanpellon koulun (Munkkaantie 35, 08500 Lohja) hiekkakenttä.
Tupakointi ei ole sallittua turnausalueella (kenttä alue, joka on aidattu).
Kenttäalueella sijaitsee turnauksen aikana Asemanpellon vanha pukukoppi (puurakenteinen), kentän uusi huoltorakennus (puurakenteinen), uudet pukukopit (metalliset siirtokontit), ruokailua varten kevytrakenteinen teltta sekä toinen kevytrakenteinen teltta ”kioskia” varten. Kaikki rakennelmat sijaitsevat kenttäalueen länsireunalla. Kioskiin varataan sammutuspeite sekä käsisammutin makkaragrillin läheisyyteen.
Tapahtuman vaarojen ja riskien selvitys ja arviointi
Tapahtuman vaarat ja riskit on selvitetty ja arvioitu seuraavasti:
1. Tulipalo:
Tupakointi on alueella kielletty. Turnauksessa käytetään kaasugrilliä makkaran paistoon, kaasupullo pidetään kiinni grillissä koko tapahtuman ajan. Makkaranpaistopiste on erillisessä kevyessä telttakatoksessa, joka sijoitetaan siten, että mahdollisen tulipalon sattuessa tuli ei pääse leviämään alueella oleviin rakennuksiin, vaan palo saadaan rajoitettua makkaranpaistopisteelle. Makkaranpaistopisteellä on käsisammutin (6kg) sekä sammutuspeite ja koko ajan kaksi henkilöä työvuorossa. Alueella on turnauksen ajan paikalla alkusammutuskoulutuksen käyneitä henkilöitä (Terhi Värri, Jukka Tirkkonen, Ville Ylä-Jarkko ja Anne Ylä-Jarkko). Mahdollisen tulipalon sattuessa Tero Javanainen, Terhi Värri, Sami Takala, Ari Timonen, Ville Ylä-Jarkko, Anne Ylä-Jarkko, Ari Lemberg ja Krista Mahlio) huolehtivat alkusammutuksesta, lisäavun kutsumisesta sekä alueen evakuoinnista. Tulipalon sattuessa ihmiset ohjataan alueelta pois sijaintinsa mukaan seuraavia reittejä: 1. Munkkaankuja parkkialueelle johtava pelastustie, 2. keskellä kenttää oleva reitti Munkkaankujan parkkialueelle, 3. itäreunan poistuminen Asemanpellon koululle ja 4. pohjoispuolella Kuntotielle. Poistumisen jälkeen varmistetaan pelastusteiden pysyminen auki. Aluekartta on pelastussuunnitelman loppuosassa.
2. Tapaturmat/sairauskohtaukset/ensiapu:
Juniorijalkapallotapahtumassa on varauduttu hoitamaan nopeaa ensiapua vaativat pienet tapaturmat ja arvioimaan/ohjaamaan loukkaantuneet jatkohoitoon, joko terveyskeskuksen päivystykseen/yksityisille lääkäriasemille tai vakavamman tapaturman/sairauskohtauksen sattuessa antamaan paikan päällä ensiapu ja kutsumaan paikalle ambulanssi (112). Tapahtuma-alue on esteetön suuri nurmialue. Turnaustoimistossa on ensiaputarvikkeet ja ensiaputaitoinen henkilö paikalla (Terhi Värri, Marja Nieminen ja Anne Ylä-Jarkko). Turnauksen ensiavusta vastaa sairaanhoitaja Terhi Värri, joka huolehtii ensiapuvälineistön asianmukaisuudesta (kylmäpussit, sidetarvikkeita, särkylääkkeitä).
3. Sääolosuhteet:
Ukkonen:
Ukkossäällä turnaus keskeytetään ja tapahtumapaikalla oleva yleisö/osallistujat ohjataan pois maalien läheisyydestä suojaan sisätilojen läheisyyteen/sisätiloihin. Evakuoinnista vastaavat lauantaina 6.8.2016 Tero Javanainen, Ari Timonen, Sami Takala ja Terhi Värri sekä sunnuntaina 7.8.2016 Ville Ylä-Jarkko, Anne Ylä-Jarkko, Ari Lemberg ja Krista Mahlio.
4. Muut varotoimet turnauksen osalta:
Pelastussuunnitelma on lähetetty kaikkien turnaukseen osallistuvien joukkueiden vastuuhenkilöille sekä kaikille turnauksen järjestelyihin osallistuville henkilöille. Tapahtuma-aikaan paikalla on n. 80 vanhempaa, jotka ovat mukana turnausjärjestelyissä sekä lisäksi paikalla on vapaaehtoistoimijoina myös Paloniemen VPK:n naiset avustamassa turnausjärjestelyissä.
Tapahtuma: FC LOHJA HYUNDAI TURNAUS
Aika: 6.8.2016 klo 9.00-17.00 ja 7.8.2016 klo 9.00-18.00
Paikka: Asemanpellon kenttä, osoite Munkkaankuja, 08500 Lohja
Turnauksessa on lauantaina 6.8.2016 pelaajia noin 200 ja toimihenkilöitä, muita vanhempia ja sisaruksia paikalla noin 200.
Turnauksessa on sunnuntaina 7.8.2016 pelaajia noin 200 ja toimihenkilöitä, muita vanhempia ja sisaruksia paikalla noin 200.
Turnaustoimisto on teltassa puurakenteisen pukukopin edustalla.
Kisatoimiston vastaavana toimii Ari Timonen, puh. 0400 868 866
Järjestyksen valvonnasta vastaa Leo Salokannel, puh. 050 538 6634
EA toiminnasta vastaa Terhi Värri, puh. 0400 868 866
Tapahtuman turvallisuusvastaava Leo Salokannel, puh. 050 538 6634
Lohjan sairaalan päivystyksen numero, puh. 019 380 1200
Tiedoksi: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen Lohjan toimipiste, Lohjan sairaala ja Liikuntakeskus