Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Aktia-Kultakiekko

26.8. - 28.8.2022 Myyrmäen jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

Säännöt

26.-28.8.2022, Myyrmäki, Vantaa

Turnaus pelataan Suomen Jääkiekkoliiton U13-ikäluokan juniorisääntöjen mukaan seuraavin tarkennuksin:

Joukkueet ja pelaajat

Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Maalivahtien liikkumista joukkueiden välillä ei rajoiteta. Pelaajien kokonaismäärää joukkueessa ei rajoiteta.

Turnauksen pelijärjestelmä

Turnauksessa on kaksi sarjaa: AA ja AAA. Kummassakin sarjassa pelataan samalla järjestelmällä.

Sarjaan osallistuu 8 joukkuetta, jotka jaetaan kahteen lohkoon. Pelataan ensiksi lohkovaihe, jonka jälkeen puolivälierä (QF): kunkin lohkon 1. ja 4. sija sekä 2. ja 3. sijan joukkueet pelaavat vastakkain toisen lohkon kanssa. Tästä menevät voittajat semifinaalikierrokselle, josta jälleen voittajat finaaliin ja tappion kärsineet pronssiotteluun. Puolivälierän häviäjät pelaavat vielä yhdet sijoitusottelut.

Ottelut ja rangaistukset

Turnauksen otteluissa peliaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika 50 minuuttia. Erien välissä pidetään 1 minuutin erätauko. Joukkueet eivät vaihda puolia erätauon aikana.

Mitaliotteluissa kokonaisaikaa on käytössä 60 minuuttia.

Voittaja saa kolme (3) pistettä, tasapelissä kumpikin joukkue saa yhden (1) pisteen ja häviäjä saa 0 pistettä.

Jos kaksi tai useampi joukkue on lohkossa samassa pistemäärässä, määräytyy järjestys seuraavasti:

  1. Lohkon pisteet
  2. Keskinäisen otteluiden pisteet,
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero,
  4. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit,
  5. Lohkon otteluiden maaliero
  6. Lohkon otteluiden tehdyt maalit,
  7. Lohkon rangaistusminuutit,
  8. Arpa

Useamman kuin kahden joukkueen ollessa tasapisteissä, kutakin yllä mainittua kohtaa sovelletaan vain kerran siten, että jatkovertailu jatkuu aina seuraavasta kohdasta.

Sijoitusotteluissa ja välierissä voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla, jos varsinainen peliaika päättyy tasatulokseen. Ensimmäisellä kierroksella kilpailuun valitaan kolme pelaaja kummastakin joukkueesta, sama pelaaja ei voi laukoa kuin kerran. Jos voittaja ei ratkea ensimmäisellä kierroksella, kilpailua jatketaan pelaaja/kierros kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä. Sama pelaaja ei voi laukoa uudestaan ennen kuin kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat laukaisseet kerran. Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue valitsee, kumpi joukkue aloittaa kilpailun.

Joukkueiden on oltava vaihtoaitiossa viimeistään 3 minuuttia ennen ottelun alkamista. Mikäli joukkue myöhästyy ottelun aloituksesta, ottelu aloitetaan otteluohjelmaan merkityn kokonaispeliajan mukaisesti tilanteessa 5-0 ajoissa olevan joukkueen hyväksi. Ottelu päättyy otteluohjelman mukaisen aikataulun mukaisesti.

Aikalisät eivät ole sallittuja.

Pieni rangaistus on 1 minuutti (normaalin 2 minuutin sijasta) johtuen lyhyestä peliajasta.

Mikäli pelaaja saa pelirangaistuksen, (5+20 min) on hänet suljettu automaattisesti pois seuraavasta pelistä.

Mikäli pelaaja saa ottelurangaistuksen, (25 min) josta seuraa kurinpitokäsittely, on pelaaja suljettu automaattisesti pois turnauksesta.

Otteluiden päätyttyä joukkueiden pelaajat eivät kättele toisiaan jäällä. Ottelun päättyessä suoritetaan nopeasti ’huudot’ siniviivalla.

Protestit

Protesti on esitettävä suullisesti tuomarille ja vastustajalle välittömästi ottelun päätyttyä. Protesti on tehtävä kirjallisena, allekirjoitettuna joukkueenjohtajan toimesta ja 20 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä turnaustoimistoon. Pprotestit käsittelee jury. Jury koostuu turnauspäälliköstä ja kahdesta turnausjärjestäjän nimeämästä henkilöstä. Jury keskustelee tarvittaessa protestiin liittyvien osapuolten kanssa. Jury ei perustele päätöstään eikä siitä voi valittaa. 

Protestimaksu on 200 euroa, joka palautetaan joukkueelle, mikäli protesti hyväksytään. 

Pelipaidat

Kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkue vaaleissa pelipaidoissa.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta saa mitalit ja pokaalit sijoituksen mukaan. Mitaleja on 18 kpl per joukkue. Palkintojen jako suoritetaan välittömästi joukkueen viimeisen pelin päätyttyä jäällä.

Jokaisen joukkueen tulee nimetä viimeistään joukkueen viimeisen pelin alkaessa oman joukkueensa turnaus-tsemppari, joka palkitaan viimeisen ottelun päättyessä.

Oikeus muutoksiin

Turnaustoimistolla on oikeus tarvittaessa aikataulu- ja sääntömuutoksiin.

Vakuutukset

Kaikilla turnaukseen osallistuvilla pelaajilla ja joukkueiden toimihenkilöillä on oltava voimassa oleva pelipassi ja vakuutus tapaturmien varalle. Joukkueiden joukkueenjohtajat ovat velvollisia huolehtimaan tästä, mutta turnausjärjestäjä voi tarkistaa asian. Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia eikä ole vastuussa turnauksessa tapahtuvista loukkaantumisista.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com