Powered by GameResultsOnline.com tournament management

Loppiaisturnaus 2021

6.1.2021 Espoo | Suomi

Turnaussäännöt ja -ohjeet

Turnaussäännöt:

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia U10-junioreiden leijonaliiga -sääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä.

Pelialue ja -aika

Ottelut pelataan puolikkaalla kentällä punaviivan ja kaukalon päädyn välisellä alueella pitkittäin. Kotijoukkue pelaa aina keskeltä päätyyn ja tummassa peliasussa, vierasjoukkue pelaa aina päädystä keskelle ja vaaleassa peliasussa. Kaukalon keskellä oleva välilaita erottaa kentät toisistaan. Välilaita muodostaa yhtenäisen esteen laidasta laitaan.

Ottelut pelataan 4vs4 (+maalivahdit) ja ottelun kesto on 24 min juoksevaa aikaa. Vaihdot suoritetaan 2 minuutin välein välittämättä tilanteesta. Ottelun tuomari ratkaisee vaihtoajan aiheuttamat kiistatilanteet itsenäisesti. Maalin tai odottamattoman katkon jälkeen peli käynnistetään keskialoituksella. Maalivahdin sulkiessa kiekon, pelinohjaaja määrää hyökkäävän joukkueen peruuttamaan, jotta puolustava joukkue voi rauhassa käynnistää pelin oman maalin takaa. Ottelun toimitsija katkaisee pelin ilmoittamalla vaihdosta joko summerilla tai kuuluttamalla "vaihto”. Peli käynnistetään vaihdon jälkeen keskialoituksella heti, kun molemmista joukkueista aloittavat pelaajat ovat valmiina. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen yhteydessä. 

Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi mahdollisen jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Ottelujärjestys:

Ottelut pelataan yhdessä sarjassa Espoonlahden kahdessa hallissa (Espoonlahti Forum ja Espoonlahden harjoitushalli). Sarjassa on mukana 16 joukkuetta.

Sarjaohjelma:

Joukkueet jaetaan neljään neljän joukkueen alkusarjaan. Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Alkusarjan jälkeen lohkoykköset pelaavat jatko-ottelun toista lohkoykköstä vastaan, lohkokakkoset, lohkokolmoset ja lohkoneloset vastaavasti pelaavat jatko-ottelun toisen lohkon vastaavasti sijoittunutta joukkuetta vastaan. Jatkopelin lopputuloksesta riippuen kaikille joukkueille tulee vielä viides ottelu jatkolohkokaavion perusteella.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

Sijoitukset lohkoissa määräytyvät seuraavien turnausjärjestäjän asettamien sääntöjen mukaisesti:

1) Pisteet

2) Lohkon otteluiden maaliero

3) Lohkon otteluiden tehdyt maalit

4) Keskinäisten otteluiden pisteet

5) Keskinäisten otteluiden maaliero

6) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

7) Arpa 

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet jatko-otteluihin.

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

Sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset:

Tuomari viheltää pelin poikki rikkeen jälkeen. Rikkeen tehnyt pelaaja ohjataan vaihtoaitioon ja joukkue laittaa kentälle korvaavan pelaajan. Rikkonut pelaaja huilaa näin ollen oman vaihtokierroksen loppuun. Kiekko annetaan rikkeen jälkeen rikotulle joukkueelle. 

Viirien vaihto:

Turnauksessa joukkueiden kapteenit vaihtavat viirit ottelun jälkeen. Otteluiden jälkeen ei kätellä tuomareita tai vastustajia, vaan viirien vaihdon jälkeen joukkuet koputtavat mailalla jäähän kättelyn sijaan ja poistuvat kaukalosta tämän jälkeen.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen 31.12.2020 mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min. ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa. 

Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. Maalivahdin pelaaminen sijoitusottelussa edellyttää, että maalivahti on pelannut ko. joukkueessa vähintään yhden ottelun alkulohkossa.

Turnauksen jury:

Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelun tuominnut tuomari. Vastalauseet on toimitettava kirjallisena viimeistään 10 min ottelun päätyttyä. Vastalausemaksu on 150e, joka maksetaan käteisellä. Summa palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle, jos jury hyväksyy vastalauseen.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi, kiekkokoulun tapahtumapelipassi ja vakuutukset. Pelaajien on pidettävä kypärää ja muita varusteita päällä aina jäällä tai vaihtoaitiossa ollessa.

Ensiapu-tiedote on julkaistu turnauksen nettisivuilla. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista. 

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Sijoille 1, 2 ja 3 sijoittuneet joukkueet palkitaan pokaalilla sekä joukkueiden pelaajat mitalein  (max. 12 kpl / joukkue).

Tuomarit

Otteluiden tuomareina toimivat espoolaiset 04-06 syntyneet pelaajat

Fairplay

Kaikkia pelaajia tulee peluuttaa turnauksessa tasapuolisesti. Osallistuvien joukkueiden tulee muodostaa mahdollisimman tasaiset peliryhmät.

Turnauksen kulusta

Kaikille joukkueille tulee turnauksessa viisi ottelua. Pelien aikataulu on tehty tiiviiksi ja joukkueiden tulee olla valmiina käytävällä 5min ennen ottelun alkua. Ottelut aloitetaan otteluohjelmaan määrätyllä ajalla, ellei toisin ilmoiteta. Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden tehdä otteluohjelmaan muutoksia aikatauluissa pysymiseksi.

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com