TALVISARJA
19.11. - 9.4.2017 Aktia Areena, Myyrmäki-halli | Suomi

Talvisarjan säännöt ja yleisiä ohjeita:

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamista varten. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena. Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta.

Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

5v5 – pelimuodossa pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

5v5 – pelissä maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai – potkuun vastustajalle.


Erityisohje 2009- ja 2010-ikäluokissa

Rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai -kuljetus. Lähtötilanteessa pallon on oltava viivan päällä. Tilanteesta ei voi tehdä suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Muissa ikäluokissa on normaali rajaheitto.

 

Lisäohjeistus rajasyöttöön tai -kuljetukseen

Rajasyötön tai –kuljetuksen on tarkoitus nopeuttaa ja lisätä pallollista pelaamista. Sen antamisen ei ole tarkoitus kestää montaa sekuntia vaan peliä jatketaan nopeasti syöttämällä pallo peliin tai kuljettamalla. Tarvittaessa tullaan noudattamaan futsalista tuttua sääntöä eli kun pallo on asetettu paikalleen, pelaajalla on noin 5sek. aikaa syöttää tai lähteä kuljettamaan palloa.

 

Sääntösuositus 2009- ja 2010-ikäluokille

Vetäytymissääntöä ei virallisesti pidetä talvisarjassa, ei kuulu myöskään virallisiin Piirin sääntöihin. Toivomme kuitenkin, että valmentajat ottavat tämän suosituksen yhdessä huomioon. Maaliheitoissa/potkuissa annetaan vastustajalle sen verran tilaa, että pääsee avaamaan pelin ja peli pääsee niin sanotusti käyntiin. Ei palvele ketään, jos jokainen maalivahdin avaama pallo päätyy suoraan vastustajalle ja tämän seurauksena vastustaja pääsee tekemään maalin, saatikka useampia maaleja.