Virkkalan Champions Cup 2015 VIRKKALAN CHAMPIONS CUP 2015
5.9.2015 Kisakuja, Lohja | Suomi

Historiaa

Turnauksen idean juuret juontuvat reilun viiden vuoden takaa, kun veljekset Janne ja Joni Lukka heittivät toisilleen haasteen siitä kumpi saa kerättyä paremman jalkapallojoukkueen niistä kavereistaan joiden kanssa on joskus pelannut. Parina kolmena ensimmäisenä kesänä pelattiin vain yksittäinen ottelu tietysti asiaan kuuluvine jälkipeleineen. Vähitellen alkoi halukkaita pelureita olla enemmän ja enemmän sekä nuorempien vauhti isolla kentällä liian kovaa kokeneemmille, joten päätettiin järjestää turnaus ja siirtyä pienelle kentälle.

Turnauksen joukkueiden kokoamiseen lähdettiin kuitenkin alkuperäisellä idealla. Kutsuttiin mukaan kapteeneita, jotka kokosivat joukkueet omasta kaveripiiristään. Ensimmäinen turnaus pelattiin Kirkniemessä vuonna 2012. Tuolloin ja vielä seuraavanakin vuonna mukaan otettiin vain 6 joukkuetta. Turnauksen suosion myötä kesäksi 2014 päätettiin muuttaa hieman otteluohjelmaa, jolloin mukaan voitiin ottaa yhteensä 8 joukkuetta. Tällä sapluunalla mennään tänäkin kesänä.

Vaikka turnausten taso ja vauhti on noussut vuosi vuodelta, on tapahtuman tärkeimmät annit edelleen hauskanpito jalkapallon parissa sekä vanhojen tuttujen tapaaminen. Unohtamatta tietenkään jälkipelejä.