Oulun Kärpät D1-05 kutsuturnaus OULUN KäRPäT D1-05 KUTSUTURNAUS
15.12. - 16.12.2018 Linnanmaan jäähalli | Suomi

Säännöt

Turnaussäännöt

Turnausjoukkueet

Turnauksen AAA+- sarjaan osallistuu kuusi (6) joukkuetta ja AA-sarjaan kuusi (6) joukkuetta.

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2005 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Tytöt saavat olla kaksi vuotta vanhempia. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin. Turnausottelut pelataan D1-säännöillä.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan yksinkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:

  1. Pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. Keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Lohkon otteluiden maaliero
  5. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  6. Arpa

Sijoitusottelut

Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti.

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa. Voittolaukaukset suoritetaan laukojapari kerrallaan äkkikuolemaperiaatteella.

Otteluaika

Turnauksessa otteluiden peliaika on 2x20 minuuttia ja enintään 60 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Sijoitusotteluissa kokonaispeliaika on 55 minuuttia, jotta mahdollisille voittolaukauksille jää aikaa.

Erätauko 1min. Erien välissä vaihdetaan päätyjä.

Jäänajo joka ottelun jälkeen.

Aikalisää ei saa käyttää.  

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0. 

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla, elleivät joukkueet sovi keskenään toisin.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sekä AA- että AAA+-sarjassa palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä pelipassi. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Oulun jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Huom! Mahdollinen ottelurangaistus johtaa pelaajan turnauspelien päättymiseen, koska SJL:n kilpailusääntöjen mukaan pelikiellon voi kärsiä ainoastaan sarjapeleissä. Näin ollen pelaaja on pelikiellon saatuaan pelikiellossa, kunnes rangaistus on kärsitty sarjaottelussa.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.