KONTIO-LOPPIAISTURNAUS 2019 E1/D2 KONTIO-LOPPIAISTURNAUS 2019 E1/D2
5.1. - 6.1.2019 Kangasala | Suomi

SÄÄNNÖT

SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia E1- ja D2-junioreiden sääntöjä (Hämeen piiri). Tuomarit tilataan Tampereen jääkiekkotuomareilta. 

JOUKKUEET JA PELIASUT 

Turnaukseen osallistuu kumpanakin päivänä korkeintaan neljä joukkuetta. Kotijoukkueeksi merkitty pelaa ottelunsa tummalla pelipaidalla, vierasjoukkue vaalealla. Mikäli joukkueella ei ole kuin yksi pelipaita tulee siitä ilmoittaa etukäteen turnausjärjestäjälle. 

AJANKOHTA JA PAIKKA 

E1 ikäluokan turnaus pelataan lauantaina 5.1.2019 ja D2 ikäluokan sunnuntaina 6.1.2019 Kangasalan jäähallissa. Hallin sisällä on pieni oheisliikuntatila. Turnaukseen osallistuvilla joukkueilla on mahdollisuus käyttää hallin vieressä olevan Kangasalan lukion liikuntasalia turnauspäivänä klo 10-17.30 välisenä aikana. Liikuntasaliin ei saa mennä ulkokengillä.

Jokainen joukkue ilmoittautuu turnaustoimistoon hyvissä ajoin ennen ensimmäistä peliä. 

PELIAIKA 

Otteluissa pelataan 2 x 15 minuuttia ns. tehokasta peliaikaa, otteluiden kokonaisajan ollessa kuitenkin 50 minuuttia. Kokonaispeliaika alkaa hetkestä, jolloin ottelu käynnistyy. Kotijoukkueen aloituspääty on pelikellon pääty. Erien välissä on minuutin tauko, jolloin joukkueet vaihtavat pelisuuntaa. Erien välissä on minuutin tauko, joukkueiden tulee huolehtia, että aloitusviisikko on jäällä välittömästi erätauon päättymishetkellä. Jää huolletaan jokaisen ottelun välissä. 

NÄIN PELATAAN 

Turnauksessa pelataan yhdessä (neljän joukkueen lohkossa), kolme peliä. Kaikista otteluista pisteet jaetaan seuraavasti: VOITTO 2 pistettä, TASAPELI 1 piste, HÄVIÖ 0 pistettä. Lohkon kolmanneksi ja neljänneksi tulleet pelaavat pronssiottelussa ja lohkon toiseksi ja ensimmäiseksi tulleet pelaavat finaalissa. Finaali on kummankin turnauspäivän viimeinen ottelu. Sarjataulukossa joukkueiden sijoitus määritetään seuraavasti: 

1) Pisteet
2) Keskinäisten otteluiden pisteet
3) Lohkon otteluiden maaliero
4) Lohkon otteluiden tehdyt maalit
5) Rangaistukset
6) Arpa 

Sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

Sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Rangaistukset:

Pienet rangaistukset ovat pituudeltaan 1 min E1:ssä ja 2 min D2:ssa. Tarvittaessa ottelurangaistukset kärsitään turnauksen myöhemmissä peleissä. Maalivahdin tai joukkueen saadessa pienen rangaistuksen, joukkue pelaa rangaistuksen ajan vajaalla, mutta kukaan ei mene jäähyaitioon kärsimään. 

OTTELUOHJELMA JULKAISTAAN JA TOIMITETAAN JOUKKUEILLE SEURAAVASTI: 

- Turnausinfossa sähköpostitse joukkueiden yhteyshenkilöille 

- Turnausjulkaisussa 

- Tulospalvelussa http://gameresultsonline.com/kisa-eagles-06/kontio-loppiaisturnaus-2019-e1d2

(turnaus julkaistaan palvelussa viimeistään turnausviikolla, kun kokoonpanot on saatu syötettyä palveluun) 

TULOSPALVELU 

Turnauksessa pyritään käyttämään sähköistä tulospalvelua (GAMERESULTSONLINE). Tulospalvelussa julkaistaan turnauksen yleiset tiedot sekä tiedotteet, yhteystiedot, otteluohjelmat, joukkueiden kokoonpanot, lohkot, ottelutulokset, sarjataulukot, pistepörssit, palkitut pelaajat sekä muita turnaukseen liittyviä asioita ja valokuvia.

KOKOONPANOT 

Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan kokoonpanonsa järjestäjälle viimeistään sunnuntaina 16.12.2019. Ottelukohtaiseen kokoonpanoon voi tehdä muutoksia vielä 20 minuuttia ennen otteluiden alkamisaikaa. Joukkueessa saa olla rajoittamaton määrä pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen. Yli-ikäisyys säännöissä noudatetaan SJL:n Hämeen alueen yli-ikäisyys sääntöä. Joukkueiden on merkittävä yli-ikäiset pelaajat kokoonpanoa ilmoitettaessa. Joukkueet nimeävät kenttäpelaajien keskuudesta kapteeniston, yhden kapteenin (C) sekä yhden tai kaksi varakapteenia (A). Jokaisen ottelun aluksi joukkueiden kapteenit (C) käyvät toimitsija-aition edessä kättelemässä tuomarit sekä toisensa. 

RUOKAILU 

Järjestäjä tarjoaa terveellistä lounasta joukkueille ja kannustajille lisämaksusta. Lounaan lisäksi jokaiselle joukkueelle on pukukoppiin varattu hedelmiä välipalaksi. Päivä on pitkä ja urheilullinen, joten varatkaa mukaan riittävästi ravitsevia välipaloja sekä juotavaa! 

JURY JA VASTALAUSEET 

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Juryyn kuuluvat turnauspäällikkö, molemmat kiistanalaisessa ottelussa tuominneet tuomarit, molempien kiistanalaisten joukkueiden johtajat. Vastalause on esitettävä kirjallisena 10 minuuttia ottelun päättymisestä, vastalausemaksu on 100€ (sata euroa), joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Jury ei voi käsitellä erotuomarin antamia ottelu-/pelirangaistuksia, vaan ne menevät normaalin tavan mukaan liiton kurinpitäjän käsittelyyn.

PALKITSEMISET 

Pronssipelin ja finaalin jälkeen kaikista joukkueista palkitaan yksi pelaaja tähtipelaajina. Turnauksen voittanut joukkue saa pokaalin.

KAIKKI PELAA 

Toivomme joukkueilta tasapuolista peluuttamista turnauksen otteluissa. Kunnioitetaan peliä, pelaajia, tuomareita, toimihenkilöitä, vastustajaa… 

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Ensiapuvastaavat päivystävät koko turnauksen ajan, heidät löytää joko turnaustoimistosta tai puhelimitse. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.