Oheisharjoittelukeskus turnaus OHEISHARJOITTELUKESKUS TURNAUS
13.4. - 14.4.2019 Tuplajäät (Siilinjärvi) | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnausjoukkueet

Turnauksen AA- ja AAA-sarjaan osallistuu molempiin kahdeksan (8) joukkuetta.

 

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2007 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

 

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin. Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

 

Turnausmuoto

Turnaus pelataan sekä AA- että AAA-sarjassa yksinkertaisena sarjana, jokainen joukkue pelaa siis kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa

voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

 

Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:

Pisteet

Keskinäisten otteluiden pisteet

Lohkon otteluiden maaliero

Lohkon otteluiden tehdyt maalit

Arpa

 

Sijoitusottelut

Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti. Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa. Valmentajat nimeävät kolme (3) laukojaa joukkueestaan, mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan äkkikuolema periaatteella.

 

Otteluaika

Turnauksessa otteluiden aika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 45 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Mitaliotteluissa kokonaispeliaika 55 minuuttia.

 

Erätauko 1min.

 

Jäänajo aina 2 ottelun jälkeen, mitaliotteluiden välissä jäänajo.

 

Aikalisää ei saa käyttää.

 

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

 

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla, ellei joukkueet sovi keskenään toisin. Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

 

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sekä AA- että AAA-sarjassa palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla.

 

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä pelipassi. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa.

 

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Kuopion jääkiekkoerotuomarit ry:n tuomarit.

 

Peli-/ottelurangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden tuomarien päätöksellä.

 

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

 

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.