PikkuPässi-turnaus / SaPKo 05 PIKKUPäSSI-TURNAUS / SAPKO 05
29.4. - 30.4.2017 Tanhuvaara | Suomi

Turnaussäännöt

Turnaukseen osallistuu  viisi AA ja neljä AAA  joukkuetta.  Turnauksessa noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä sekä sääntökirjaa.

Turnaus pelataan ensin yksinkertaisena sarjana. Alkusarjassa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Alkusarjan neljä parasta pelaa välierät lohkojen 1. vastaan 4. ja 2. vastaan 3. AA-lohkon viidenneksi jääneen pelit päättyvät alkusarjaan.

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, määräytyy sijoitus seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

1. Pisteet
2. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee järjestyksen sarjataulukossa koko sarjan maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus).
3. Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien lukumäärä.
4. Jos tehtyjen maalien lukumäärä on sama, ratkaisee järjestyksen joukkueiden sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden tulos
5. Mikäli tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja sarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.
6. Arpa

Otteluaika:

Turnauksessa otteluiden kokonaisaika on 40 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta. Jokatoisen ottelun jälkeen on 15 minuutin jäänhuoltotauko.

Virallisena kellona käytetään jäähallin isoa kelloa. Aikalisää ei saa käyttää.  

Sijoitusotteluiden päättyessä varsinaisella peliajalla tasan, suoritetaan voittolaukauskilpailu paras kolmesta näiden jälkeen tilanteen ollessa tasan katkeaa kilpailu yhdestä laukojasta.

 Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0. 

Pelaajaluettelo ja pelipaidat:

Pelaavien joukkueiden joukkueenjohtajat sopivat ennen ottelua pelipaitojen värin ja tiedottavat siitä joukkuetta hyvissä ajoin. Otteluohjelmaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue on velvollinen tarvittaessa vaihtamaan pelipaidan.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 45 min. ennen ottelun alkua.

7.3.5.Pelirangaistukset käytöksestä
-
Pelirangaistus käytöksestä (PRK) merkitsee pelaajan tai joukkueen toimihenkilön poistamista ottelusta.
- PRK aiheuttaa pelaajalle tai toimihenkilölle yhden merkinnän käyttäytymisrangaistusten kertymään, ellei kurinpitäjä määrää tapauksesta erillistä pelikieltoa.
- Kun pelaajalle tai toimihenkilölle määrätään PRK säännön 550/551 (sopimaton käytös) perusteella, johtaa se aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn.
- Kauden viimeisessä sarjaottelussa hankittu pelirangaistus käytöksestä johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn.

7.3.5.1. Pelirangaistukset käytöksestä ottelun loppuajassa
Kun pelaajalle tai toimihenkilölle tuomitaan pelirangaistus käytöksestä
(PRK) ottelun lopussa missä tahansa ottelussa (harjoitusottelut, turnaukset, sarjaottelut) niin, että ottelupöytäkirjaan merkitään alkamisajaksi sama kuin ottelun loppumisaika, on pelaaja tai toimihenkilö automaattisesti pelikiellossa seuraavan sarjaottelun. Kyseistä pelirangaistusta käytöksestä ei lasketa käyttäytymisrangaistusten kertymään.

7.3.6. Ottelurangaistukset
Ottelurangaistus (OR) johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun peli-/toimitsijakieltoon. Pelaaja tai toimihenkilö, joka on saanut ko. rangaistuksen, on automaattisesti pelikiellossa kunnes asia on käsitelty päättävässä elimessä.

Muilta osin noudatetaan SJL:n Kilpailusääntöjä ja sääntökirjaa.

Muut säännöt:

Sama kenttäpelaaja ei voi pelata turnauksessa sekä AA ja AAA joukkueissa. Maalivahtien pelaaminen on vapaata.

Turnauksen Jury käsittelee mahdolliset protestit, jotka on esitettävä 5 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 150 euroa, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Juryn muodostavat turnausvastaavat, erotuomari ja yksi edustaja niistä joukkueista, joiden peliä protesti koskee (yhteensä 5 henkilöä).

Turnaukseen osallistuvalla pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassaoleva SJL:n lisenssi. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien vakuuttamisesta tapaturmien tai pukuhuoneissa olevien varusteiden osalta.