PikkuPässi-syysturnaus / SaPKo 05 PIKKUPäSSI-SYYSTURNAUS / SAPKO 05
9.9. - 10.9.2017 Tanhuvaara | Suomi

Säännöt

Pikkipässi D05 turnaussäännöt

Turnaukseen osallistuu neljä AA ja neljä AAA joukkuetta.  Turnauksessa noudatetaan SJL:n Kilpailu- ja juniorisääntöjä sekä sääntökirjaa.

Turnaus pelataan ensin yksinkertaisena sarjana. Alkusarjassa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Alkusarjan neljä parasta pelaa välierät lohkojen 1. vastaan 4. ja 2. vastaan 3.

Alkusarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, määräytyy sijoitus seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

1. Pisteet
2. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee järjestyksen sarjataulukossa koko sarjan maaliero (tehtyjen

ja päästettyjen maalien erotus).
3. Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien lukumäärä.
4. Jos tehtyjen

maalien lukumäärä on sama, ratkaisee järjestyksen joukkueiden sarjassa pelaamien keskinäisten

otteluiden tulos
5 Mikäli tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja

sarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.
6. Arpa

Otteluaika:

Turnauksessa otteluiden peliaika on 2x15 ja kokonaisaika on 50 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta.  Joka toisen ottelun jälkeen on 15 minuutin jäänhuoltotauko.

Virallisena kellona käytetään jäähallin isoa kelloa. Aikalisää ei saa käyttää.  

Sijoitusotteluiden päättyessä varsinaisella peliajalla tasan, suoritetaan voittolaukauskilpailu paras kolmesta näiden jälkeen tilanteen ollessa tasan katkeaa kilpailu yhdestä laukojasta.

 Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0. 

Pelaajaluettelo ja pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummassa peliasussa ja vierasjoukkue vaaleassa peliasussa. Otteluohjelmaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue on velvollinen tarvittaessa vaihtamaan pelipaidan.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 45 min. ennen ottelun alkua.

7.3.5.Pelirangaistukset käytöksestä
-
Pelirangaistus käytöksestä (PRK) merkitsee pelaajan tai joukkueen toimihenkilön poistamista ottelusta.
- PRK aiheuttaa pelaajalle tai toimihenkilölle yhden merkinnän käyttäytymisrangaistusten kertymään, ellei kurinpitäjä määrää tapauksesta erillistä pelikieltoa.
- Kun pelaajalle tai toimihenkilölle määrätään PRK säännön 550/551 (sopimaton käytös) perusteella, johtaa se aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn.
- Kauden viimeisessä sarjaottelussa hankittu pelirangaistus käytöksestä johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn.

7.3.5.1. Pelirangaistukset käytöksestä ottelun loppuajassa
Kun pelaajalle tai toimihenkilölle tuomitaan pelirangaistus käytöksestä
(PRK) ottelun lopussa missä tahansa ottelussa (harjoitusottelut, turnaukset, sarjaottelut) niin, että ottelupöytäkirjaan merkitään alkamisajaksi sama kuin ottelun loppumisaika, on pelaaja tai toimihenkilö automaattisesti pelikiellossa seuraavan sarjaottelun. Kyseistä pelirangaistusta käytöksestä ei lasketa käyttäytymisrangaistusten kertymään.

7.3.6. Ottelurangaistukset
Ottelurangaistus (OR) johtaa aina erilliseen kurinpitokäsittelyyn ja vähintään yhden ottelun peli-/toimitsijakieltoon. Pelaaja tai toimihenkilö, joka on saanut ko. rangaistuksen, on automaattisesti pelikiellossa kunnes asia on käsitelty päättävässä elimessä.

Muilta osin noudatetaan SJL:n Kilpailusääntöjä ja sääntökirjaa.

Muut säännöt:

Sama kenttäpelaaja ei voi pelata turnauksessa sekä AA ja AAA joukkueissa. Maalivahtien pelaaminen on vapaata.

Turnauksen Jury käsittelee mahdolliset protestit, jotka on esitettävä 5 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 150 euroa, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Juryn muodostavat turnausvastaavat, erotuomari ja yksi edustaja niistä joukkueista, joiden peliä protesti koskee (yhteensä 5 henkilöä).

Turnaukseen osallistuvalla pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassaoleva SJL:n lisenssi. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien vakuuttamisesta tapaturmien tai pukuhuoneissa olevien varusteiden osalta.

Turnauspäällikkö              

 Marjo-Riikka ”Mömmö” Tiilikainen

(puh. 040 726 8378)