Tiikeriturnaus 2017 Pirkkolan jäähalli TIIKERITURNAUS 2017 PIRKKOLAN JääHALLI
1.4. - 2.4.2017 Pirkkola | Suomi

TURNAUSSÄÄNNÖT

TIIKERI-TURNAUS

01.-02.4.2017

Pirkkolan jäähalli, Helsinki

 

TURNAUSSÄÄNNÖT

 

Turnauksessa pelataan neljä sarjaa: F08 ja F07 ja E06 AA (1.4.2017) ja E06A (2.4.2016).

 

PELITAPA

F08
Ikäluokkaan osallistuu 8 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. Kummassakin lohkossa (A/B) pelataan yksinkertainen sarja. Tämän jälkeen lohkojen neljänneksi sijoittuneet pelaavat keskenään sijoitusottelun sijoista 8.-7., kolmanneksi sijoittuneet sijoista 5.-6., lohkojen toiseksi sijoittuneet pelaavat pronssiottelussa ja lohkojen voittajat turnauksen finaalissa. Pelit pelataan puolikkaalla kentällä, 4 vs4

 

E06AA, E06A ja F07
Kaikkiin sarjoihin osallistuu 5 joukkuetta, joissa pelataan yksinkertainen alkusarja. Tämän jälkeen alkulohkojen kaksi parasta pelaavat finaaliin ja 3.-4. sijoilla olevat joukkueet pronssiotteluun.

 

PISTEIDEN LASKEMINEN

Alkulohkojen otteluissa jaetaan pisteitä seuraavasti:

Voitto = 2 p
Tasapeli = 1 p
Häviö = 0 p

 

Kahden joukkueen pisteiden ollessa tasan järjestyksen ratkaisee:

 1. keskinäinen ottelu
 2. koko sarjan maaliero
 3. koko sarjan tehdyt maalit
 4. arpa

   

  Kolmen tai useamman joukkueen pisteiden ollessa tasan järjestyksen ratkaisee:

 1. keskinäisten otteluiden pisteet
 2. keskinäisten otteluiden maaliero
 3. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
 4. koko sarjan maaliero
 5. koko sarjan tehdyt maalit
 6. arpa

   

  Sijoitusotteluiden päättyessä tasan suoritetaan voittomaalikilpailu kolmella pelaajalla. Aloitusvuoron ratkaisee arpa. Ellei ratkaisua löydy, jatketaan pelaajapari kerrallaan ratkaisuun asti. Laukauksen suorittaa aina eri pelaaja. Jos ratkaisua ei ole syntynyt joukkueen kaikkien kenttäpelaajien suoritettua laukauksen, aloitetaan uusi kierros samassa järjestyksessä kuin aiemmin.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  OTTELUAIKA

  F08

  Otteluaika on G08-ikäluokassa max. 30 minuuttia suoraa aikaa. Vaihtoajan pituus on 2 minuuttia.  Vaihdot ilmoitetaan äänimerkillä ja/tai kuuluttamalla. Peliaika alkaa ja loppuun ohjelmaan merkittynä aikana. Toimitsijat kuuluttavat viimeisen vaihdon. Otteluaika sisältää pelin lopussa olevan kättelyn ja viirien vaihdon.

   

  E06A ja E06AA

  Otteluaika on 06-ikäluokassa 1x28min tehokasta aikaa, kokonaisaika 40 min, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan.

   

  F07

  Otteluaika on F07-ikäluokassa 1x20 min tehokasta aikaa.  Kokonaisaika on 30 minuuttia suoraa aikaa, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan.

   

  Ottelut alkavat ohjelman mukaan, ellei toisin ilmoiteta. Joukkue, joka ei ole aloitusvalmis ottelun aloitushetkellä, tuomitaan hävinneeksi ottelu 5-0, ellei myöhästyminen tapahdu turnauksen järjestäjän luvalla. Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden alkamisajankohtaa ja ottelupaikkaa, mikäli siihen ilmaantuu perusteltuja syitä. Joukkueille ilmoitetaan muutoksista heti syiden ilmaantuessa.

   

  SÄÄNNÖT

  Otteluissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kunkin ikäluokan juniorisääntöjä seuraavilla poikkeuksilla:

 • F07-ikäluokassa pelataan nuoremman E-juniori-ikäluokan säännöillä
 • Aikalisät eivät ole käytössä
 • Pelin viivyttämisestä pelikatkojen aikana tuomarilla on mahdollisuus tuomita rangaistuslaukaus. Kokonaispeliajan päättymisen jälkeen mahdollinen rangaistuslaukaus on suoritettava viivyttelemättä.
   

   

  Kunkin ottelun kokoonpano on ilmoitettava toimitsijoille viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

   

  Turnauksen järjestäjät eivät vakuuta osallistuvien joukkueiden pelaajia tai toimihenkilöitä, eivätkä vastaa heidän mahdollisista tapaturmista. Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella pelaajalla on voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.

   

  EROTUOMARIT

  Turnauksen järjestäjä huolehtii jokaiseen otteluun ikäluokan juniorisäännöissä vaaditun tuomarin/tuomariston.

   

  VASTALAUSEET

  Mahdollinen vastalause on tehtävä viimeistään 20 minuuttia ko. ottelun päättymisen jälkeen turnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 100 €, joka maksetaan vastalauseen jättämisen yhteydessä. Jos vastalause hyväksytään, maksu palautetaan. Ottelutapahtumien kurinpidollisiin ratkaisuihin liittyviin protesteihin päätöksen tekee kyseissä ottelussa tuomitseva erotuomari. Muiden protestien päätöksistä vastaa turnauspäällikkö. Turnauspäällikkönä toimii Jani Vainio (06 ja 07 ikäluokat) ja  (08 ikäluokka).