TIIKERITURNAUS 2016 TIIKERITURNAUS 2016
9.4. - 10.4.2016 Pirkkolan Jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

TIIKERI-TURNAUS

09.-10.4.2016

Pirkkolan jäähalli, Helsinki

 

TURNAUSSÄÄNNÖT

 

Turnauksessa pelataan neljässä ikäluokassa: G08 ja E04 (9.4.2016) ja E05 ja F06(10.4.2016).

 

PELITAPA

G08
Ikäluokkaan osallistuu 10 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Kummassakin lohkossa (A/B) pelataan yksinkertainen sarja. Tämän jälkeen lohkojen viidenneksi sijoittuneet pelaavat keskenään sijoitusottelun sijoista 9.–10., neljänneksi sijoittuneet sijoista 7.-8., kolmanneksi sijoittuneet sijoista 5.-6., lohkojen toiseksi sijoittuneet pelaavat pronssiottelussa ja lohkojen voittajat turnauksen finaalissa. Pelit pelataan puolikkaalla kentällä, 5 vs 5.

F06, E05 ja E04
Kaikkiin sarjoihin osallistuu 5 joukkuetta, joissa pelataan yksinkertainen alkusarja. Tämän jälkeen alkulohkojen kaksi parasta pelaavat finaaliin ja 3.-4. sijoilla olevat joukkueet pronssiotteluun.

PISTEIDEN LASKEMINEN

Alkulohkojen otteluissa jaetaan pisteitä seuraavasti:

Voitto = 2 p
Tasapeli = 1 p
Häviö = 0 p

Kahden joukkueen pisteiden ollessa tasan järjestyksen ratkaisee:

  1. keskinäinen ottelu

  2. koko sarjan maaliero

  3. koko sarjan tehdyt maalit

  4. arpa

Kolmen tai useamman joukkueen pisteiden ollessa tasan järjestyksen ratkaisee:

  1. keskinäisten otteluiden pisteet

  2. keskinäisten otteluiden maaliero

  3. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

  4. koko sarjan maaliero

  5. koko sarjan tehdyt maalit

  6. arpa

 

Sijoitusotteluiden päättyessä tasan suoritetaan voittomaalikilpailu kolmella pelaajalla. Aloitusvuoron ratkaisee arpa. Ellei ratkaisua löydy, jatketaan pelaajapari kerrallaan ratkaisuun asti. Laukauksen suorittaa aina eri pelaaja. Jos ratkaisua ei ole syntynyt joukkueen kaikkien kenttäpelaajien suoritettua laukauksen, aloitetaan uusi kierros samassa järjestyksessä kuin aiemmin.

 

OTTELUAIKA

G08

Otteluaika on G08-ikäluokassa max. 30 minuuttia suoraa aikaa. Vaihtoajan pituus on 2 minuuttia. Vaihdot ilmoitetaan äänimerkillä ja/tai kuuluttamalla. Peliaika alkaa ja loppuun ohjelmaan merkittynä aikana. Toimitsijat kuuluttavat viimeisen vaihdon. Otteluaika sisältää pelin lopussa olevan kättelyn, viirien vaihdon ja tsempparipalkinnon jaon. Aikalisää ei sallita.

 

F06

Otteluaika on 06-ikäluokassa 2x13min tehokasta aikaa, kokonaisaika 40min, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan.

E05,E04

Otteluaika on E04 ja E05 –ikäluokissa 2x15 min tehokasta aikaa. Kokonaisaika on 45 minuuttia suoraa aikaa, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan.

Pelin viivyttämisestä rangaistaan tuomarin harkinnan mukaan. Ottelut alkavat ohjelman mukaan, ellei toisin ilmoiteta. Joukkue, joka ei ole aloitusvalmis ottelun aloitushetkellä, tuomitaan hävinneeksi ottelu 5-0, ellei myöhästyminen tapahdu turnauksen juryn luvalla. Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden alkamisajankohtaa ja ottelupaikkaa, mikäli siihen ilmaantuu perusteltuja syitä. Joukkueille ilmoitetaan muutoksista heti syiden ilmaantuessa.

SÄÄNNÖT

Otteluissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kunkin ikäluokan juniorisääntöjä seuraavilla poikkeuksilla:
F06-ikäluokassa pelataan koko kentällä.

F06-ikäluokassa ovat voimassa paitsio- ja pitkäkiekkosäännöt.

F06-ikäluokassa sallitaan jäähyt.

 

Kunkin ottelun kokoonpano on ilmoitettava toimitsijoille viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Turnauksen järjestäjät eivät vakuuta osallistuvien joukkueiden pelaajia tai toimihenkilöitä, eivätkä vastaa heidän mahdollisista tapaturmista. Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä että jokaisella pelaajalla on voimassaoleva pelipassi ja vakuutus.

EROTUOMARIT

Turnauksen järjestäjä huolehtii jokaiseen otteluun ikäluokan juniorisäännöissä vaaditun tuomarin/tuomariston.

VASTALAUSEET

Mahdollinen vastalause on tehtävä viimeistään 20 minuuttia ko. ottelun päättymisen jälkeen turnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 100 €, joka maksetaan vastalauseen jättämisen yhteydessä. Vastalauseen käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Jos vastalause hyväksytään, maksu palautetaan.

JURY

Turnauksen juryn muodostavat kaksi Kiekko-Tiikereiden edustajaa ja yksi erotuomariedustaja.

Turnauspäällikkönä toimii Milja Puustinen (06,08 ja 04 ikäluokat) ja Jyrki Huotari (05 ikäluokka).