Finland Lions Ringette Cup 2022

29.7. - 31.7.2022 Helsinki Region, Järvenpään Arena A, Järvenpään Arena B | Finland

Säännöt

1.       Pelaaminen

Turnauksessa noudatetaan Suomen Ringetteliiton Laji- ja Kilpailusääntöjä ja määräyksiä sekä Kurinpitosääntöjä, kuitenkin poiketen niistä siltä osin kuin jäljempänä on esitetty.

2.       Ottelujärjestys

U14: Turnaukseen osallistuu 5 joukkuetta. Joukkueet pelaavat turnausaikataulun mukaisesti yksinkertaisen alkusarjan. Joukkue saa voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

U16: Turnaukseen osallistuu 8 joukkuetta. Joukkueet pelaavat turnausaikataulun mukaisesti kahdessa alkulohkossa A ja B yksinkertaiset sarjat. Joukkue saa voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

U19/Avoin: Turnaukseen osallistuu 5 joukkuetta. Joukkueet pelaavat turnausaikataulun mukaisesti yksinkertaisen alkusarjan. Joukkue saa voitosta 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta nolla pistettä.

Jos kaksi tai useampi joukkue päätyy alkusarjassa tasapisteisiin, ratkaisee joukkueiden järjestyksen:

1.       Keskinäisen ottelun tulos

2.       Sarjan maaliero

3.       Tehtyjen maalien määrä

4.       Pienempi rangaistusminuuttimäärä turnauksessa

5.       Arpa

U14 ja U19/Avoin sijoitusottelut:

Alkusarjan 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat turnauksen sijoista 3 ja 4.

Alkusarjan 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pelaavat turnauksen sijoista 1 ja 2.

U16 Välierät ja sijoitusottelut:

Välierät pelataan seuraavan kaavion mukaan: A1-B2, B1-A2, A3-B4, B3-A4.

Sijoitusottelut:

Otteluiden A3-B4 ja B3-A4 voittajat pelaavat sijoista 5-6 ja häviäjät sijoista 7-8.

Otteluiden A1-B2 ja B1-A2 voittajat pelaavat loppuottelussa ja häviäjät pronssiottelussa.

3.       Peliaika

U14: Otteluissa peliaika on 2x 15 min tehokasta peliaikaa, kokonaisaika kuitenkin enintään 50 min. Sijoitusotteluissa peliaika on 2x 15min. Jos sijoitusottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 5 min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

U16: Alkulohkon ja välierien otteluissa peliaika on 2x 20 min tehokasta peliaikaa, kokonaisaika kuitenkin enintään 60 min. Sijoitusotteluissa peliaika on 2x 20min. Jos sijoitusottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 5 min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

U19/Avoin: Alkulohkon otteluissa peliaika on 2x 20 min tehokasta peliaikaa, kokonaisaika kuitenkin enintään 60 min. Sijoitusotteluissa peliaika on 2x 20min. Jos sijoitusottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 5 min jatkoaika äkkikuolema periaatteella.

HUOM! Jos ottelussa kokonaisaika päättyy ja ottelun tehokasta peliaikaa on jäljellä alle kaksi minuuttia, pelataan ottelu loppuun tehokkaan peliajan mukaan.

Kokonaisajan lähestyessä loppua, kuuluttamalla ilmoitetaan kun kokonaisaikaa on jäljellä kuusi minuuttia, neljä minuuttia ja kaksi minuuttia.

Jos tehokasta peliaikaa on pelattu alle puolet ja tulee tekninen häiriö tai pelaajan vakava loukkaantuminen, joka kestää yli 10 min, kokonaisaikakello pysäytetään 10 minuutin katkon jälkeen ja ottelua jatketaan häiriön korjaamisen jälkeen jäljellä olevalla kokonaisajalla. Mikäli tehokasta peliaikaa on pelattu yli puolet, ei kokonaisaikakelloa pysäytetä.

Välierässä tilanteen ollessa varsinaisen peliajan tai kokonaisajan päättyessä tasan, suoritetaan voittomaalikilpailu. Sijoitusottelussa tilanteen ollessa jatkoajan päättyessä tasan, suoritetaan voittomaalikilpailu. Tätä varten joukkueella on oltava esittää välittömästi peliajan päätyttyä kirjallisesti tuomarille kolme pelaajaa ja näiden suoritusjärjestys (pelaaja, joka on rangaistusaitiossa peliajan päättyessä, ei voi osallistua voittomaalikilpailuun).

Kaikki kolme pelaajaa suorittavat rangaistuslaukauksen. Jos ottelu on tämänkin jälkeen tasan, jatketaan kilpailua pelaaja kerrallaan, kuitenkin eri pelaajilla kuin aiemmat kolme. Se joukkue jolla on tasavuoron jälkeen johtomaali, on ottelun voittaja.

Voittomaalikilpailun aloittaja valitaan arvalla. Arvan voittanut joukkue saa valita aloittajan.

Erätauko on kaikissa otteluissa yksi minuutti. Yksi aikalisä / joukkue sallitaan sijoitusottelussa.

4.       Rangaistukset

Ringeten sääntöjen mukaan, seuraavilla poikkeuksilla:

Jos turnauksessa,

1. pelaaja/toimihenkilö poistetaan ottelusta toisen kerran turnauksen aikana,

2. pelaajalle/toimihenkilölle tuomitaan ottelurangaistus,

turnausjury käsittelee asian rangaistustoimenpiteet turnauksen osalta ja asian mahdollisen jatkokäsittelyyn lähettämisen.

5.       Ottelupöytäkirjat

Joukkueenjohtajan on tarkistettava ja allekirjoitettava ottelupöytäkirja turnaustoimistossa viimeistään 20 min ennen otteluohjelman mukaista pelin alkua.

6.       Otteluiden alkaminen

Joukkueiden on oltava valmiina jäälle tuloon ja mahdollisesti ottelun aloittamiseen 5 minuuttia ennen otteluohjelmaan merkittyä ottelun alkamisaikaa, jotta ottelut alkavat otteluohjelman mukaisesti. Tätä sääntöä rikkonut joukkue voidaan tuomita hävinneeksi 7 – 0.

Turnauksen juryllä on oikeus otteluohjelmien ja aikataulujen muutoksiin, mikäli pakottavat syyt niin vaativat.

7.       Otteluraporttien ja vastalauseiden ratkaiseminen, turnausjury

Turnauksen juryn tehtävänä on turnauksen aikana esiin tulleiden otteluraporttien ja vastalauseiden ratkaiseminen ja päätöksien antaminen turnauksen osalta. Jury voi myös lähettää turnauksen osalta käsitellyn otteluraportin tai vastalauseen jatkokäsittelyyn liiton kurinpitoryhmälle.

Vastalause, joka koskee peliä, on jätettävä kirjallisena turnaustoimistoon 30 min ko. pelin päättymisen jälkeen. Muu kuin pelitapahtumiin liittyvä huomautus tai vastalause voidaan jättää kirjallisena juryn käsiteltäväksi milloin tahansa turnauksen aikana. Vastalausemaksu on 100 €.

Juryn valta ei koske pelkästään kaukalossa tapahtuvaa toimintaa. Koko turnauksen ajan, muuallakin sattuneisiin rikkeisiin ja väärinkäytöksiin, juryllä on velvollisuus puuttua, mikäli osallisena on turnaukseen osallistuva pelaaja tai toimihenkilö.

Turnauksen jyryn muodostavat:

·     turnausjärjestäjän edustajat (2 kpl)

·     erotuomareiden edustaja

Juryn tarkempi kokoonpano yhteystietoineen löytyy turnauksen aikana turnaustoimistosta.

8.       Kilpailuluvat (Ice Card)

Jokaisella turnauksen otteluihin osallistuvalla pelaajalla ja toimihenkilöllä on oltava voimassa oleva Ice Card tai vastaava (Kanada/Ruotsi). Todistukset voimassaolevista kilpailuluvista on oltava mukana turnauksessa tarkistusta varten.