Säännöt

Joukkueet

Pelitälleihin osallistuu 10 joukkuetta, tasot AA ja AAA.

Pelaajat, määrä, pelaajalistat

Tapahtuma on tarkoitettu vuonna 2010 syntyneille U13 -ikäluokan kiekkoilijoille. Ns. Y-pelaajista merkintä pelaaja listoihin. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa pelitälleihin rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa. Jokainen joukkue syöttää pelaajalistat GameResultiin. Järjestäjä lähettää linkin. Tarvittaessa kokoonpanoja voidaan vaihtaa ennen tapahtuman alkua.

Varsinaiset säännöt

Ottelut pelataan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä, sekä D- junioreiden sääntöjä noudattaen tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Kustannus

Tapahtuma viedään läpi pelitällihengessä jolloin kustannukset jaetaan osallistujien kesken pelattujen pelien lukumäärän mukaan, lisäksi jokaisesta jäällä olevasta joukkeesta tarvitaan kaksi toimitsijaa.

Otteluohjelma on nähtävillä gameresultissa ja otteluista muodostuu sähkoinen pöytäkirja gameresulttiin.

Ottelut

Kaikki joukkueet eivät kohtaa kaikkia joukkueita. Pelit jakaantuvat seuraavasti:

Otteluaika

Otteluiden aika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 45 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta.

Erätauko 1min.

Jäänajo on viimeistään kahden ottelun jälkeen.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta .

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Varkauden jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit, sekä Leki-75 Ry:n seuratuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset käytöksestä

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, ottelussa tuominnut tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

Kurinpito

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja, vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle käsittelyyn