Finland Lions Cup Girls U18

5.8. - 7.8.2022 Espoo | Finnland

Säännöt

TurnauksessanoudatetaanSuomenJääkiekkoliiton(SJL)kilpailusääntöjä seuraavinpoikkeuksin:

Alkusarja:

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa 3 ottelua.

Sijoitusottelut:

Alkusarjan 1. ja 2. pelaavat Ainaalin. Alkusarjan 3. ja 4. pelaavat pronssiottelun.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa 3 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä , ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden jä rjestys seuraavasti:

7.Arpa

Alkusarjan ottelut voivat pä ä ttyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjassa ottelun pä ä ttyessä tasan, jatkoaikaa ei pelata, eikä voittomaalikilpailua suoriteta.

Finaalin ja Pronssiottelun jatkoaika ja voittomaalikisa:

Finaalin tai/ja Pronssiottelun pä ä ttyessä tasan varsinaisen peliajan jä lkeen, jatketaan vä littö mä sti 5 minuutin jatkoajalla. Jatkoaika pelataan 3 vs 3. Jatkoajalla syntyvä maali pä ä ttä ä ottelun. Jatkoajan pä ä ttyessä tasan, jatketaan suoraan voittomaalikilpailuun. Voittomaalikilpailussa kä ytetä ä n Suomen Jä ä kiekkoliiton kilpailusä ä ntö jä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jä lkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Jatkopareissa ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa

vä hintä ä n kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto:

Peliaika on 3x20 min tehokasta peliaikaa. Erä tauon pituus on 10 minuuttia. Jatkoajan kesto sijoitusotteluissa on 5 minuuttia tehokasta peliaikaa, pelataan 3 vs 3.

Tarkentavat ohjeet ottelun kulusta:
• Jokaista ottelua ennen on 10 minuutin jä ä lä mmittely, jonka jä lkeen jä ä najo.
• Ottelu aloitetaan vä littö mä sti jä ä najon ja maalien paikalleen asettamisen jä lkeen • Aikalisä ON sallittu. Aikalisän kesto 30 sekuntia.
• Tuulettaminen kentä llä on sallittua vain maalin tehneelle kentä lliselle.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentä lle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan hä viä mä ä n kyseinen ottelu 5 – 0.

Rangaistukset:
Suomen Jä ä kiekkoliiton Kilpailusä ä ntö jen sekä IIHF:n sä ä ntö kirjan mukaisesti.
Toimihenkilö iden saama pelirangaistus- ja/tai ottelurangaistus kä ytö ksestä johtaa automaattisesti sulkemiseen turnauksesta. Pelaajan saama pelirangaistus kä ytö ksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon turnauksessa ja ottelurangaistus aiheuttaa sulkemisen turnauksesta.

Pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Pelaajaluettelo tulee toimittaa aina 1h ennen ottelun alkua. Ottelupö ytä kirjaan joukkue voi merkitä 20 kenttä pelaajaa ja 2 maalivahtia. Toimihenkilö itä ottelussa voi olla 6 / joukkue.

Ikäluokka:

Turnauksessa saa pelata vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneet pelaajat..

Tuomarit:

Turnauksen tuomareina toimivat Helsingin jääkiekkotuomareiden ( HJT ) tuomarit.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Jä rjestä jä t eivä t ole vakuuttaneet pelaajia eivä tkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilö iden tulee olla vakuutettuja Suomen Jä ä kiekkoliiton sä ä ntö jen mukaisesti. Turnausjä rjestä jä n puolelta turnauksessa on paikalla ensiapu koko turnauksen ajan. Jä rjestä jä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Voittajajoukkue palkitaan pokaalilla ja kolme parasta joukkuetta mitaleilla.

Tsemppari-pelaaja:

Jokaisesta joukkueesta palkitaan turnauksen jokaisessa ottelussa tsemppari-pelaaja, jonka valinnan suorittavat vastustaja joukkueen toimihenkilö t.

Yleistä:

Ilmoittautumalla ja maksamalla turnausmaksun joukkueet hyvä ksyvä t seuraavan: Turnausjä rjestä jä varaa oikeuden ottaa kuvia turnauksen aikana ja julkaista niitä netissä sekä sosiaalisessa mediassa.