Powered by GameResultsOnline.com tournament management

KTP CUP

17.8. - 18.8.2024 Arto Tolsa areena, Karhulan keskuskenttä , Puistolan urheilukenttä | Suomi Ilmoittaudu

Turnaussäännöt

PELIMUOTO:
7-9-vuotiaat 5V5
10-13-vuotiaat 8V8

PELIAIKA:
5V5 PELEISSÄ 1x24 MIN
8V8 PELEISSÄ 1x30 MIN

YLEISIÄ SÄÄNTÖJÄ
Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät.

5v5 peleissä pelinohjaaja käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.

Käsivirheet vihelletään, seuraa vastustajalle suora vapaapotku.

5v5 peleissä (7-9-vuotiaat) pallon saa palauttaa maalivahdille käsiin kerran jonka jälkeen pelinohjaaja huomauttaa. Muissa ikäluokissa pallon saa palauttaa maalivahdin käsiin vain päällä tai rinnalla. Rikkeestä seuraa epäsuora vapaapotku. (MV saa pelata palautuksia jalalla)

5v5 peleissä joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin. 

Joukkueet saavat peluuttaa turnauksessa kahta (2) yli-ikäistä pelaajaa/ottelu, jotka ovat vuoden turnaussarjan ikäluokkaa vanhempia. YI-pelaajista on ilmoitettava etukäteen turnauksen järjestäjälle sekä pelaajien pelinumerot turnaustoimistoon turnauspäivänä.

Turnauksenjärjestäjällä on mahdollisuus sarjojen yhdistämiselle siinä tapauksessa, jos jokin sarjoista jäisi muuten pelaamatta.

Kiroilussa ja rasismissa on voimassa nollatoleranssi.

RAJAHEITOT
5v5 peleissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö 7-sarjassa sekä sisään kuljetus. 8- ja 9-sarjoissa noudatetaan normaalia rajaheitto-sääntöä. 

Rajapotkussa/kuljetuksessa pallo asetetaan viivan päälle, jonka jälkeen pelaaja tekee valinnan syöttääkö vai kuljettaako itse sisään. Vastustajan on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä.

Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia.

MAALIPOTKUT
Kaikissa ikäluokissa maalipotkun voi antaa mistä tahansa osasta rangaistusaluetta.

5v5 peleissä maalipotkun saa suorittaa potkaisemalla maasta tai heittämällä (7-sarja). 7-sarjassa käytössä vetäytymissääntö, jossa vastustaja vetäytyy puoleen kenttään maalipotkussa. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään; tällöin vastustajan ei tarvitse mennä puoleen kenttään.

MUUT ERIKOISTILANTEET
Kaikissa aloituksissa, vapaapotkuissa, yms. vastustajan on oltava vähintään 5 metrin päässä pallosta.

5v5-pelissä maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.

PAITSIOSÄÄNTÖ
10-11-vuotiaiden sarjoissa on käytössä rangaistusalueen rajalta alkava paitsioalue. 12-13 sarjoissa noudatetaan normaalia paitsiosääntöä.

5v5 peleissä ei ole paitsiota.

SIJOITUKSET TASAPISTEISSÄ
Turnauksessa tai sarjassa, jossa on sallittu edestakaiset vaihdot, tasapisteissä ratkaisee sijoituksen:

  1. a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet, 2) maaliero, 3) tehdyt maalit;
    b) tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen ottelu tai ottelut;
    c) joukkueiden sarjassa tai lohkossa saavuttama 1) maaliero, 2) tehdyt maalit;
    d) arpa

Sijoitusottelun päätyttyä tasan suoritetaan kolmen laukojan rangaistuspotkukilpailu. Jos tilanne edelleen tasan jatketaan yksillä laukojilla.

PALKITSEMINEN
5v5-sarjoissa osallistujat saavat osallistumismitalin (mitaleita varataan 10 kpl/joukkue). Osallistumismitaleiden lisäksi joukkueet saavat yhden tsempparipalkinnon, jonka saajan he valitsevat itse.

8v8-sarjoissa palkitaan sarjan kolme parasta joukkuetta mitalein ( mitaleita varataan 15 kpl/ joukkue) ja pokaalein.

5v5-sarjoissa käytössä Fair Play-kortit, jotka pelinohjaaja jakaa ottelun päätteeksi.

VASTALAUSEET
Mikäli sääntöjä rikotaan tai kilpailuun liittyen ilmenee erimielisyyksiä, vastalauseissa asian ratkaisee jury. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle Palloliitolle sääntörikkomuksista. Kilpailun jury pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa olla muuttamatta ottelun lopputulosta hyväksyessään vastalauseen. Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 50€, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa.

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ
Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

  • Kentältä poistettu pelaaja on pelikiellossa vähintään seuraavassa ottelussa samassa sarjassa, jossa hänet on poistettu kentältä. Jury päättää mahdollisista lisärangaistuksista.
  • Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.
  • Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

Muilta osin kaikissa ikäluokissa noudatetaan Palloliiton Kaikki Pelaa-sääntöjä.

 

GameResultsOnline.com
servicedesk@gameresultsonline.com
+358 44 7599 554
© 2024 GameResultsOnline.com