VANTAA CUP 2018
28.6. - 1.7.2018 Myyrmäen Urheilupuisto, Tikkurilan Urheilupuisto, Hissikeskuskenttä | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Ikäluokka Pelimuoto Paitsio Pallo Peliaika

U13 (P05)

11v11

normaali

4

2x25

U12 (P06)

8v8

normaali

4

2x25

U11 (P07)

8v8

paitsioalue

4

2x20

U10 (P08)

8v8

paitsioalue

4

2x20

U9 (P09)

5v5

ei paitsiota

3

2x15

U8 (P10)

5v5

ei paitsiota

3

2x15

Erityissäännöt ja tarkennukset U11-U8 -ikäluokkien osalta

  • Pelaajamäärä otteluissa ei ole rajattu, vaihdot ovat lentävät ja edestakaiset
  • ”Lisäpelaaja”-sääntö ei ole voimassa missään sarjassa.
  • Kaikissa sarjoissa käytössä normaalit sivurajaheitot ja maalipotkut (ei vetäytymissääntöä)
  • Erotuomarilla käytössä vain vihreä kortti
  • U11 ja U10 -sarjoissa käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

Erityissäännöt ja tarkennukset U13-U12 -ikäluokkien osalta

  • Pelaajamäärä otteluissa ei ole rajattu, vaihdot ovat lentävät ja edestakaiset
  • Pelaaja, joka poistetaan ottelusta, on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa. Suorasta kentältäpoistosta turnauksen jury voi määrätä enemmän kuin yhden ottelun pelikiellon. Joukkueet ovat itse vastuussa siitä, etteivät peluuta pelikiellossa olevia pelaajia.

Alkulohkojen ja -sarjojen pisteiden laskeminen (ikäluokat U13-U10):

Alkulohkossa voitosta kolme (3) pistettä, tasapelistä yksi (1) piste ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Tasapisteissä sijoituksen ratkaisee:
a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit;

b) tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen ottelu tai ottelut;

c) joukkueiden sarjassa tai lohkossa saavuttama 1) maaliero 2) tehdyt maalit;

d) keskinäiset ottelut;

e) arpa

Voittajan ratkaiseminen Cup- ja sijoitusotteluissa kun peli päättyy tasan:

Cup- tai sijoitusottelun päättyessä tasan suoritetaan välittömästi rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailuun osallistuu yksi kentällinen (U13-sarjassa 11 ja U12-U10 -sarjoissa 8) pelaajia, mutta kyseisten pelaajien ei ole pakko olla kentällä ottelun päättyessä. Järjestystä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen erotuomarille. Kilpailu potkaistaan viidellä (5) pelaajalla U13-sarjassa ja kolmella (3) pelaajalla U12-U10 -sarjoissa. Tasatilanteessa jatketaan kierros kerrallaan kunnes ero on syntynyt. Sama pelaaja saa laukaista uudestaan vasta, kun kaikki pelaajat jotka osallistuvat rp-kilpailuun (U13 11 pelaajaa / U12-U10 8 pelaajaa), ovat potkaisseet.

Pelaajaluettelot ja ilmoittautuminen:

Jokaisen joukkueen tulee ilmoittautua ensimmäisenä pelipäivänä, ennen joukkueen ensimmäistä ottelua. Ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 45min ennen joukkueen ensimmäisen ottelun alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu joko viralliseen turnaustoimistoon (Myyrmäen stadionin yhteydessä) tai Tikkurilan kenttätoimistoon. Ilmoittautuessa on vielä mahdollista päivittää pelaajaluetteloa, jonka jälkeen joukkueen edustaja allekirjoittaa sen ja vahvistaa samalla joukkueen kokoonpanon turnaukseen. 

Pelaajan pelioikeus turnauksessa ja peliryhmän muuttaminen turnauksen aikana:

Pelaajalla on pelioikeus siinä sarjassa ja joukkueessa, johon hänet on luetteloitu virallisella pelaajaluettelolla, ennen kyseisen joukkueen ensimmäistä ottelua turnauksessa. Pelaaja voidaan luetteloida vain yhteen joukkueeseen per ikäluokka.

Pelaaja voidaan siirtää turnauksen aikana saman seuran peliryhmästä toiseen, jos seuraavat ehdot täyttyvät;
- peliryhmät pelaavat eri sarjoissa (toinen joukkue pelaa kutsusarjassa ja toinen joukkue avoimessa sarjassa)
- ”vastaanottavassa” joukkueessa on korkeintaan 10 pelaajaa siirron jälkeen (jos joukkueessa on ollut alun perin enemmän kuin 10 pelaajaa, niin joukkueesta tulee poistaa sen verran pelaajia, että ehto täyttyy)

HUOM! Pelaaja voidaan siirtää vain kertaalleen turnauksen aikana, eli siirron jälkeen pelaaja ei voi enää pelata alkuperäisessä joukkueessa.

Palkinnot:

D13-E10 sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta mitalein ja turnauksen voittaja pokaalilla. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaaja MVP-palkinnolla. Myös jokaisen sarjan finaalin paras pelaaja palkitaan "Finaalin paras" -palkinnolla.

F9 ja F8 -sarjoissa kaikki saavat osallistumismitalin sekä jokainen joukkue saa yhden MVP-pokaalin.

Osallistujamitalit sekä MVP-pokaalin joukkueet jakavat itse turnauksen päättymisen jälkeen (ne jaetaan ilmoittautumisen yhteydessä), muut palkinnot jaetaan viimeisen ottelun loppumisen jälkeen.

Vastalauseet:

Ottelun tuomarin peliin liittyvät ratkaisut ja päätökset ovat lopullisia. Muita asioita koskevat vastalauseet tulee toimittaa joukkueen yhteyshenkilön toimesta kirjallisena turnaustoimistoon 60 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Juryn päätökset ovat lopullisia ja niistä ei voi valittaa. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään. Muut kurinpitotoimet määrää turnauksen jury, joka kokoontuu tuomarin esityksestä välittömästi ottelun jälkeen. Juryn muodostavat turnauksen johtaja Veli-Matti Yli-Rinne sekä kilpailuvastaavat Juha Pekkanen sekä Sebastian Söderholm.