TiPS-VJS Talvisarja 2015 TIPS-VJS TALVISARJA 2015
25.10. - 18.4.2015 Tikkurilan Urheilupuisto, Vantaa | Suomi

Paikka

Tikkurilan Urheilupuisto, Läntinen Valkoisenlähteentie 58

Pelaajamäärät

  • Kaikissa ikäluokissa pelataan 5 v 5

Peliaika

  • kaikki ikäluokat pelaavat 1 x 25min

Pallon ja kentän koko

  • Pallon koko on kaikilla ikäryhmillä 3
  • 5 v 5 peleissä kentän kokona max.37m x 25m


Talvisarjan säännöt ja yleisiä ohjeita kaikille Leikkimaailman ikäluokille:

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamista varten. Pelinohjaaja käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena. Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Jos kenttä on leveämpi kuin suosituskoko, potkaistaan kulma suosituskoon mukaiselta etäisyydeltä.

Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

5v5 – pelimuodossa pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

5v5 – pelissä maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai – potkuun vastustajalle.

5v5 pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö F8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä pallo on viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia.  Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Muissa ikäluokissa on normaali rajaheitto.

 

Lisäohjeistus rajasyöttöön

Rajasyötön on tarkoitus nopeuttaa ja lisätä pallollista pelaamista. Sen antamisen ei ole tarkoitus kestää montaa sekuntia vaan peliä jatketaan nopeasti syöttämällä pallo peliin. Rajasyötössä tullaan noudattamaan futsalista tuttua sääntöä eli kun pallo on asetettu paikalleen, pelaajalla on noin 5sek. aikaa syöttää pallo peliin.


Sääntösuositus F7 ja F8 ikäluokille

Vetäytymissääntöä ei virallisesti pidetä talvisarjassa, ei kuulu myöskään virallisiin Piirin sääntöihin. Toivomme kuitenkin, että valmentajat ottavat tämän suosituksen yhdessä huomioon. Maaliheitoissa/potkuissa annetaan vastustajalle sen verran tilaa, että pääsee avaamaan pelin ja peli pääsee niin sanotusti käyntiin. Ei palvele ketään, jos jokainen maalivahdin avaama pallo päätyy suoraan vastustajalle ja tämän seurauksena vastustaja pääsee tekemään maalin, saatikka useampia maaleja.