Säännöt

Viikingit 2008 turnaus 6.-7.4.2019
Aimo Mäkinen -areena, Vuosaari, Helsinki.

1. Säännöt ja niiden tarkennukset sekä ohjeet
Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä (http://www.finhockey.fi/index.php/component/k2/item/137-kilpailusaannot) alla olevin tarkennuksin ja poikkeuksin:

2. Peliaika
Peliaika turnauksen otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin enintään 50 minuuttia. Kokonaispeliaika näkyy hallin kellosta.
Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Aikalisät eivät tässä turnauksessa ole sallittuja.
  Jos joukkue ei turnausaikataulun mukaisesti ole ottelun alkaessa valmis aloittamaan, voi ottelun erotuomari yhdessä turnauspäällikön kanssa tuomita sen hävinneeksi 5–0.
Jää ajetaan kahden pelatun pelin jälkeen. Jos erityisestä syystä otteluaikataulu on myöhässä, voidaan turnauksen johdon päätöksellä turnausaikataulua tiivistää jättämällä tarpeellinen määrä jäänajoja tekemättä.

3. Turnaustapa
Turnaus pelataan kahdessa kaukalossa, kolmessa lohkossa, jossa kaikissa pelaa viisi joukkuetta. Sijoitusotteluita ei pelata vaan joukkueiden järjestyksen sarjataulukossa määräävät lohkojen sisällä pelatut keskinäiset ottelut. Jokaiselle joukkueelle tulee neljä ottelua.
Järjestys sarjataulukossa
Joukkueiden paremmuuden sarjataulukossa määrää kerättyjen pisteiden määrä. Pelien voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Mikäli joukkueiden pisteet ovat otteluiden jälkeen tasan, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden:
4. Tuomarit ja otteluiden toimitsijat
Otteluissa on yksi virallinen HJT:n nimeämä erotuomari sekä yksi juniorituomari, joka tulee Viikinkien junioreista. Otteluiden toimitsijoina toimivat Viikingit E2 2008 -joukkueen jäsenten vanhemmat.

5. Kurinpito ja SJL:n erityissäännöt
Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:
• Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.
 • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan pelirangaistuksen, hänet poistetaan turnauksesta myös myöhempien ottelujen ajaksi.

6. Pelaajien kättelyt
Pelien alussa ei suoriteta siniviivoilla joukkueiden tervehtimisiä.

7. Turnausjohto ja vastalauseet
 Vastalauseet käsittelee turnausjohto, jonka päätös on lopullinen. Turnausjohtoon kuuluvat turnauspäälliköt, erotuomareiden edustaja ja Viikingit E2 2008 -joukkueen joukkueenjohtaja.
Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 50 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään.

8. Tapaturmat
Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Pukukopeissa ja toimitsija-aitioissa on yhteystiedot ensiapuun.
9. Muutokset
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muu- toksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.
 10. Pukukopit
Pukukopit ovat joukkueiden käytössä koko turnauksen ajan pääsääntöisesti 30 minuuttia ennen pelin alkua ja 30 minuuttia sen jälkeen. On mahdollista, että pukukoppia joutuu vaihtamaan kesken turnauksen.
Kolmella pelijoukkueella turnaukseen saapuvat joukkueet pyritään sijoittamaan samaan pukukoppiin koko päivän ajaksi. Varusteille pyritään järjestämään säilytyspaikka.
Joukkueet huolehtivat siitä, että pukukopit jäävät siistiin kuntoon. Teroittaminen pukukopissa on ehdottomasti kielletty. Kiellon rikkomisen aiheuttamista seurauksista on vastuussa rikkeen tehnyt joukkue.
11. Turnauspäälliköt
Turnauksen johtajina toimivat järjestävän seuran nimeämät turnauspäälliköt:
• Markus Lahtinen, p. 040 302 4099
• Olli Heinilä, p. 050 534 5080
Muuta huomioitavaa
Pelipaidat
Pääsääntöisesti kotijoukkue valitsee paidan peliin periaatteella kotijoukkue tummempi peliasu, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.