ViikinkiCup 2018 loppiaisturnaus (-05) 5.-7.1.2018 Helsinki VIIKINKICUP 2018 LOPPIAISTURNAUS (-05) 5.-7.1.2018 HELSINKI
5.1. - 15.1.2018 Vuosaari Ice Rink, Myllypuro Ice Rink | Suomi

Säännöt - Viikinkicup D2-2005 turnaus

Turnaussäännöt - Aimo Mäkinen Areena, Vuosaari Helsinki ja Myllypuro Helsinki 5-7.1.2018

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevaa SJL:n D2 junioreiden kilpailusääntöjä.

1. JOUKKUEET JA PELAAJAT

Turnaukseen osallistuu yhteensä 24 pelijoukkuetta (AAA+ sarjassa 6 joukkuetta, AAA/AA+ sarjassa 8 joukkuetta ja AA sarjassa 10 joukkuetta). Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattomanmäärän voimassa olevan SJL:n pelipassin omaavia pelaajia, jotka saavat voimassa olevienikä sääntöjen puitteissa pelata D2 ikäryhmässä, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 18+2 maalivahtia.

Joukkueet syöttävät pelaajaluettelot etukäteen ennen turnauksen alkua gameresultsonline

– tulospalveluun. Joukkueiden tulee ilmoittautua turnaustoimistossa saapuessaan paikalle.

Ilmoittautumisen yhteydessä ennen turnauksen alkua voi vielä toimittaa muutoksia pelaajaluetteloon,jos muutokset on syötetty tulospalveluun. Joukkueen pelaajistoon sallitaan muutokset kesken turnausta vain sairastumis- tai loukkaantumistapauksissa. Pelaajien siirtäminen tasoryhmien välillä turnauksen aikana on kielletty, pois lukien maalivahdit, joilla on vapaa liikkuvuus.

Joukkueilla on turnauksessa tummemmat ja vaaleammat peliasut. Jos kotijoukkue (otteluohjelmassaensin mainittu) ei toisin ilmoita, kotijoukkueella on tummempi peliasu, vierasjoukkueella vaaleampi.

2. PELIAIKA

Otteluiden peliaika on 2 x 15 min. tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin alkusarjassa max. 45 min. Kokonaispeliaika näkyy hallin kellosta. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Aikalisät eivät ole sallittuja. Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0.

3. TURNAUSTAPA

3.1 Lohkojaot ja sijoitusottelut

Turnauksen AAA+ (6 joukkuetta) sarja pelataan yhdessä alkulohkossa, jossa yksinkertainen alkusarja ja sijoitusottelut alkusarjan sijoitusten perusteella sarja ottelukaavion mukaisesti. AAA/AA+ sarja yht. 8 joukkuetta pelataan 2x4joukkueen alkulohkoissa, jonka jälkeen sijoituspelit määräytyvät ottelukaavion mukaisesti. AA sarjan pelit pelataan 2x5 joukkueen alkulohkossa, jonka jälkeen sijoitusottelut ottelukaavion mukaisesti.

3.2 Järjestys sarjataulukossa.

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Alkulohkopelien voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä ei yhtään pistettä.

Mikäli joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden:

1. Koko alkusarjan maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus).

2. Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen keskinäisen ottelun tulos

3. Jos keskinäinen ottelu on päättynyt tasatulokseen, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien määrä

4. Jos tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja alkusarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.

5. Jos mikään näistä ei tuo eroa, niin lohkonsijoitus ratkaistaan arvalla.

3.3 Sijoitusotteluiden ratkaisu

Sijoitusottelun päättyessä tasan suoritetaan paremmuuden selvittämiseksi voittolaukauskilpailu ensin kolmella pelaajalla/joukkue SJL:n sääntöjen mukaisesti.Tämänkin päättyessä tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Laukaisija on aina eri pelaaja.

 

4. TULOSSEURANTA

Otteluiden online tulosseuranta ja pöytäkirjat löytyvät gameresultsonline tulospalvelussa. Tuloksia päivitetään otteluiden kuluessa suoraan tulospalveluun.

5. EROTUOMARIT

Turnauksessa käytetään HJT:n nimeämiä tuomareita tasopalvelun mukaisesti

6. PELAAJAHUOLTO

6.1 Ruokailu

Turnaukseen ilmoittautuneiden joukkueiden ruokailu järjestetään Vuosaaren jäähallilla.Ruokailut on maksettava ennen turnausta. Lisää ruokalippuja voi mahdollisesti ostaa turnaustoimistosta aamulla. Liput maksavat 9/KPL €. Hallilla on turnauksen aikana myytävänä erilaista välipalaa. Pukuhuoneisiin saatetaan toimittaa pelaajille muutakin välipalaa.

6.2 Teroitus

Joukkueilla on mahdollista käyttää jäähallin käytävällä ja pelikenttien laidalla olevaa teroitustilaa joukkueen omalla teroituskoneella. Pukukopeissa teroittaminen on ehdottomasti kielletty. Jäähallin aulassa toimii myös maksullinen teroituspalvelu.

7. KURINPITO JA SJL:N ERITYISSÄÄNNÖT

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä. Pelaaja voi saada ottelurangaistuksen. Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa sulkemiseen turnauksesta. Joukkueen toimihenkilö voi saada ottelurangaistuksen huonosta käytöksestä.

8. PALKINNOT

Turnauksessa palkitaan pokaalein ja mitalein AAA-sarjan, AA ja A-sarjan sijoille 1-3 sijoittuneet joukkueet. Jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaajaa turnaustsempparipalkinnolla. Jokaisen ottelun jälkeen joukkueesta palkitaan ottelutsemppari. Pelaajapalkintojen saajat on ilmoitettava (nimi ja numero) 5 min ennen oman pelin loppua toimitsija-aitioon.

9. TAPATURMAT

Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Joukkueet vastaavat pelaajiensa ja toimitsijoidensa vakuuttamisesta.

10. MUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuvien joukkueiden johtajille, jotka toimittavat tiedot peliryhmilleen.

11. PUKUKOPIT

Pukukopit ovat joukkueiden käytössä koko turnauksen ajan. Saman joukkueen eri peliryhmille pyritään järjestämään sama koppi. On mahdollista, että pukukoppia joutuu vaihtamaan kesken turnauksen. Joukkueet huolehtivat siitä, että pukukopit jäävät siistiin kuntoon. Teroittaminen pukukopissaon ehdottomasti kielletty. Kiellon rikkomisen aiheuttamista seurauksista on vastuussa rikkeen tehnyt joukkue.

13. TURNAUSPÄÄLLIKÖT ja TURNAUSVASTAAVAT

Turnauspäälliköinä ja vastaavina toimivat Viikingit 05 joukkueen nimeämät henkilöt. Joukkueenjohtaja Teemu Kähkönen p. +358 50 383 7619, turnauspäällikkö Marianna Kiiski +358 50 372 5555, turnauspäällikkö Jari Syväoja +358 50 516 6210.