Treko-turnaus TREKO-TURNAUS
21.4.2018 Euromaster Areena | Suomi

Säännöt

Säännöt

1. Yleistä

Turnaukseen otetaan maksimissaan 14 joukkuetta. Turnaus pelataan koko kentällä ja on tasoa A/AA. Joukkueet jaetaan kahteen sarjaan. A-taso 8 joukkuetta ja AA-taso 6 joukkuetta. Ottelut pelataan samanaikaisesti kahdessa kaukalossa. Otteluissa noudatetaan alueen E1 junioreita koskevia SJL kilpailu-, peli- ja juniorisääntöjä.

 2. Ottelupaikat

Turnaus pelataan Ylöjärven Jäähallissa 21.4.2018. Jäähalli sijaitsee osoitteessa:

Elotie 12 33470 Ylöjärvi

 3. Ottelun esivalmistelut

Jokaisen pelaavan joukkueen on toimitettava pelaajaluettelonsa Uplakersille 21.03.2018 mennessä (pojat06@uplakers.fi). Pelaajaluetteloon on merkittävä pelinumero, nimi, pelaajan syntymäaika. Myös pelipaitojen värit (koti ja vieras) on ilmoitettava tässä pelaajaluettelossa. .

Jokaisen joukkueen tulee saapuessaan turnaukseen ilmoittautua turnaustoimistossa. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueenjohtajan tulee vahvistaa aikaisemmin ilmoitettu joukkueen kokoonpano sekä ilmoittaa mahdolliset muutokset (viimeistään 45 min ennen ensimmäistä ottelua).

 4. Pukukopit

Joukkueille on varattu ½ pukukoppia/peliryhmä käytössä koko päivän. Jäälle kuljetaan pukukopista kumimattoja pitkin. Pukuhuoneisiin ei ole syytä jättää mitään arvotavaraa. Joukkueille osoitetut pukuhuoneet löytyvät myöhemmin turnausohjelmasta ja kenttämiehen toimiston edestä. JOKAINEN JOUKKUE HUOLEHTII KOPISSAAN ROSKAT ROSKIKSEEN JA PUKUKOPIN SIISTEYDESTÄ. KOPPI ON JÄTETTÄVÄ SIISTIIN KUNTOON.

 5. Pelialueen rakentaminen ja purkaminen

Aamulla ja jäädytyksien jälkeen turnausorganisaatio hoitaa pelialueen pelattavaan kuntoon turnauspäällikön antamien ohjeiden mukaisesti.

 6. Ottelutoimitsijat

Turnausjärjestäjä hoitaa otteluiden toimitsijatehtävät.

7. Erotuomarit

Turnauksen erotuomareina toimivat sekä liiton että seuratuomarit

 

 

8. Pelipaidat

Perussääntönä on, että kotijoukkue pelaa tummilla ja vierasjoukkue valkoisilla pelipaidoilla. Mikäli joukkueella ei ole kaksia pelipaitoja niin siitä on informoitava vastustajajoukkuetta etukäteen, jotta mahdollinen paidanvaihto voidaan tehdä kiireettä.

 9. Turnausjohto

Turnaustoimisto sijaitsee jäähallin toisessa kerroksessa.

Turnauspäällikkö:

Turnaustoimisto huolehtii ottelumuistioiden esitäytöstä, arkistoinnista ja tulospalvelusta.

10. Peliaika

Peliaika on 2 x 15 min tehokasta aikaa. Kokonaisaika kuitenkin max 40min. Erien välillä 1min erätauko. Aikalisiä ei sallita. Ottelun kokonaisajan päättyessä peli loppuu ja sen hetkinen tulos jää voimaan. Sarjojen finaalipelin päättyessä tasan, suoritetaan voittomaalikilpailu pareittain ratkaisuun asti. Samaa pelaajaa ei saa käyttää kahdesti ennen kuin kaikki ovat ampuneet kerran.

 11. Ottelurituaalit

Ennen otteluiden alkua joukkueiden kapteenit ja erotuomarit kättelevät toisensa. Kättelyn yhteydessä joukkueiden kapteenit vaihtavat mahdolliset viirinsä. Itse ottelu aloitetaan peliohjelmaan merkittynä ajankohtana.

Joukkueiden on oltava valmiina seuraavaan otteluunsa viisi minuuttia ennen ilmoitettua ottelun alkamisaikaa. Mikäli joukkue ei ole valmiina paikalla otteluun merkittynä alkamisaikana, tuomitaan joukkue hävinneeksi tuloksella 5-0. Otteluiden jälkeen pelaajat kättelevät vastustajan pelaajat ja poistuvat jäältä ripeästi.

 12. Sijoitusten määräytyminen

Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 piste ja häviöstä 0 pistettä.

Sarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Mikäli joukkueiden pisteiden mennessä tasan, määräytyy paremmuus:

1. keskinäisten otteluiden pisteet

2. keskinäisten otteluiden maaliero

3. keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

4. lohkon maaliero

5. lohko tehdyt maalit

6. arpa

13. Peluutussäännöt

16.1 Kentällä olevien pelaajien määrä

Kummallakin joukkueella on viisi kenttäpelaajaa + maalivahti 

16.2 Pelaajien vaihtaminen

Vaihdot tapahtuvat ns. lentävillä vaihdoilla. Pelaajien peluuttamisen on oltava tasapuolista ja oikeudenmukaista.

 14. Rangaistukset

Otteluissa tuomitaan rangaistuksia normaalin E1 junioreita koskevien sääntöjen mukaisesti.

Pelaajan tai toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

Pelaajan tai toimihenkilön saama pelirangaistus johtaa automaattisesti yhden pelin pelikieltoon turnauksessa.

 15. Palkinnot

Tasojen ensimmäiset joukkueet palkitaan pokaalilla sekä molempien tasojen kolme ensimmäistä joukkuetta saavat mitalit. Lisäksi jokaisen joukkueen yksi pelaaja palkitaan tsemppari-palkinnolla otteluiden päätteeksi. Joukkueiden tsemppari-palkinnon saajan nimeää joukkueen valmennustiimi.

 16. Protestit

Turnauksessa ei ole protestin jättömahdollisuutta ja mahdolliset epäselvyydet hoidetaan ensisijaisesti pelaavien joukkueiden ja ottelun tuomareiden kesken.

 17. Tapaturmat ja vakuutukset

Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien joukkueiden (pelaajien ja toimihenkilöiden) mahdollisista tapaturmista tai vahingoista turnauksen aikana. Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella joukkueen pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassaoleva pelipassi ja sitä vastaava vakuutus.

 18. Muut

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Toimitaan turnauksessa myös SJL:n Kunnioita peliä hengen mukaisesti

Muilta osin turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia kilpailu-, peli- ja juniorisääntöjä.