HÄMEEN LUKKO TURNAUS HÄMEEN LUKKO TURNAUS
14.4.2019 Hakio Halli | Suomi Ilmoittaudu

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia SJL:n E2-junioreiden kilpailu- ja pelisääntöjä, sekä E- junioreiden sääntöjä noudattaen näissä turnaussäännöissä mainituin poikkeuksin.

  1. JOUKKUEET JA PELAAJAT

Turnaukseen saavat osallistua 2008 (E2) syntyneet pelaajat ja sitä nuoremmat pelaajat, yli-ikäisiä pelaajia saa olla kilpailusääntöjen mukaisesti. Turnaus on A-tason turnaus tämän ikäryhmän pelaajille. Osallistuvilla pelaajilla tulee olla voimassa Suomen jääkiekkoliiton pelipassi. Järjestäjä ei vastaa pelaajille sattuneista tapaturmista. Jokainen seura/joukkue vastaa siitä, että pelaajilla on voimassa olevat tapaturmavakuutukset.

Joukkueenjohtajat ilmoittavat turnauksen kokoonpanon 10.4.2019 klo 18.00 mennessä. Pöytäkirjat kirjoitetaan etukäteen ja mahdolliset muutokset pelaajaluetteloon tulee ilmoittaa toimitsija-aitioon 30 min ennen pelin alkua. Y-pelaajat tulee merkitä pelaajalistoihin.

 2. PELIAIKA

Peliaika turnauksen otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika runkosarjassa on kuitenkin enintään 45 minuuttia. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Erien välissä puolia ei vaihdeta. Erätauon pituus on n. 1 minuutti. Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0. Jää ajetaan jokaisen pelin jälkeen. Jos erityisestä syystä otteluaikataulu on myöhässä ja turnauksen aikataulu siitä vaarantuu, voidaan jäänajon pois jättämisellä tiivistää aikataulua.

 3. TURNAUSTAPA

Turnauksessa pelataan runkosarja ja sijoitusottelut. Runkosarja on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. Lohkossa kaikki joukkueet pelaavat vuorollaan kaikkia muita lohkossa olevia joukkueita vastaan. Runkosarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut, joissa lohkojen neljänneksi sijoittuneet pelaavat turnauksen 7. ja 8. sijasta, kolmanneksi sijoittuneet 5. ja 6. sijasta, toiseksi sijoittuneet 3. ja 4. sijasta ja lohkojen voittajat 1. ja 2. sijasta.

4. SÄÄNNÖT

Pieni rangaistus eli 1 min aiheuttaa rangaistuslaukauksen. Rikottu pelaaja suorittaa rangaistuslaukauksen. Mikäli maalia ei synny, aloitus suoritetaan B-pisteeltä, muutoin keskipisteeltä. 10min käytös/joukkuerangaistus kärsitään jäähyboksissa. Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa hänen sulkemiseensa pois turnauksen jatkopeleistä. Jos pelaaja saa pelirangaistuksen, hän ei saa pelata seuraavassa ottelussa. Saman pelaajan saama toinen pelirangaistus johtaa sulkemiseen pois turnauksen jatkopeleistä. Aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Voitosta saa 2 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen. Tasapisteissä tulos ratkaistaan seuraavasti: 1. keskinäisen ottelun tulos 2. maaliero (tehdyt/päästetyt) 3. tehtyjen maalien lkm 4. arpa.

Jos sijoitusottelut päättyvät tasan, suoritetaan voittolaukauskilpailu. Molemmista joukkueista valitaan kolme laukaisijaa. Kolmen laukojan jälkeen tilanteen ollessa tasan, kilpailua jatketaan pari kerrallaan.

Järjestävä taho varaa oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

5. VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä heidän mahdollisista tapaturmistansa, vahingoista tai varusteiden häviämisestä. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että joukkueen jäsenillä on Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.

6. PALKINNOT

Kolmelle ensimmäiselle joukkueelle jaetaan kulta-, hopea- ja pronssimitalit. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan myös yksi tsemppari-pelaaja.