Kuuttiturnaus 2018 KUUTTITURNAUS 2018
22.9. - 23.9.2018 Kisapuisto | Suomi

Turnaussäännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) voimassaolevia E-juniorien Kilpailusääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä Kuuttiturnauksen erityissäännöillä.

Ottelujärjestys

Kummassakin ikäluokassa on 12 joukkuetta ja 2 tasosarjaa. E1 ja E2 AAA-tasosarjassa on 6 joukkuetta yhdessä lohkossa ja AA-tasolla 6 joukkuetta yhdessä lohkossa.

Alkusarja

Alkusarjassa kummankin ikäluokan tasosarjoissa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa 5 ottelua.

Pisteet

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja tappiosta 0 pistettä.

Alkusarjasijoituksen määräytyminen

Alkusarjoissa joukkueen sijoitus määräytyy joukkueen keräämien pisteiden mukaisesti.  Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, joukkueiden järjestyksen määrää:

 1. Kaikkien otteluiden maaliero
 2. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit
 3. Keskinäisen ottelun tulos
 4. Saadut rangaistusminuutit (parempi = vähemmän minuutteja)
 5. Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet finaali- ja pronssiotteluihin, sekä turnauksen kaikkien sarjojen sijat 5 ja 6.

Finaalit ja pronssiottelut

Alkusarjan jälkeen sunnuntaina pelataan alkusarjojen sijoitusten perusteella kummaankin ikäluokan tasosarjoissa finaalit ja pronssiottelut. Alkusarjan 4 parasta joukkuetta pelaavat sijoitusten perusteella seuraavasti:

 • E1 Finaaliottelut: alkusarjan AAA 1 vs. AAA 2 sekä AA 1 vs. AA 2
 • E1 Pronssiottelut: alkusarjan AAA 3 vs. AAA 4 sekä AA 3 vs. AA 4
 • E2 Finaaliottelut: alkusarjan AAA 1 vs. AAA 2 sekä AA 1 vs. AA 2
 • E2 Pronssiottelut: alkusarjan AAA 3 vs. AAA 4 sekä AA 3 vs. AA 4

Kummankin ikäluokan tasosarjojen alkusarjojen sijoille 5 ja 6 sijoittuneet joukkueet eivät pelaa sijoitusotteluita. Turnauksen lopullinen sijoitus näille joukkueille määräytyy alkusarjan sijoituksen mukaisesti.

Mitalipelien voittomaalikisa

Finaali- tai pronssiottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään SJL:n Kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin: Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto

Otteluiden kokonaispeliaika on 50 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta ilman erätaukoja. Mikäli turnauksen aikataulu jostakin syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 40 minuuttiin. Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset

SJL:n voimassaolevien E-juniorien Kilpailu- ja juniorisääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti. Isot rangaistukset käsitellään turnauksessa seuraavasti:

 • Jos pelaaja saa ottelussa pelirangaistuksen, hän on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa.
 • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa turnauksen juryn kurinpitokäsittelyyn. Juryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa molempien joukkueiden edustajia sekä ottelun erotuomaristoa.
 • Jos pelaaja saa ottelussa ottelurangaistuksen, hän on pelikiellossa kaikissa joukkueen seuraavissa otteluissa. Ottelurangaistuksen saavan pelaajan turnaus päättyy siis automaattisesti.

Viirien vaihto

Joukkueiden kapteenit vaihtavat viirit ottelun alussa ja kättelevät tuomarit toimitsija-aitioiden edessä ennen pelin alkua.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Esimerkiksi jos joukkueen etukäteen ilmoittamaan pelaajaluetteloon on merkitty enemmän kuin kaksi maalivahtia, tulee turnaustoimistoon ilmoittaa viimeistään 60 min ennen jokaisen ottelun alkua, ketkä kaksi maalivahtia ovat joukkueen kyseisen ottelun kokoonpanossa.

Otteluiden pöytäkirjat toimitetaan joko jälkikäteen sähköisesti joukkueenjohtajille tai ne voidaan tulostaa myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa

Kuuttiturnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa/ikäluokka. Turnauksessa on sallittua käyttää Y-pelaajia siten, että ottelun pöytäkirjaan voidaan merkitä korkeintaan kaksi (2) Y-pelaajaa ottelua kohti.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Tuomarit

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit:

 • E1-ikäluokan alkusarjan otteluissa ottelut tuomitsee 2 tuomaria
 • E2-ikäluokan alkusarjan otteluissa ottelut tuomitsee 1 tuomari
 • Molempien ikäluokkien pronssi- ja finaaliotteluissa ottelut tuomitsee 2 tuomaria

Riita-asiat

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury. Juryna toimii turnauksen johto, joka kuulee tarvittaessa joukkueiden edustajia (joiden ottelua asia koskee) sekä ottelun erotuomaristoa. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 150 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. EA-tiedote toimitetaan erillisenä asiakirjana kaikille turnausjoukkueille. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot

Kaikissa sarjoissa turnauksen voittajajoukkueet palkitaan pokaalein. Lisäksi kaikkien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, määrän ollessa 20 kpl/joukkue. Palkinnot jaetaan kunkin sarjan finaaliotteluiden jälkeen.

Tsemppari-pelaaja

Kustakin joukkueesta palkitaan jokaisen ottelun jälkeen tsemppari-pelaaja, jonka valinnan suorittaa oman joukkueen toimihenkilöt. Kunkin ottelun tsemppari-pelaaja tulee ilmoittaa toimitsija-aitioon viimeistään 5 min ennen otteluajan päättymistä.

 

FAIR PLAY !!!