Kuuttiturnaus 2016 KUUTTITURNAUS 2016
24.9. - 25.9.2016 Kisapuisto | Suomi

Turnaussäännöt

 

Turnaussäännöt E1 (s. 2005) ja                               E2 (s.2006) ikäluokkien Kuuttiturnaus

Lappeenranta 24.-25.09.2016

 

Turnaussäännöt:

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia E-junioreiden sääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä Kuuttiturnauksen erityissäännöillä.

Ottelujärjestys:

Kummassakin ikäluokassa on 12 joukkuetta ja 2 tasosarjaa. E1 ja E2 AAA tasosarjassa on 6 joukkuetta yhdessä lohkossa ja AA tasolla 6 joukkuetta yhdessä lohkossa.

Alkusarja:

Alkusarjassa kummankin ikäluokan tasosarjoissa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa 5 ottelua.

Finaalit ja pronssiottelut:

Alkusarjan jälkeen sunnuntaina pelataan sijoitusten perusteella kummaankin ikäluokan tasosarjoissa finaalit ja pronssiottelut. Alkusarjan 4 parasta joukkuetta pelaavat sijoitusten perusteella seuraavasti.

  • E1 Finaaliottelu, alkusarjan AAA 1 vs. AAA 2 sekä AA 1 vs. AA 2

  • E1 Pronssiottelu, alkusarjan AAA 3 vs. AAA 4 sekä AA 3 vs. AA 4

  • E2 Finaaliottelu, alkusarjan AAA 1 vs. AAA 2 sekä AA 1 vs. AA 2

  • E2 Pronssiottelu, alkusarjan AAA 3 vs. AAA 4 sekä AA 3 vs. AA 4

 

Kummankin ikäluokan tasosarjojen alkusarjojen sijoille 5 ja 6 sijoittuneet joukkueet eivät pelaa sijoitusotteluita. Turnauksen lopullinen sijoitus näille joukkueille määräytyy alkusarjan sijoituksen mukaisesti.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

  • Joukkueiden keräämät pisteet

  • Tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen määrää

1. Kaikkien otteluiden maaliero

2. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit

3. Keskinäisen ottelun tulos

4. Saadut rangaistusminuutit (parempi = vähemmän minuutteja)

5. Arpa

 

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet finaali- ja pronssiotteluihin, sekä turnauksen kaikkien sarjojen sijat 5 ja 6.

 

Mitalipelien voittomaalikisa:

Finaali- tai pronssiottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto:

Otteluiden kokonaispeliaika 45 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta ilman erätaukoja. Mikäli turnauksen aikataulu jostain syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 40 minuuttiin. Turnauksen virallinen aika on hallin seinällä olevan kellon osoittama aika. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 10 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset:

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen sekä IIHF:n sääntökirjan mukaisesti .

Viirien vaihto:

Joukkueiden kapteenit vaihtavat viirit ottelun alussa ja kättelevät tuomarit toimitsija-aitioiden edessä ennen pelin alkua.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen erikseen ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min. ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat toimitetaan joko jälkikäteen sähköisesti joukkueenjohtajille tai ne voidaan tulostaa myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

Kuuttiturnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa missä tahansa ikänsä edellyttämässä sarjassa, kuitenkin vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa/ikäluokka. Turnauksessa on sallittua käyttää Y-pelaajia siten, että ottelun pöytäkirjaan voidaan merkitä korkeintaan kaksi (2) Y-pelaajaa ottelua kohti.

Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa käyttää seuran toiseen joukkueeseen (tasosarjaan) nimettyä maalivahtiaan tai lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Tuomarit:

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit ja ottelut tuomitsee 1 tuomari. Pronssi- ja finaaliotteluissa ottelut tuomitsee 2 tuomaria.

Riita-asiat:

Mahdolliset vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu turnauspäällikkö, yksi edustaja kummastakin joukkueesta (joiden ottelua asia koskee) sekä yksi henkilö tuomarikerhosta. Jury voi kuulla tai ottaa lausunnon vastalausetta koskevan ottelun päätuomarilta. Vastalauseet on toimitettava kirjallisesti turnaustoimistoon viimeistään 15 minuuttia ottelun päättymisen jälkeen. Vastalausemaksu on 50 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Turnausjärjestäjän puolelta turnauksessa on paikalla tapahtuman laajuuden mukainen ensiapupäivystys. EA-tiedote toimitetaan erillisenä asiakirjana kaikille turnausjoukkueille. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Kaikissa sarjoissa turnauksen voittajajoukkueet palkitaan pokaalein. Lisäksi kaikkien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, määrän ollessa 20 kpl / joukkue. Palkinnot jaetaan kunkin sarjan finaaliotteluiden jälkeen.

Tsemppari-pelaaja:

Kustakin joukkueesta palkitaan joka ottelun jälkeen tsemppari-pelaaja, jonka valinnan suorittaa oman joukkueen toimihenkilöt. Kunkin ottelun tsemppari-pelaaja tulee ilmoittaa toimitsija-aitioon viimeistään 5min. ennen otteluajan päättymistä.

 

 FAIR PLAY !!!                                                                          

Turnauspäällikkö

Janne Sirenne