J. RINTA-JOUPPI TURNAUS 2019 J. RINTA-JOUPPI TURNAUS 2019
13.4. - 14.4.2019 Jouppilanvuoren jäähalli, Seinäjoen jäähalli | Suomi

TURNAUSSÄÄNNÖT

 

J. Rinta-Jouppi Turnaus 2019                                          

Turnaussäännöt-ja ohjeet    

                            

TURNAUS SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu-ja juniorisääntöjä näissä turnaussäännöissä mainituin poikkeuksin. Turnaus on tarkoitettu D1-ikäluokan pelaajille. Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. Tasot AA ja AAA. Kaikilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva jääkiekkoliiton lisenssi sekä pelaajalla pitää olla voimassa oleva vakuutus. Turnausjärjestäjä ei vakuuta pelaajia turnauksen ajaksi.

 

Y-pelaajat

Yli-ikäiset pelaajat sallitaan ainoastaan jos kyseinen y-pelaaja on pelannut kauden 2018-2019 sarjapelit saman seurajoukkueen D1-05 ikäluokassa! Joukkueen kokoonpanossa voi olla ottelua kohti enintään 4 kpl pelaajia jotka ovat syntyneet ikäluokkaa edeltävänä vuonna (maalivahti lasketaan mukaan).

Mahdolliset Yli-ikäiset maalivahdit käsitellään tapauskohtaisesti turnausjärjestäjän toimesta.

Kaikki Y-pelaajat on ilmoitettava turnausjärjestäjälle etukäteen!

Tämä turnausjärjestäjän poikkeava y-pelaajasääntö ei kosketa AAA-sarjan KieHa -04 joukkueen pelaajia. Joukkueessa saa pelata ennalta sovitun mukaisesti useampi 2004 syntynyt pelaaja. Pelioikeus turnauksessa on niillä 2004 syntyneillä pelaajilla joilla on 1.1.2019 alkaen pelattuna yli 50% omista pelaamistaan peleistä kyseissä sarjajoukkueessa. Lisäksi täydennyspelaajat APV -04 ikäluokan pelaajista(6kpl).

 

Ala-ikäiset pelaajat

Noudatamme D-junioreiden ala-ikäissääntöä, poikkeuksena AA-sarjassa pelaava Sport -06 jota ala-ikäis sääntö EI kosketa.

 

Pelaajat

Pelaajat nimetään ennalta tasojoukkueittain tulospalveluun. Turnausjärjestäjä lähettää pyynnön nimeämistä varten jokaiselle joukkueelle. Lähtökohtaisesti pelaaja pelaa ennakkoon nimetyssä tasojoukkueessa. AA-sarjasta voi tarvittaessa nostaa oman seuran pelaajia AAA-sarjaan, mutta siirron saa tehdä vain kerran.

Siirto AAA-sarjasta AA-sarjaan on kielletty.


PELITAPA-JA AIKA
Alkusarjat pelataan kahdessa 4 joukkueen lohkossa. Alkulohkon sijoille 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet jatkavat kaaviossa välieräpeleihin sijoista 1-4. Alkulohkon sijoille 3. ja 4. sijoittuneet jatkavat jatkopelien välieriin sijoille 5-8. Välierien otteluparit muodostuvat seuraavasti: A1 vs B2, B1 vs A2, A3 vs B4 ja B3 vs A4. Välierän 1-4 ottelupareista voittajat etenevät turnaukseen finaaliin ja häviäjät pronssipeliin. Välierän 5-8 ottelupareista voittajat pelaavat turnauksen sijoituspeleissä sijoista 5-6 ja häviäjät sijoista 7-8.

Jokaiselle joukkueelle kertyy turnauksessa 5 ottelua.

Peliaika on alkusarjassa 2x15min (max.45min.). Jatkopelien 1. kierros pelataan myös 2x15min (max.45min) ja sijoitusottelut peliajalla 2x20min (max.60min.). Molempien sarjojen Finaalipelit pelataan 2x20min. ilman kokonaispeliaikaa.

Erien välissä on 1 min. kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Joukkueille ilmoitetaan ottelun päättämisestä 2min ennen kokonaispeliajan päättymistä.

Kokonaispeliaika on 45 tai 60 minuuttia. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita.

Aikalisän käyttöä EI sallita!

Alkulohkon peleissä voitosta saa 2 pistettä tasapelistä 1 piste ja häviöstä 0 pistettä. Alkulohkon peli voi päättyä tasan!

Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0.

Mikäli joukkueiden pisteet alkulohkossa on tasan, ratkaisee joukkueiden sijoituksen

1. Keskinäinen ottelu 

2. Maaliero 

3. Tehdyt maalit

4. Arpa

Mikäli jatkopelien välierä/sijoitusottelut päättyvät tasan, ratkaistaan voittaja voittomaalikilpailulla seuraavasti:

• Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä.
• Mikäli kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen tilanne on edelleen tasan, nimetään joukkueista yksi uusi pelaajapari suorittamaan laukausta. Tässä vaiheessa laukaisijat saavat olla samoja, jotka ovat jo suorittaneet laukaisun. Näin jatketaan kunnes ratkaisu tapahtuu.
• Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.
• Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

 

KOTIJOUKKUE/VIERASJOUKKUE

Otteluohjelma määrittelee kotijoukkueen ja vierasjoukkueen.  AAA-sarjassa (H1) kotijoukkue pelaa aina tulostaulun puoleiseen päätyyn ja AA-sarjassa (H2) kotijoukkueeksi merkattu joukkue pelaa aina kioskin puoleiseen päätyyn. Pelipäätyjä ei vaihdeta ottelun aikana!

 

PELIPAIDAT
Pääsääntöisesti kotijoukkue valitsee paidan peliin periaatteella kotijoukkue tummempi peliasu, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.

 

PUKUKOPIT
Pukuhuoneet pyritään järjestelemään joukkueittain. ”Pukuhuonelista” löytyy turnaus sivustolta  pukukopit-välilehdeltä.

Yösäilytys pukukopeissa/kuivureissa annettujen ohjeiden mukaan.
 

TUOMARIT
Otteluiden tuomareina toimivat E-P:n Jääkiekkoerotuomarit Ry:n nimeämät tuomarit.

 

RANGAISTUKSET

Jos pelaaja saa kaksi 10 min tai 5+20min tai 20min käytösrangaistuksen hänet suljetaan pois seuraavasta pelistä. Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen (OR) asia käsitellään alueen/liiton kurinpitäjällä. Turnauksen jury voi sulkea pelaajan pois yhdestä tai useammasta pelistä tai sulkea pelaajan kokonaan ulos turnauksesta.
 

TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET
Turnauksen Jury käsittelee mahdolliset protestit, jotka on esitettävä 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli protesti hyväksytään. Juryn muodostavat turnauspäällikkö, järjestävän seuran edustaja, erotuomari (yhteensä 3 henkilöä). Juryn päätös on lopullinen.

 

PALKINNOT
Turnauksessa palkitaan pokaalein sekä mitalein sijoille 1.-3. sijoittuneet joukkueet. Näiden lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan parhaan pelaajan palkinnolla” yksi pelaaja jonka valitsee oman joukkueen valmentaja(t).

MUUTOKSET
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

 

TURNAUSPÄÄLLIKKÖ

Turnauksen johtajana toimii järjestävästä seurasta Aki Jokela jonka puhelin soi numerolla O4O-833 7490. 

 

Pyydämme kaikkien joukkueiden kunnioittavan turnaussääntöjä!

 

” Turnauksen henki - Fair Play”

 

TERVETULOA KOMIASTI SEINÄJOELLE!