F1 Lukko loppiaisturnaus F1 LUKKO LOPPIAISTURNAUS
5.1.2019 Rauma | Suomi

Turnauksen säännöt

Jokaiselle joukkueelle (peliryhmälle) tulee 5 ottelua, 3 alkulohkossa ja 2 sijoitusottelua.

Pelialue

Ottelut pelataan punaviivalta jaetulla puolella kentällä mustalla kiekolla normaaleihin maaleihin. Vaihdot vaihtoaitioista äänimerkistä. Vaihdot Leijonaliigan sääntöjen mukaisesti (Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin ja erän aluksi. Maalin jälkeen aloitetaan pisteeltä, kun molempien joukkueiden ensimmäiset pelaajat ovat valmiina aloittamaan. Vaihtomerkin jälkeen pelinohjaaja heittää kiekon kentän oletetulle keskialueelle (ei laidan lähelle),eikä aloitusta erikseen suoriteta.). Kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maali on aina kahvion puoleinen maali eli joukkue hyökkää vaihtoaitiosta katsoen vasemmalta oikealle.

Peliaika

Peliaika on 25 minuuttia juoksevaa aikaa kahden minuutin vaihdoilla. Finaali ja pronssiottelu 2 x 20 minuuttia juoksevaa aikaa. Vaihdot ilmoitetaan äänimerkillä kahden minuutin välein ja viimeinen vaihto kuulutetaan. Turnauksen johdolla on oikeus perustelluista syistä muuttaa peliaikaa. Virallinen aika katsotaan hallin kelloista. Peliryhmän on oltava vaihtoaitioon menevällä käytävällä pelivarusteissa 5 minuuttia ennen pelin alkamisaikaa ja siirryttävä vaihtoaitioon heti kun edelliset peliryhmät ovat poistuneet. Mikäli peliryhmä ei ole jäällä peliohjelmaan merkittynä pelin alkamisajankohtana valmiina aloittamaan peliä, tuomitaan ko. peliryhmä aloittamaan peli kahden (2) maalin tappioasemasta. Kaikkia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti.

Viirien tai muiden vastaavien tervehdysten vaihto suoritetaan ennen peliä jäällä.

Pelijärjestelmä

Ottelut pelataan neljällä kenttäpelaajalla + maalivahti. Ryhmät on jaettu neljään alkulohkoon ja sijoitusottelut pelataan ottelukaavion mukaan. Kaikkia joukkueen pelaajia on peluutettava tasapuolisesti. Vastuu tasapuolisesta peluuttamisesta jää joukkueen ohjaajille/valmentajille.

Joukkueiden sijoituksen määräytyminen

Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen:

• keskinäisten otteluiden pisteet
• keskinäisten otteluiden maaliero
• keskinäisten otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä
• lohkon sisäinen maaliero
• lohkon sisällä tehdyt maalit
• arpa

Lohkovaiheen jälkeiset ottelut ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla tasapelin sattuessa. Kilpailussa nimetään kolme ampujaa, jonka jälkeen tarvittaessa jatketaan pelaaja kerrallaan kunnes ottelu ratkeaa. Sama pelaaja ei saa ampua rangaistuslaukausta uudelleen ennenkuin kaikki joukkueen pelaajat ovat ampuneet rangaistuslaukauksen kertaalleen.

Pelipassit ja vakuutukset

Osallistuvat peliryhmät vastaavat siitä, että jokaisella peliryhmän pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassa oleva pelipassi ja sitä vastaava vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuvien peliryhmien mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista.

Pelinohjaajat/tuomarit

Pelinohjaajina/tuomareina toimivat Rauman Lukon F1-09 joukkueen pelaajien vanhemmat. 

Rikkeet ja kurinpito

Rikkeen tapahtuessa peli vihelletään poikki, rikkoneelle pelaajalle kerrotaan katkon syy ja poistetaan hänet ko. vaihdosta. Kentältä poistetun pelaajan tilalle otetaan toinen pelaaja. Rikkonut pelaaja voi osallistua seuraavaan vaihtoonsa normaalisti vuorollaan. Mikäli joku pelaaja tekee toistuvasti rikkeitä, tulee pelinohjaajan poistaa pelaaja ottelun loppuajaksi.

Törkeä ja tahallinen rike johtaa vastustajan saamaan rangaistuslaukaukseen (esim. läpipäässeen pelaajan tahallinen sääntöjen vastainen kaataminen).

Otteluiden pelinohjaajilla on velvollisuus puuttua havaitsemaansa epätasapuoliseen peluuttamiseen ja tästä huomautetaan asianomaista joukkuetta. Mikäli joukkue kahden huomautuksen jälkeen edelleen jatkaa epätasapuolista peluuttamista pelinohjaaja tuomitsee joukkueen hävinneeksi lukemin 0 - 5.

Muuta

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Leijonaliigasääntöjä yhdessä näiden turnaussääntöjen kanssa.

Palkinnot

Kolmelle ensimmäiselle ryhmälle luovutetaan pokaali.