C1 Pitsiturnaus 2018 C1 PITSITURNAUS 2018
10.8. - 12.8.2018 Tuki-Areena | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia kilpailusääntöjä seuraavin muutoksin ja täydennyksin.

 

Pelijärjestelmä

 

Turnaus pelataan kahdessa neljän joukkueen alkulohkossa yksinkertaisena sarjana (alkulohkot A ja B). Alkusarjan otteluiden jälkeen pelataan sijoitusottelut siten, että lohkojen voittajat pelaavat välieräpelit toisen lohkon kakkoseksi sijoittunutta vastaan. Välierien voittajat jatkavat loppuotteluun ja hävinneet pelaavat turnauksen kolmannesta sijasta. Alkulohkojen kolmanneksi sijoittuneet pelaavat sijoitusottelun sijoista 5-6, ja neljänneksi sijoittuneet sijoista 7-8.

 

Jokaisen alkusarjaottelun jälkeen ammutaan voittolaukauskisa, johon joukkueet nimeävät kolme laukaisijaa. Mikäli tilanne on edelleen tasan, vaihdetaan aloitusvuoroa ja jatketaan pari kerrallaan, kunnes saadaan ratkaisu. Sama pelaaja saa laukaista vain kerran, kunnes kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat laukaisseet. Aloittavan joukkueen arpoo ottelun erotuomari.

 

Alkusarjan otteluissa voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjan jälkeen kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan kyseisten joukkueiden sijoitus seuraavasti:

 

1. Alkusarjaottelun voittomaalikilpailun voittaja

2. Keskinäisten ottelujen maaliero

3. Keskinäisten ottelujen tehdyt maalit

4. Vähiten jäähyminuutteja saanut joukkue

 

Sijoitusotteluissa voittaja ratkaistaan varsinaisen peliajan päättyessä tasan siten, että ensin pelataan 5 min jatkoaika, ja mikäli tämä ei tuo ratkaisua, ottelu ratkaistaan voittomaalikilpailulla alkusarjan otteluiden tapaan.

 

Peliaika

 

Peliaika on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa ja erien välissä tehdään jäänhoito. Erätauon pituus 12 min. Edellisen ottelun päätyttyä seuraavan ottelun joukkueet pääsevät lämmittelemään jäälle n. 10-15 minuutin ajaksi ennen jäänhoitoa.

 

Ottelukokoonpanot

 

Pelaavaan kokoonpanoon voi ilmoittaa 20 + 2 pelaajaa. Joukkueiden ottelukokoonpanot on toimitettava turnaustoimistoon viimeistään 45 min ennen ottelun alkua.

 

Turnaukseen ilmoitettavaa joukkueen pelaajamäärää ei ole rajoitettu.

 

Rangaistukset

 

Mikäli pelaajalle tuomitaan ottelurangaistus, hän ei saa jatkaa enää pelaamista turnauksessa.

 

Vastalauseiden käsittely

 

Turnauksessa on jury, jonka jäseninä ovat erotuomarien edustaja, turnausjärjestäjän edustaja sekä koti- ja vierasjoukkueen joukkueenjohtajat. Vastalause ottelusta on jätettävä kirjallisena turnaustoimistoon viimeistään 30 min kuluttua ottelun päätyttyä. Vastalauseen käsittelymaksu on 100 €, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn päätös on lopullinen ja se ilmoitetaan joukkueenjohtajille.

 

Tuomarit

 

Tuomareina toimivat Rauman Jääkiekkoerotuomarit ry:n nimeämät erotuomarit.

 

Vakuutukset

 

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut osallistuvia joukkueita eikä vastaa joukkueelle mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai muista vahingoista.

 

Pelaajilla tulee olla voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.

 

Turnauksen järjestäjä: Rauman Lukko C1

Turnauksen tuomarit: Rauman Jääkiekkotuomarit ry

Turnauksen toimitsijat: Rauman Lukko C1