PELICANS TROPHY 2018

6.4. - 8.4.2018 Vierumäki | Suomi

Turnaussäännöt

Pelicans Trophy Turnaus - Turnauksen säännöt ja ohjeistus

Turnauksen otteluissa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä.

Tässä turnauksessa on käytössä lisäksi seuraavat kilpailusäännön tarkennukset ja poikkeukset:

1. Ottelupöytäkirjat ja joukkueenkokoonpano

• Pöytäkirjat tehdään joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan.

• Joukkueenjohtajat käyvät vahvistamassa pöytäkirjan ja mahdolliset muutokset 1 tuntia ennen kyseisen ottelun alkua.

2. Turnauksen peliaika ja aikataulut

• Turnauksen viralinen kello on jäähallin seinällä oleva kello.

• Peliaika perjantaina alkulohkon ottteluissa 2 x 15 minuuttia, lauantain jatkosarjan otteluissa 3 x 15 min ja sunnuntain otteluissa  2 x 15 minuuttia, 2 x 15 otteluiden kokonaispeliaika 50 min sekä 3 x 15 min otteluissa 1 tunti 20 min.

• Joukkueen tulee olla valmiina vaihtoaitiossaan viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

• Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Aikalisät eivät ole sallittuja. Jos joukkue ei turnausaikataulun mukaisesti ole ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5–0.Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.

3. Joukkueen kokoonpanot ja toimihenkilöt

• Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun maksimissaan 18+2 pelaajaa. Joukkueet syöttävät pelaajaluettelot etukäteen ennen turnauksen alkua tulospalveluun (www.gameresultsonline.com)

Mahdolliset muutokset pelaajaluetteloon on toimitettava ennen turnauksen alkua turnaustoimistoon. Joukkueen pelaajistoon ei sallita muutoksia kesken turnauksen muutoin kuin turnauspäällikön erityisluvalla.

• Joukkueessa saa olla ns. Yli-ikäisiä pelaajia Suomen Jääkiekkoliiton juniorisääntöjen sekä alueellisten määräysten mukaisesti. Yli-ikäiset pelaajat merkitään pöytäkirjaan ”Y” tunnuksella.

• Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaisesti.

• Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummassa ja vierasjoukkue vaaleassa peliasussa, mikäli molemmilla joukkueilla on samat paidan värit kotijoukkue päättää värin.

4. Pelien pistelasku ja toimitsijat

• Alkusarjojen pelien pisteet jaetaan siten, että voitosta saa kaksi (2) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen.

• Mikäli alkusarjoissa 2 tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, joukkueiden keskinäinen järjestys ratkaistaan seuraavasti:

1. Koko sarjan maaliero

2. Tehdyt maalit

3. Keskinäisten otteluiden pisteet

4. Vähemmän rangaistusminuutteja sarjassa saanut joukkue.

5. Arpa

​Sijoitusotteluissa ottelun ollessa varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa, tullaan ​voittaja ratkaisemaan voittolaukauskilpailussa.

• Tuomaroinnin hoitaa Lahden Jääkiekkotuomarit ry

• Toimitsijatehtävät hoitaa Pelicans D2 vanhemmat.

Palkitseminen

Voittajajoukkueet palkitaan pokaalein ja jokainen osallistuja saa turnausmitalin. Lisäksi jokainen joukkue valitsee joukkueestaan turnauksen tsempparipelaajan. Tsempparipelaajan nimi tulee ilmoittaa turnaustoimistoon su klo 12.00 mennessä. Mitalien/palkintojen jako sunnuntaina joukkueen viimeisen ottelun jälkeen.