LJK E1 SYYSTURNAUS

12.9.2015 Loviisan jäähalli, Seppäläntie 21, Loviisa | Suomi

SÄÄNNÖT

IKÄLUOKKA JA TASO

Turnaukseen saavat osallistua ikäluokan 2004 (E1) ja sen jälkeen syntyneet pelaajat. Turnaus on tarkoitettu tämän ikäryhmän AA-tason pelaajille.Osallistuvilla pelaajilla tulee olla voimassa Suomen jääkiekkoliiton pelipassi.

PELITAPA

Turnaukseen osallistuu 6 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen kolmen joukkueen lohkoon. Kummassakin alkusarjassa joukkueet pelaavat yhteensä kaksi ottelua, kaikki lohkon joukkueet toisiaan vastaan. Lohkojen voittajat pääsevät suoraan välieriin ja lohkojen toiseksi sijoittunut pelaa toisen lohkon kolmanneksi sikoittunutta joukkuetta vastaan puolivälierän. Puolivälierien voittajat pääsevät pelaamaan välierissä alkulohkon voittajaa vastaan ohjelmakaavion mukaisesti. Puolivälierissä hävinneet pelaavat sijoista 5.-6.. Välierissä hävinneet joukkueet pelaavat sijoista 3.-4. ja välierien voittajat pelaavat loppuottelussa sijoista 1.-2.. Jokaiselle joukkueelle tulee turnauksessa 4-5 ottelua.

OTTELUAIKA

Ottelut alkavat ja päättyvät ohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Otteluaika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on kuitenkin maksimissaan 45 minuuttia, jonka päättyessä ottelu viimeistään lopetetaan. Erien välissä puolia ei vahdeta. Erätauon pituus on 1 minuutti.

Alkusarjan jälkeisten otteluiden päättyessä tasan, suoritetaan ratkaisu voittomaalikilpailulla pari kerrallaan, kerrasta poikki menetelmällä. Joukkueiden on valittava vähintään viisi eri pelaajaa voittomaalikilpailuun. Voittomaalikilpailun aloittaa turnausohjelmaan merkitty vierasjoukkue ja kumpikin joukkue suorittaa voittomaalikilpailun yritykset ottelun mukaiseen hyökkäyspäätyyn. HUOM! Voittomaalikilpailu saattaa vaikuttaa otteluohjelman aikatauluihin!

JOUKKUEET

Ottelupöytäkirjat on kirjoitettu etukäteen joukkueiden lähettämien pelaajaluetteloiden mukaan. Muutokset pelaajaluetteloihin tulee tehdä 30 minuuttia ennen ottelun alkua turnaustoimistoon ( jäähallin kahvion perällä). Joukkueet käyttävät turnauksessa omia pelipaitoja. Jos joukkueilla on samanväriset paidat, niin vierasjoukkue käyttää varapaitoja.

SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton ja Eteläisen alueen E1 junioreiden kilpailusääntöjä ja määräyksiä. poikkeuksena kuitenkin mahdolliset näihin turnaussääntöihin kirjatut muutokset.

Otteluiden kokonaisajan (45min) takia aikalisän ottaminen tai pelin tahallinen viivyttäminen on kielletty. Mikäli rangaistuslaukauksen suorittaminen on kesken kokonaisajan (45min) täyttyessä, rangaistuslaukaukset suoritetaan loppuun.

Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa hänen sulkemiseen turnauksen jatkopeleistä.

Jos joukkue ei ole turnausohjelman mukaisesti ilman pätevää syytä aloitusvalmis, tuomitaan viivästynyt joukkue hävinneeksi 5-0 tuloksella

PALKINNOT

Kolmelle ensimmäiselle joukkueelle kulta-, hopea- ja pronssimitalit ( enintään 18 kpl/joukkue) Lisäksi kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla. Sijoille 4.-6 sijoittuneet palkitaan turnausmitalein. jokaisesta joukkueesta palkitaan myös yksi tsemppari-pelaaja.

TUOMARIT

Otteluiden tuomareina toimivat Porvoon jääkiekkoerotuomarikerhon nimeämät tuomarit. Lisäksi jokaisessa ottelussa mukana järjestävän seuran (LJK) juniorituomari.

PROTESTIT

Turnauksen vastalauseet on tehtävä 10 minuuttin kuluessa ottelun päättymisestä. protestimaksu on 50 euroa, joka maksetaan protestin jättämisen yhteydessä. Vastalauseet käsittelee  turnauksen jyry, jonka päätös on lopullinen. Jos protesti hyväksytään, protestimaksu palautetaan. Jyryyn kuuluu tuomarin edustaja, järjestävän seuran turnauspäällikkö sekä LJK:n toimihenkilöedustaja.

VASTUUT

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä vastaa heidän mahdollisista tapaturmista, vahingoistaan tai varusteiden häviämisestä. Kaikilla turnaukseen osallistuvilla pelaajilla tulee olla Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että jokaisella pelaajalla on Suomen Jääkiekkoliiton voimassa oleva pelipassi ja vakuutus.