XL Leksa-turnaus XL LEKSA-TURNAUS
8.4. - 10.4.2016 Järvenpää, Kellokoski | Suomi

Turnauksen säännöt

Jokaisessa ottelussa palkitaan ottelun Tsemppi-pelaaja (1 pelaaja/ottelu).

Turnauksessa palkitaan sarjatasoittain kolme parasta joukkuetta mitaleilla ja voittajajoukkue myös pokaalilla.

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) Eteläisen alueen E1-junioreiden kilpailusääntöjä seuraavin täydennyksin ja tarkennuksin:

Pelille varattu jääaika on  ~40min.

Otteluissa pelataan 2x15 minuutin erä/peli. Ottelut aloitetaan aina tehokkaana peliaikana, jota pelataan pelitahdin mukaisesti niin pitkään kuin mahdollista, tarvittaessa ottelun kuuluttaja ilmoittaa peliajan muuttuvan juoksevaksi kokonaisajan puitteissa. Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelunsa alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jään kunnostamisen ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Mikäli joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 – 0. Erien välissä on 30 sek. kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Pelipäätyjä ei vaihdeta erien välissä.

Lohkojen sijoitusjärjestys määräytyy:

1.      Pisteet

2.      Keskinäisten otteluiden pisteet

3.      Lohkon otteluiden maaliero

4.      Lohkon otteluiden tehdyt maalit

5.      Arpa

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan.

Tasapelit jatko-, sijoitus- ja mitalipeleissä ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla; 3 laukojaa/joukkue ja mikäli tasan niin jatkuu laukoja kerrallaan ratkaisuun asti. Aikalisän käyttö ei ole sallittua turnauksen otteluissa

Mitalipeleissä pelataan 2x15min tehokasta peliaikaa.

Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä pelipaitasarjaa, tummempi koti- ja vaaleampi vieraspelipaita. Turnausohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummempaa pelipaitaa ja vierasjoukkueeksi merkitty vaaleampaa pelipaitaa. Tästä voidaan poiketa pelaavien joukkueiden välisellä keskinäisellä sopimuksella.

Turnauksen järjestävä HAUKAT -04 pelaa kaikissa otteluissansa mustassa peliasussa, huolimatta onko otteluohjelmassa merkitty koti- tai vierasjoukkueeksi.

Kaikki joukkueet pelaavat 5 peliä.

Pelaaja saa pelata turnauksessa vain yhdessä peliryhmässä, johon hänet on ennen joukkueen ensimmäistä peliä nimetty. Force Majeur-tapauksissa, esim. MV-loukkaantunut, voidaan tästä turnauspäälliköiden päätöksellä poiketa.

Otteluiden tuomareina toimivat Erotuomarikerhon tuomarit, jotka voivat käyttää apunaan juniori-/mustapaitatuomareita.

Jäähyistä 5-, 10- ja 20-min. rangaistukset sekä 5+20 peli- ja ottelurangaistukset aiheuttavat automaattisesti seuraavan pelin pelikiellon ja lisäksi Jury käsittelee ja langettaa mahdolliset lisärangaistukset, turnauksesta sulkemisen, tms.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi/vakuutus.

Turnauksen henki - RESPECT, Kunnioita Peliä

Joukkueilta - pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä - edellytetään esimerkillistä Respect-henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positiivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina lapsille. Häiriökäyttäytymisen johdosta Turnauksen järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään lisäksi SJL:n sääntöjen mukaan.

Turnauksen Jury, vastalauseet, muutokset turnauksen aikana

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä välittömästi ottelun päätyttyä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäälliköt, sekä ottelun toimitsijaryhmän jäsen. Tarvittaessa Jury kuulee Joukkueenjohtajia / Vastuuvalmentajia sekä ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.