Turnaussäännöt

Turnauksen järjestäjä

Kurra Hockey Ry 07 joukkue

Turnaussäännöt:

Noudatetaan SJL E-juniorisääntöjä tässä mainituin tai turnauksen juryn esittämin poikkeuksin. Tuomarit ovat Hyvinkään jääkiekkoerotuomarikerhon nimeämiä.

Joukkueet ja pelaajat

Turnaukseen osallistuu 12 joukkuetta kahdessa eri sarjassa.

Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen lisenssin omaavia E1-ikäluokan (tai nuorempia) pelaajia. Y-pelaajat, jotka ovat kaudella 2018-2019 pelanneet joukkueessa ovat edustusoikeuksellisia turnauksessa. Joukkueet syöttävät pelaajaluettelot etukäteen ennen turnauksen alkua tulospalveluun. Tulospalvelu löytyy GameResult -palvelusta http://www.gameresultsonline.com/kurra-07/sciotec-cup . Joukkueenjohtajalle toimitetaan käyttäjätunnus palveluun sähköpostitse.

Mahdolliset muutokset pelaajaluetteloon on toimitettava ennen turnauksen alkua turnauksen johtajalle. Joukkueen pelaajistoon ei sallita muutoksia kesken turnauksen muutoin kuin turnauksen johtajan erityisluvalla. Joukkueet ilmoittavat mahdolliset poisjäännit turnauksen aikana suoraan otteluiden toimitsijoille.

Maalivahtien liikkuminen turnaustasoilla on sallittu.

Peliaika

Alkusarjan peliaika kaikissa sarjoissa on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kuitenkin siten, että kokonaispeliaika on korkeintaan 50 minuuttia. Ottelu päättyy viimeistään kokonaispeliajan täyttyessä.

Erien välissä on yhden minuutin kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Joukkueille ilmoitetaan ottelun päättämisestä joko 2 minuuttia ennen toisen erän päättymistä tai viimeistään 2 minuuttia ennen kokonaispeliajan päättymistä.

Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Joukkueiden tulee olla valmiit (=paikalla vaihtoaitioiden luona) aloittamaan ottelu 5 minuuttia ennen turnausaikataulun mukaista aikaa. Jos joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua turnausaikataulun mukaisesti, niin se tuomitaan hävinneeksi ottelu tuloksella 5-0.

Turnausformaatti

Alkusarja

Turnauksen alkusarjat pelataan yksinkertaisena sarjana yhdessä lohkossa.

Sijoitusottelut

Alkusarjojen ykkönen ja kakkonen pelaavat finaalin. Alkusarjan kolmas ja neljäs pelaavat pronssiottelun ja alkusarjan viides ja kuudes pelaavat sijoista 5-6.

Jos sijoitusottelu ei ole ratkennut peliajalla, niin suoritetaan rangaistuslaukaukset paras kolmesta menetelmällä. Rangaistuslaukauksiin nimetään kummastakin joukkueesta kolme eri pelaajaa. Rangaistuslaukauksia jatketaan tämän jälkeen 1 vs. 1 menetelmällä ratkaisuun asti ja aiemmin laukonut pelaaja saa jatkaa.

Rangaistuslaukauksissa ainoastaan ratkaiseva maali merkitään ottelun lopputulokseen, ja se merkitään pelaajalle joka suoritti laukauksen

Alkusarja

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Alkulohkopelien voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä nolla (0) pistettä. Mikäli joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus seuraavasti:

Rangaistukset

Jos pelaaja saa kaksi 10 minuutin rangaistusta hänet suljetaan pois seuraavasta pelistä. Jos pelaaja saa  5+20 minuutin tai 20 minuutin rangaistuksen, niin pelaaja suljetaan aina automaattisesti turnauksesta. Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen (OR) asia käsitellään alueen/liiton kurinpitäjällä.

Lisäksi turnauksen johtaja voi sulkea pelaajan/joukkueen toimihenkilön pois yhdestä tai useammasta pelistä tai sulkea pelaajan/joukkueen toimihenkilön kokonaan ulos turnauksesta omalla päätöksellään. Turnauksen johtaja ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Juryyn kuuluvat turnauksen johtaja ja erotuomareiden edustaja. Tarvittaessa kuullaan kyseisen ottelun tuominneita erotuomareita. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä turnauksen johtajalle. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista.

Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi/vakuutus.

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Kunnioita peliä

Joukkueilta, pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä, edellytetään esimerkillistä Fair Play -henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positiivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina pelaajille.

Häiriökäyttäytymisen johdosta turnauksen järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään SJL:n sääntöjen mukaan.

Palkinnot

Turnauksessa palkitaan kunkin sarjan voittaja pokaalein. Kakki pelaajat saavat osallistumismitalin.

Turnaussääntöjen tulkinta

Turnauksen säännöt on laadittu sekä suomeksi että englanniksi. Mahdollisissa tulkintatilanteissa sovelletaan suomenkielisiä sääntöjä.