Bierstube Jääkiekkotuomareiden 20-vuotisjuhlaturnaus

27.4. - 28.4.2019 Kuopio | Suomi

Turnaussäännöt

Miten pelataan?

12 joukkuetta on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat lauantaina yksinkertaisen alkusarjan lohkojen sisällä. Alkusarjan jälkeen lohkojen ykköset ja paras lohko kakkonen pääsevät sunnuntaina pelattaviin välieriin. Loput lohko kakkoset pelaavat sijoista 5-6. Parhaat lohko kolmoset ratkovat sijat 7-8. Huonoin lohko kolmonen ja paras lohko nelonen pelaavat sijoista 9-10 ja heikoimmin sijoittuneet alkulohkojen joukkueet ratkovat jumbofinaalin sijat 11 ja 12.

Lohko A: Lahti, Turku, Pori, Lappeenranta

Lohko B: Joensuu, Hyvinkää, Kajaani, Kouvola

Lohko C: Jyväskylä, Rauma, Kuopio, Helsinki

Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkeaa seuraavassa järjestyksessä: maaliero, tehdyt maalit, keskinäisen ottelun tulos, vähemmän jäähyminuutteja.  Jos edelleen ollaan tasoissa niin joukkueiden kapteenit suorittavat kädenvääntökisan Mänitseri Cornerissa lauantaina heti viimesein pelin loputtua. Kädenväännön voittanut joukkue on paremmin sijoittunut. Kisan tuomarina toimii Mänitseri.

Voitto 2 pistettä, tasapeli 1 piste ja häviö 0 pistettä.

Peliaika

Alkusarja: Tehokas peliaika on 2x15min. Ottelun kokonaiskesto on 45min.

Sijoitusottelut + välierät: Tehokas peliaika on 2x15min. Ottelun ollessa tasan suoritetaan voittomaalikilpailu. Kilpailu suoritetaan kolmella parilla. Kilpailun ollessa edelleen tasan mennään pari kerrallaan niin kauan kuin voittaja on selvillä.

Mitalipelit: Tehokas peliaika on 2x20min. Ottelun ollessa tasan pelataan 5min tehokasta peliaikaa oleva jatkoaika 3 vs. 3. Jatkoajalla ensimmäisenä maalintehnyt joukkue voittaa ottelun. Jatkoajan jälkeen ottelun ollessa tasan suoritetaan voittomaalikilpailu samoin säännöin kuin on edellä mainittu.

Voittomaalikilpailun aloittaja arvotaan kolikkoa heittämällä. Kotijoukkueen kapteeni valitsee kolikon heiton puolen. Arvonnan voittaja päättää aloittaako hänen joukkueensa kilpailun vai ei.

Kuopio pelaa kaikki ottelunsa areena ykkösellä pois lukien mahdollinen pronssipeli joka pelataan areena kahdella.

Turnauksen tulospalvelu

Ottelut tulevat ohjelmineen gameresultsonline.com palveluun. Joukkueet ilmoittavat itse joukkueensa pelaajat ja heidän pelinumeronsa palveluun viimeistään 22.4. mennessä.  Yhteen otteluun voi nimetä kokoonpanoon maksimissaan 2 maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Ohjeet palvelun käytöstä tulevat sähköpostilla jokaisen joukkueen yhteyshenkilölle. Tulospalvelu on myös näkyvillä Tuplajäiden aulan näytöillä turnauksen ajan.

Rangaistukset/säännöt

Otteluissa tuomittavissa 2 minuutin rangaistuksissa noudatetaan normaalikäytäntöä. Joukkuerangaistuksen kärsii pelaaja rangaistusaitiossa. Jos otteluissa tulee 10 minuutin rangaistuksia, kyseisen rangaistuksen saanut pelaaja istuu rangaistuksen rangaistusaitiossa. Pelaajan saamasta kahdesta 10 minuutin rangaistuksesta seuraa automaattinen yhden ottelun pelikielto ja kolmannesta 10 minuutin rangaistuksesta pelaaja suljetaan turnauksesta.  Viiden minuutin rangaistuksen saanut pelaaja suljetaan automaattisesti pois turnauksesta.

Direktoraatti käsittelee jokaisen ison rangaistuksen ja voi niin halutessaan kumota pelaajan sulkemisen pois turnauksesta. Direktoraatti kuulee molempia osapuolia sekä tuomareita kyseiseen asiaan liittyen ja antaa päätöksensä Mänitseri Cornerissa live lähetyksenä Facebook-sivuille mikäli jos kumoamiselle on aihetta. Direktoraatti koostuu kolmesta henkilöstä jotka ovat Ilkka Levy, Tero Kettunen sekä Markku Koivisto.

Muutoin noudatamme hieman muokattuja harrastekiekkosääntöjä. Taklata ei saa, kiilaaminen on sallittu. Pitkänkiekon tehnyt joukkue EI saa vaihtaa pelaajia. Lyöntilaukaus ei ole sallittu. Aikalisiä ei ole muutoin kuin välierissä ja mitalipeleissä. Aikalisä on 30 sekuntia.

Turnaukseen pelaamaan osallistuvan pelaajalla täytyy olla suoritettuna joko toimitsija- tai tuomaritehtäviä. Tuomari/toimitsija pelipassi pitää myös olla voimassa. Tehtävien on oltava näkyvillä Tasossa. Edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta kyseisen joukkueen suoritus hylätään turnauksessa.

Varusteet

Noudatamme virallista sääntökirjaa varusteasian suhteen.  Kaikkien 31.12.1974 jälkeen syntyneiden on käytettävä visiiriä, ristikkoa tai koko kasvosuojusta. Kaulasuojusta on käytettävä kaikkien 18-vuotiaiden ja sitä nuorempien.
Lauantaina pelien jälkeen pukukopit on tyhjennettävä varusteista. Järjestämme jäähallin ala kertaan kuivaus mahdollisuuden varusteille.

Ensiapu

Järjestävä kerho hoitaa paikalle ensiaputaitoiset ihmiset koko turnauksen ajaksi.

Yleistä

Alkoholin nauttiminen hallissa on kielletty. Pukukopissa ja hallin ulkopuolella voi nauttia omia juomiaan. Hallin yläkerran kahvilassa on myös mahdollisuus ostaa olutta ja siideriä.

Paikalle turnaukseen saapuu myös oikeita lehdistön edustajia, joten asiallinen käytös on suotavaa.

Jokaisen ottelun jälkeen palkitaan kummankin joukkueen paras pelaaja Bierstuben palkinnolla. Täysi-ikäisille palkinto on hieman märempi kuin junnuille.

Mänitserin Corner palkitsee jokaisesta joukkueesta yhden pelaajan mielivaltaisin perustein tuotepalkinnoilla. Pelaaja joutuu/pääsee samalla tiukkaan haastatteluun, joka kuvataan suorana turnauksen Facebook - sivuille.

Turnauksessa direktoraatti valitsee tähdistökentällisen ja MVP pelaajan. Turnauksen MVP saa sellaisen palkinnon jota kannattaa tavoitella.

Lauantaina pidetään pikainen, noin 15 minuutin mittainen, palaveri Mänitserin Cornerissa kaikkien joukkueenjohtajien kanssa. Palaverissa sovitaan turnauksen järjestämisvastuusta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Aika ilmoitetaan myöhemmin.

Hallilla on myös saunomismahdollisuus 17-20 välillä. Hinta per joukkue on 10€ jos haluaa käydä saunomassa pelien jälkeen. Ilmoitus tästä Mänitserille 19.4. mennessä.