KooKoo E08 Stora Enso-turnaus KOOKOO E08 STORA ENSO-TURNAUS
6.4. - 7.4.2019 Kuusankoski | Suomi

Säännöt

Säännöt ja niiden tarkennukset:

Noudatetaan Suomen jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä (http://www.finhockey.fi/index.php/component/k2/item/137-kilpailusaannot), erityissääntöjä E-junioreiden sarjoissa (ks. kilpailu- ja pelisäännöt 6.18) sekä tarkennuksia, jotka on esitelty tässä dokumentissa:

Pelipaikka, ajankohta:

Tapahtuman järjestää KOOKOO E2-08 joukkue. Kaikki ottelut pelataan 6.4.2019 ja 7.4.2019 välisenä aikana Kuusankosken jäähallissa osoitteessa Uimahallintie 12, 45700, Kouvola (Kuusankoski). Käytössä yksi kaukalo.

Ikärajoitukset:

Turnaus on tarkoitettu 2008 ja myöhemmin syntyneille. Lähtökohtaisesti Y-sääntö (tarkoittaa 07 tai aiemmin syntyneitä) ei turnauksessa ole käytössä. Tarvittaessa otettava yhteys ennen turnausta turnausorganisaatioon.

Tyttöpelaajiin sovelletaan liiton sääntöjä, eli sarjassa saa pelata kaksi vuotta vanhemmat tytöt. Turnauksen järjestäjä voi antaa erityistapauksissa säännöistä poikkeavia lupia.

Epäselvissä tilanteissa yhteys turnausorganisaation Juryyn (Ilkka Huuhka, Marko Nikula, Sami Heikkinen), jolla viimeinen sana yli-ikäisten peluuttamisessa.

Peliaika:

Varsinainen peliaika koostuu kahdesta 15 minuutin tehokasta peliaikaa käsittävästä erästä. Pelikello käynnistyy, kun tuomaristo pudottaa kiekon jäähän ja pysähtyy, kun tuomaristo viheltää pilliinsä. Ottelutapahtuman maksimikeston 45 min ylityttyä peli päättyy summerin soittoon. Aikalisät eivät ole käytössä. Käytössä 1 min erätauko.

Loppu- ja pronssiotteluissa varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen edetään voittomaalikilpailuun. Kolme eri kenttäpelaajaa suorittaa laukaukset vuorotellen ja jos tilanne edelleen tasan, kilpailua jatketaan pareittain äkkikuolemaperiaatteella, edelleen eri pelaajien toimesta.

Ottelujärjestys ja turnaustapa:

Kahtena erillisenä päivänä pelataan kaksi lohkoa, joihin ilmoittautuneet joukkueet pelaavat omat itsenäiset turnauksensa. Yksinkertainen alkusarja sekä sijoitusottelut - pronssiottelussa alkusarjan kolmas vs neljäs ja loppuottelussa alkusarjan ensimmäinen vs toinen. Kullekkin joukkueelle tulee päivän aikana 4 ottelua, sijoitusotteluihin päässeille joukkueille 5 ottelua. Turnausaikataulu ja otteluohjelma tulee nähtäväksi turnaus sivustolle viimeistää 3 viikkoa ennen turnaus ajankohtaa.

Joukkueiden sijoittuminen sarjataulukossa määräytyy kerättyjen pisteiden mukaan. Voitosta joukkue saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen. Mikäli alkusarjan päätyttyä joukkeiden pistemäärät ovat tasan, joukkueen sijoitus määräytyy seuraavien sääntöjen mukaan: keskinäisten otteluiden pisteet, keskinäisten otteluiden maaliero, keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, lohkon otteluiden maaliero, lohkon otteluiden tehdyt maalit, arpa.

Pelialue:

Ottelut pelataan täydellä kentällä. Kenttäpuolia ei vaihdeta erätuon aikana - tällä pyritään takamaan lentävien vaihtojen sujuvuus (harjoitteluvaihe). Pelialueen jäädytys minimissään joka toisen ottelun välissä.

Pelaajamäärä:

Kentällä 1+5. Pelaajien enimmäismäärää joukkueessa on mv:t + 18 kenttäpelaajaa. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti.

Pelipaidat:

Pääsääntöisesti kotijoukkue valitsee paidan peliin seuraavalla periaatteella: kotijoukkue tummempi peliasu, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.

Maalit:

Pelataan normaaleihin isoihin maaleihin.

Kiekko:

Käytetään mustaa kiekkoa, lyöntilaukaus on sallittu.

Kättelyt ja huudatukset:

Huudatukset suoritetaan siniviivoilla pelien loputtua. Huudatusten jälkeen suoritetaan pelaajien kättelyt.

Mahdolliset vaihtoviirien tai kiekkojen jakamiset tapahtuvat kättelyn yhteydessä joukkueiden kapteenien toimesta.

Palkitseminen:

Pelikohtaiset tsempparipalkinnot sekä mitalit toimitetaan valmennukselle / joukkueenjohdolle ennen pelien alkua kassissa turnausjärjestäjän toimesta. Joukkeiden valmennus palkitsee otteluiden tsempparit tasapuolisen käytännön mukaisesti, sekä kaikki turnaukseen osallistuneet pelaajat mitaleilla pelien päätyttyä.

Lohkojen voittajat palkitaan pokaalilla finaalipelin ratkettua. Palkitseminen tapahtuu jäällä ennen kättelyä järjestävän seuran toimesta, joukkueiden seistessä siniviivoilla.

Tuomarointi:

Turnauksessa käytetään yhtä tuomarikortin omaavia erotuomarikerhon tuomaria sekä yhtä seuratuomarikurssin käynyttä juniorituomaria (KooKoo juniorit tai Puhti naiset). Kaksi tuomaria ottelutapahtumaa kohden.

Toimitsijat:

Otteluiden toimitsijoina toimivat KooKoo E2 2008 -joukkueen pelaajien vanhemmat. Turnausjärjestäjä järjestää pöytäkirjan pitäjän, sekä ajankohtaisen tulospalvelun. Peleissä käytetään SJL pöytäkirja pohjaa, joka löytyy liiton sivuilta. Pöytäkirja kopioidaan pelien jälkeen joukkueille, jos se on mahdollista.

Turnauksessa käytetään gameresultsonline live-tulospalvelua.Sarjataulukko ja tilastot  päivitetään vähintään kunkin ottelutapahtuman jälkeen ja ne on nähtävissä jäähallin kahviossa sekä ilmoitustauluilla.

Kurinpito ja SJL erityissäännöt:

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:

  1. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.
  2. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan pelirangaistuksen, hänet poistetaan turnauksesta myös myöhempien ottelujen ajaksi.

Jury ja vastalauseet:

Juryn muodostavat Sami Heikkinen (kilpailuvastaava), Marko Nikula (vastuuvalmentaja), Ilkka Huuhka (turnausvastaava) sekä erotuomareiden edustaja. Juryn päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Vastalauseen voi tehdä vastaava joukkueenjohtaja. Mahdolliset vastalauseet on laadittava kirjallisesti ja osoitettava turnauksen jurylle puolen tunnin sisällä ottelun päättymisestä tai ajankohdasta, jolloin rikkeen tai virheen katsotaan tapahtuneen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan mikäli vastalause hyväksytään.

Vastuut:

Tapahtuman järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva henkilökohtainen vakuutus.

Muutokset:

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Muuta huomioitavaa:

Juokseminen jäähallin sisällä ja katsomoissa on ehdottomasti kielletty. Jäähallin katsomorakenteet ovat jyrkät ja erityistä varoivaisuutta on noudatettava liikuttaessa hallin sisällä.

KOOKOO 08 pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet pelisääntöihin, joihin kuuluu mm. kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta sekä joukkueiden kannattajilta. Toistuvasta kannattajien, valmentajien tai pelaajien esim. tuomareihin kohdistamasta huutelemisesta, solvaamisesta tai vastaavasta ja Juryn huomauttamisesta huolimatta tilanne jatkuu ennallaan turnauksen Jury voi tuomita asian osaisen joukkueen häviämään 5-0 kyseessä olevan pelin.