KJT05 New Year AAA Cup KJT05 NEW YEAR AAA CUP
29.12. - 30.12.2018 Kerava, Tuusula | Finland

Tournament rules

Turnaussäännöt

TURNAUSMUOTO

Turnaukseen osallistuu kahdeksan joukkuetta. Alkusarjat pelataan kahdessa neljän joukkueen alkulohkossa (A ja B). Alkusarjassa kaikille joukkueille tulee kolme ottelua. Alkusarjan otteluissa voittaja saa kaksi (2) pistettä, tasapelissä molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen ja hävinnyt joukkue saa nolla (0) pistettä. Alkulohkojen voittajajoukkueet pelaavat toisen lohkon toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan (A1-B2 ja B1-A2). Näiden otteluiden voittajat menevät finaaliotteluun ja hävinneet joukkueet pronssiotteluun. Alkusarjan kolmanneksi sijoittuneet joukkueet pelaavat toisen lohkon neljänneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan (A3-B4 ja B3-A4). Näiden otteluiden voittajat pelaavat sijoitusottelun sijoista 5-6 ja hävinneet pelaavat sijoista 7-8.

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Peliaika on 2 x 20 min kokonaispeliajan ollessa alkusarjan peleissä max 60 min sekä pronssi- ja loppuottelussa max 60 min. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto toisin ilmoita. Erätauon pituus on 1 min. Ristiinkarsinta- ja sijoitusotteluissa pelin päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, ottelua jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla.  Aikalisä ei ole käytössä missään turnauksen ottelussa. Alkulämmittelyä jäällä ei sallita tiukan aikataulun vuoksi. Alkusarjoissa tasapisteiden sattuessa ratkaistaan joukkueiden välinen sijoitus seuraavasti:

1) Keskinäisten otteluiden pisteet 
2) Keskinäisten otteluiden maaliero 
3) Lohkon otteluiden maaliero 
4) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit 
5) Lohkon otteluiden tehdyt maalit 
6) Rangaistukset 
7) Arpa


PELAAJAT

Pelaajilla ja toimihenkilöillä on oltava voimassaoleva SJL:n tai muun liiton pelaaja- tai toimitsijalisenssi.  Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana.  Joukkueessa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia kilpailusääntöjen sekä alueellisten määräysten mukaisesti. Kunkin ottelun kokoonpano on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 30 min ennen ottelun alkua.  Pelaajan saamat kaksi käytösrangaistusta turnauksessa aiheuttavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon.  Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa pelikieltoon, joka on voimassa turnauksen loppuun asti.  Ottelurangaistuksen saanut pelaaja on pelikiellossa kunnes päätösvaltainen SJL:n edustaja on käsitellyt tapahtuman.

VOITTOMAALIKILPAILU

Joukkueet nimeävät ensin kolme (3) pelaajaa suorittamaan voittomaalikilpailun. Voittomaalikilpailun aloittaa aina vierasjoukkue ja laukaukset suoritetaan vuorotellen (vierasjoukkue-kotijoukkue, jne…). Jos kolmen ensimmäisen parin aikana ei ole saatu ratkaistua ottelun voittajaa, niin voittomaalikilpailua jatketaan yksi pari kerrallaan ratkaisuun saakka samassa järjestyksessä. Pelaaja ei voi samassa ottelussa osallistua voittomaalikilpailuun uudelleen, ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat osallistuneet voittomaalikilpailuun. Peliajan päättyessä rangaistusaitiossa oleva pelaaja ei saa osallistua voittomaalikilpailuun.

VASTALAUSEET

Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Ottelutapahtumia koskeva vastalause on tehtävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Kuitenkin pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen. Tuomareiden näkemysratkaisuja koskevia vastalauseita ei käsitellä. Vastalauseen allekirjoittaa joukkueenjohtaja. Vastalausemaksu on 100 EUR, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö, asianosaiset joukkueenjohtajat sekä ko. ottelun tuomaristo.


PELIPAIDAT

Kotijoukkueen pelipaita on tummasävyisempi ja vierasjoukkueen pelipaita on valkoinen tai vaaleansävyinen. Joukkueet voivat keskenään sopia myös muista paitakäytännöistä.


PALKINNOT

Turnauksessa palkitaan kolme parasta joukkuetta pokaalein. Kunkin joukkueen viimeisessä ottelussa palkitaan joukkueen tsempparipelaaja. Palkittavan pelaajan valitsevat oman joukkueen toimihenkilöt, jotka ilmoittavat valintansa ottelun kuuluttajalle hyvissä ajoin ennen viimeisen ottelun päättymistä.

 
MUUT SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan SJL:n D-juniorisääntöjä siltä osin, kuin näissä säännöissä ei ole määrätty. Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa. Turnauspäällikkönä toimii KJT D1-joukkueenjohtaja Ami Pyyhtiä 046 9217182.