SÄÄNNÖT

18.2.2018

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT,
KISA-EAGLES '06 E1-AA KEVÄTTURNAUS 7.4.2018

Turnauksessa noudatetaan SJL – kilpailusääntöjä, tässä mainittuine poikkeuksineen. Tuomarit tilataan Tampereen jääkiekkotuomareilta.

JOUKKUEET JA PELIASUT

Turnaukseen osallistuu korkeintaan kuusi joukkuetta.

Turnausjärjestäjä ilmoittaa turnausohjelmassa peleissä käytettävien pelipaitojen värit. Joukkueiden tulee ilmoittaa koti- ja vieras-pelipaitojensa värit etukäteen turnausjärjestäjälle. Mikäli joukkueella ei ole kuin yksi pelipaita, tulee siitä ilmoittaa etukäteen turnausjärjestäjälle. Määräämällä pelipaitojen värit otteluihin, pyritään mahdollistamaan pelaajien selkeä erottaminen kentällä.

AJANKOHTA JA PAIKKA

Turnaus pelataan Kangasalan jäähallissa, lauantaina 7.4.2018. Alueella on nurmialue, joka kuivana ollessaan soveltuu oheisharjoitteluun, pienehkö koripallokenttä asfalttialueella, hallin sisällä on pieni oheisliikuntatila.

PELIAIKA

Otteluissa pelataan 2*15 minuuttia nk. tehokasta peliaikaa, otteluiden kokonaisajan ollessa kuitenkin 50 minuuttia. Kokonaispeliaika alkaa hetkestä, jolloin ottelu käynnistyy. Kotijoukkueen aloituspääty on pelikellon pääty. Erien välissä on minuutin tauko, jolloin joukkueet vaihtavat pelisuuntaa. Joukkueiden tulee huolehtia, että aloitus viisikko on jäällä välittömästi erätauon päättymishetkellä. Jää huolletaan kahden ottelun välein.

NÄIN PELATAAN

Turnauksessa pelataan kahdessa (kolmen joukkueen lohkossa), kaksi peliä. Tämän jälkeen pelataan yksi ottelu toisen lohkon joukkuetta vastaan (vastustaja arvotaan etukäteen). Kaikista otteluista pisteet jaetaan seuraavasti: VOITTO 2 pistettä, TASAPELI 1 piste, HÄVIÖ 0 pistettä.

HUOM. myös nk. bonusottelun pisteet ja maalierot lasketaan sarjataulukkoon.

Lohkojen kolmanneksi tulleet pelaavat sijoitusottelussa sijoista 5-6, lohkojen toiseksi tulleet pelaavat pronssiottelussa ja ensimmäiseksi tulleet pelaavat finaalissa. Finaali on turnauksen viimeinen ottelu.

6. Alkulohkossa tehdyt maalit
7. Alkulohkon otteluiden jäähymäärä (vähemmän jäähyminuutteja saanut joukkue edellä)
8. Arpa

Mikäli sijoitusottelu päättyy tasapeliin varsinaisen peliajan jälkeen, suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu. Josta molemmilta joukkueilta laukoo kolme pelaajaa. Tilanteen ollessa edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen jatketaan kilpailua yksi vastaan yksi menetelmällä, siihen asti kun voittaja ratkeaa.

Pienet rangaistukset ovat pituudeltaan 2min. Tarvittaessa ottelurangaistukset kärsitään turnauksen myöhemmissä peleissä. Maalivahdin tai joukkueen saadessa pienen rangaistuksen, tulee sen kärsimään lähinnä rangaistavaa tilannetta ollut kenttäpelaaja.

OTTELUOHJELMA JULKAISTAAN JA TOIMITETAAN JOUKKUEILLE SEURAAVASTI:

- Sähköpostitse joukkueiden yhteyshenkilöille
- Turnausjulkaisussa

TULOSPALVELU

Turnauksessa pyritään käyttämään sähköistä tulospalvelua (GAMERESULTSONLINE). Tulospalvelussa julkaistaan turnauksen yleiset tiedot sekä tiedotteet, yhteystiedot, otteluohjelmat, joukkueiden kokoonpanot, lohkot, ottelutulokset, sarjataulukot, pistepörssit, palkitut pelaajat sekä muita turnaukseen liittyviä asioita ja valokuvia.

Tulospalvelu ei suoraan tue alkulohkojen pisteisiin vaikuttavia, eri lohkoissa pelaavien joukkueiden välisiä, nk. bonusotteluja. Bonusotteluiden pisteet eivät automaattisesti päivity alkulohkojen sarjataulukkoon, vaan sarjataulukko ylläpidetään tältä osin manuaalisesti. Se kuitenkin julkaistaan palvelussa erikseen ja sijoitusottelut määräytyvät lohkojaon mukaisesti, kertyneiden pisteiden perusteella.

KOKOONPANOT

Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan kokoonpanonsa järjestäjälle viimeistään la 31.3.2018. Ottelukohtaiseen kokoonpanoon voi tehdä muutoksia vielä 20 minuuttia ennen otteluiden alkamisaikaa. Joukkueessa saa olla rajoittamaton määrä pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen. Yli-ikäisyys säännöissä noudatetaan SJL:n hämeen alueen yli-ikäisyys sääntöä, jolloin ottelukohtaisessa kokoonpanossa saa olla enintään neljä (4) 1.1. – 31.12.2005 syntynyttä pelaajaa. Lisäksi voimassa on Yli-ikäisten aloittaneiden pelaajien* säännöt, pojilla 2-vuotta ja tytöillä 3-vuotta.

Joukkueet nimeävät kenttäpelaajien keskuudesta kapteeniston, yhden Kapteenin (C) sekä yhden tai kaksi Varakapteenia (A). Jokaisen ottelun aluksi joukkueiden Kapteenit (C) käyvät toimitsija-aition edessä kättelemässä tuomarit sekä toisensa.

RUOKAILU

Järjestäjä tarjoaa terveellistä lounasta joukkueille ja kannustajille lisämaksusta. Ilmoittautuneet joukkueet saavat lisätietoa tästä lähempänä turnausta. (katso turnausinfo)

Päivä on pitkä ja urheilullinen, joten varatkaa mukaan riittävästi ravitsevia välipaloja sekä juotavaa!

JURY JA VASTALAUSEET

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Juryyn kuuluvat turnauspäällikkö, molemmat kiistanalaisessa ottelussa tuominneet tuomarit, molempien kiistanalaisten joukkueiden johtajat. Vastalause on esitettävä kirjallisena 10 minuuttia ottelun päättymisestä, vastalause maksu on 100€ (sata euroa), joka palautetaan mikäli vastalause hyväksytään.