Alanko Turnaus ALANKO TURNAUS
6.1.2017 Salon Jäähalli, SSO-halli | Suomi

Tervetuloa Salon Kiekkohaiden E2-joukkueen järjestämään Alanko-turnaukseen!

Turnauksen järjestäjä on Salon Kiekkohait E2-joukkue. Turnauksen kaikki ottelut pelataan 06.01.2017 Salon jäähallissa (AA-taso) ja SSO-hallissa (A-taso) (Tahkonkatu 1). Ottelut pelataan isolla kentällä.

Turnauksessa pelataan kahdella tasolla: A ja AA. Kummallakin tasolla mukana on yhteensä neljä (4) joukkuetta. Turnaus pelataan molemmilla tasoilla yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen välierät 1. vs. 4. ja 2. vs. 3. Voittajat etenevät finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Kullekin joukkueelle tulee yhteensä viisi peliä.

Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa lähtökohtaisesti otteluohjelman mukainen vierasjoukkue. Mikäli vierasjoukkueella on vain yhdenlainen pelipaita eikä paidan vaihtaminen ole siksi mahdollista, tällöin kotijoukkue on velvoitettu vaihtamaan pelipaitaa jos vaihtoehtoinen pelipaita on sillä olemassa. Joukkueet voivat myös yhteisestä sopimuksesta päätyä siihen ratkaisuun, että paitaa vaihtaakin kotijoukkue.

 

Sijoituksen määräytyminen

Alkusarjan otteluissa voittaja saa kaksi pistettä. Tasapeliin päättyneissä otteluissa molemmat joukkueet saavat yhden pisteen. Jos joukkueet ovat kaikkien pelattujen pelien jälkeen tasapisteissä, ratkaistaan sijoitukset seuraavasti:

·         keskinäisen ottelun pisteet

·         kaikkien ottelujen maaliero

·         kaikissa otteluissa tehdyt maalit

·         arpa

 

Välierä ja mitaliottelut pelataan ratkaisuun saakka siten, että peliajan tullessa täyteen ratkaistaan voittaja voittolaukauskilpailulla ensin kolmen laukaisijan osalta ja sen jälkeen kerrasta poikki-menettelyllä.  Voittolaukauskilpailun aloittaja arvotaan ja aloittaja vaihtuu kolmen ensimmäisen pelaajan jälkeen, mikäli voittolaukaisukisaa pitää jatkaa. Kukin pelaaja saa laukaista vain kerran, kunnes kaikki pelaajat ovat laukaisseet ensimmäisen kerran. Sen jälkeen on uusi järjestys.

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n virallisia kilpailu- ja pelisääntöjä seuraavin poikkeuksin ja tarkennuksin:

·         Peliaika otteluissa on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika ottelua kohden on korkeintaan 50 minuuttia.

·         Aikalisät eivät ole sallittuja.

·         Joukkue joka ei ole turnausaikataulun mukaisesti valmis aloittamaan ottelua, tuomitaan hävinneeksi 5 – 0.

·         Epäasiallisesta käytöksestä tuomareilla on oikeus poistaa henkilö turnauksesta.

·         Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen.

·         Joukkueessa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia SJL:n juniorisääntöjen sekä alueellisten määräysten mukaisesti korkeintaan 4. Yli-ikäiset pelaajat merkitään pöytäkirjaan "Y"/ ”YY”-tunnuksella.

·         Ottelupöytäkirjat on tehty joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan. Mikäli niissä on muutoksia, on ne tehtävä turnaustoimistossa 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua.

Peliaikana on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, ottelun maksimikeston ollessa 50 min. Erätauon pituus n. 1 – 3 min.