Autokeskus Airport 2018-turnaus

29.12. - 30.12.2018 Trio Areena, Vantaa | Suomi

Turnaussäännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia Suomen jääkiekkoliiton D2 junioreiden kilpailusääntöjä alla mainituin poikkeuksin.

1. Joukkueet ja pelaajat

Turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta kolmessa eri tasosarjassa: A, AA ja AAA.

Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen lisenssin omaavia D2-ikäluokan (tai nuorempia) pelaajia. Yhteen peliin tulee ilmoittaa maksimissaan 15+2 pelaajaa. Joukkueet syöttävät pelaajaluettelot etukäteen ennen turnauksen alkua tulospalveluun. Tulospalvelu löytyy GameResult -palvelusta http://www.gameresultsonline.com/kiekko-vantaa06/autokeskus-airport-2018-turnaus. Joukkueen johtajalle toimitetaan käyttäjätunnus palveluun sähköpostitse.

Mahdolliset muutokset pelaajaluetteloon on toimitettava ennen turnauksen alkua turnauksen johtajalle. Joukkueen pelaajistoon ei sallita muutoksia kesken turnauksen muutoin kuin turnauksen johtajan erityisluvalla. Joukkueet ilmoittavat mahdolliset poisjäännit turnauksen aikana suoraan otteluiden toimitsijoille.

Joukkueilla tulee olla kaksi pelipaitasarjaa, tummempi koti- ja vaaleampi vieraspelipaita. Turnausohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummempaa pelipaitaa ja vierasjoukkueeksi merkitty vaaleampaa pelipaitaa. Tästä voidaan poiketa pelaavien joukkueiden välisellä keskinäisellä sopimuksella.

2. Peliaika

Alkusarjan peliaika kaikissa sarjoissa on 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kuitenkin niin että kokonaispeliaika on korkeintaan 50 minuuttia. Ottelu siis päättyy viimeistään kokonaispeliajan täyttyessä.

Sijoitusotteluissa varsinainen peliaika on 2x15 minuuttia, kuitenkin niin että kokonaispeliaika on korkeintaan 60 minuuttia.

Erien välissä on yhden minuutin kestävä erätauko, joka lasketaan kokonaisaikaan. Pelipäätyjä ei vaihdeta erien välissä. Aikalisän käyttö ei ole sallittu. Joukkueille ilmoitetaan ottelun päättämisestä 2 minuuttia ennen kokonaispeliajan päättymistä.

Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Joukkueiden tulee olla valmiit (=paikalla vaihtoaitioiden luona) aloittamaan ottelu 5 minuuttia ennen turnausaikataulun mukaista aikaa. Jos joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua turnausaikataulun mukaisesti, niin se tuomitaan hävinneeksi ottelu tuloksella 5-0.

3. Turnaustapa

3.1 A - ja AAA -sarja

Alkusarja

Turnauksen alkusarja pelataan A- ja AAA -sarjassa yksinkertaisena sarjana yhdessä lohkossa.

Pronssisarja

Alkusarjan 3., 4. ja 5. pelaavat pronssisarjan. Pronssisarjan voittaja sijoittuu turnauksessa kolmanneksi, toiseksi tullut neljänneksi ja kolmanneksi tullut viidenneksi. Pronssisarjan ottelut pelataan turnaussääntöjen mukaan. Joukkueiden ollessa tasapisteissä järjestys ratkaistaan turnaussääntöjen kohdan 3.3. mukaan.

Finaalisarja

Alkusarjan kaksi parasta joukkuetta pelaavat kaksiosaisen finaalisarjan. Finaalisarjan ensimmäinen ottelu voi päättyä tasan. Finaalisarjan toinen ottelu voi päättyä tasan, jos jompikumpi on voittanut ensimmäisen ottelun. Tällöin ensimmäisen pelin voittaja, on turnauksen voittaja.

Molempien ottelujen päättyessä tasan, tai jos pelit päättyvät niin, että kumpikin voittaa ottelun, suoritetaan jälkimmäisessä ottelussa rangaistuslaukauskilpailu kolmella laukojalla.

3.2 AA -sarja

Alkusarja

Turnauksen alkusarja pelataan AA -sarjassa yksinkertaisena sarjana kahdessa lohkossa. Lisäksi kummassakin sarjassa pelataan sarjan sisäinen villikortti –kierros toisen lohkon joukkuetta vastaan. Villikortti-kierroksen vastustaja määräytyy alkusarjan sijoituksen perusteella. (A1-B3,B1-A3 ja A2-B2) Villikortti-kierroksen pisteet tulevat joukkueen oman lohkon pistetaulukkoon.

Sijoitusottelut

Alkusarjojen lohkovoittajat pelaavat finaalin. Alkusarjan toiseksi sijoittuneet pelaavat pronssiottelun, sekä alkusarjan kolmanneksi sijoittuneet, sijoitusottelun 5-6.

Jos sijoitusottelu ei ole ratkennut varsinaisen peliajan aikana, niin pelataan viiden (5) minuutin jatkoaika juoksevalla ajalla. Jatkoaika pelataan 3 vs. 3, eli kolmella kenttäpelaajalla per joukkue äkkikuolema –periaatteella, jolloin ensin maalin tehnyt joukkue voittaa ottelun.

Jos sijoitusottelu ei ole ratkennut jatkoajalla, niin suoritetaan rangaistuslaukaukset paras kolmesta menetelmällä. Rangaistuslaukauksiin nimetään kummastakin joukkueesta kolme eri pelaajaa. Rangaistuslaukauksia jatketaan tämän jälkeen 1 vs. 1 menetelmällä ratkaisuun asti ja aiemmin laukonut pelaaja saa jatkaa.

Rangaistuslaukauksissa ainoastaan ratkaiseva maali merkitään ottelun lopputulokseen, ja se merkitään pelaajalle joka suoritti laukauksen

3.3 Järjestys sarjataulukossa A, AA ja AAA -sarjoissa

Alkusarja

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Alkulohkopelien voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä nolla (0) pistettä. Mikäli joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus seuraavasti:

1. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee järjestyksen sarjataulukossa koko sarjan maaliero, eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus.

2. Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien lukumäärä.

3. Jos tehtyjen maalien lukumäärä on sama, ratkaisee järjestyksen joukkueiden sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden tulos.

4. Mikäli tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja sarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.

5. Arpa.

4. Tuomarit

Otteluiden tuomareina toimivat Helsingin Jääkiekkotuomarit HJT ry:n erotuomarit.

5. Rangaistukset

Jos pelaaja saa kaksi 10 minuutin rangaistusta hänet suljetaan pois seuraavasta pelistä. Jos pelaaja saa  5+20 minuutin tai 20 minuutin rangaistuksen, niin pelaaja suljetaan aina automaattisesti turnauksesta. Jos pelaaja saa ottelurangaistuksen (OR) asia käsitellään alueen/liiton kurinpitäjällä.

Lisäksi turnauksen johtaja voi sulkea pelaajan/joukkueen toimihenkilön pois yhdestä tai useammasta pelistä tai sulkea pelaajan/joukkueen toimihenkilön kokonaan ulos turnauksesta omalla päätöksellään. Turnauksen johtaja ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

6. Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Juryyn kuuluvat turnauksen johtaja ja erotuomareiden edustaja. Tarvittaessa kuullaan kyseisen ottelun tuominneita erotuomareita. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä turnauksen johtajalle. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

7. Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista.

Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi/vakuutus.

Turnauksessa ei ole paikalla lääkintähenkilökuntaa. Lähin päivystävä sairaala on Peijaksen sairaala, Sairaalakatu 1, 00029 Vantaa. Yleinen hätänumero kiirellisissä tapauksissa 112.

8. Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja otteluohjelmaa sekä tulkita näitä sääntöjä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

9. Kunnioita peliä

Joukkueilta, pelaajilta ja vastuuhenkilöiltä, edellytetään esimerkillistä Fair Play -henkistä käyttäytymistä. Katsojia pyydetään myös käyttäytymään kannustavasti, positiivisessa hengessä ja toimimaan hyvänä mallina pelaajille.

Häiriökäyttäytymisen johdosta turnauksen järjestäjä voi poistaa henkilön hallista. Joukkueiden vastuuhenkilöiden häiriökäyttäytyminen käsitellään SJL:n sääntöjen mukaan.

10. Palkinnot

Turnauksessa palkitaan kunkin sarjan voittaja pokaalein.

11. Turnaussääntöjen tulkinta

Turnauksen säännöt on laadittu sekä suomeksi että englanniksi. Mahdollisissa tulkintatilanteissa sovelletaan suomenkielisiä sääntöjä.