Autokeskus Airport -turnaus AUTOKESKUS AIRPORT -TURNAUS
16.4.2017 Vantaa | Suomi

Turnauksen säännöt

Turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta . Turnaus on jaettu kahteen 12 joukkueen turnaukseen. Molemmissa turnauksissa noudatetaan samaa ottelukaaviota ja samoja sääntöjä. Joukkueet jaetaan neljän joukkueen alkulohkoihin ( 3kpl/ turnaus), jossa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan (kaikille 3 ottelua). Alkulohkojen jälkeen muodostetaan jatkolohkot siten, että lohkoykköset (3 kpl) omaan, lohkokakkoset omaan jne. Jatkolohkoissa pelataan yksinkertainen sarja (kaikille 2 ottelua). Kaikille joukkueille tulee turnauksessa yhteensä 5 ottelua. Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä sekä juniorisääntöjä, http://www.finhockey.fi/@Bin/5478285/Leijonaliigaohjeet+2016-2017.pdf

• Kilpailusäännöt 2016-2017

• Juniorisäännöt ja –ohjeet

alla olevin tarkennuksin ja poikkeuksin:

  • Ottelun kestoaika on noin 1 x 24 minuuttia. Peliaika on juoksevaa peliaikaa, 2 min vaihtovälein, joka ilmoitetaan summeria soittamalla tai toimitsijan ”vaihto”-kuulutuksella .
  • Ottelut pelataan mallilla 4 vs 4 ja maalivahdit, pelivälineenä musta kiekko. Pelikenttänä on ns. puolikas kenttä, joka on rajattu laitaelementein kaukalon keskiviivan kohdalta.
  • Ottelut aloitetaan aina keskialoituksena jokaisen maalin ja vaihdon tai jonkun muun syyn johdosta. Maalivahdin torjunnan ja kiekon sulkemisen jälkeen peli jatkuu torjunnan suorittaneen maalivahdin maalin takaa puolustavan joukkueen pelinavauksella tuomarin merkistä.
  • Maalivahdin saa korvata ylimääräisellä kenttäpelaajalla.
  • Jää ajetaan aina 3 ottelun jälkeen.
  • Aikalisän ottaminen ei ole sallittua tässä turnauksessa.

Pisteet ja järjestys sarjassa: Ottelun voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Jos kaksi joukkuetta päätyy lohkossa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen järjestys seuraavassa järjestyksessä: Keskinäinen ottelu, maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa. Kolmen tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä sijoitus sarjataulukossa määräytyy seuraavasti: Maaliero lohkossa, tehdyt maalit lohkossa ja arpa.

Palkinnot: Turnauksen jokainen pelaaja saa turnauksen päättyessä mitalin, ja jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaaja turnaustsemppari -palkinnolla. Palkinnot jaetaan kaukalossa viimeisen ottelun päätyttyä. Molempien turnausten kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan pokaalit.

Rangaistukset sekä ottelurangaistukset sekä käytös- ja pelirangaistukset:

  • Mikäli pelaaja syyllistyy ottelussa säännöissä kiellettyyn toimintaan, pelinohjaaja voi vaihdattaa kyseisen pelaajan toiseen pelaajaan myös kesken 2 min vaihtoajan.
  • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan rangaistuksen, hänet voidaan sulkea koko turnauksesta myös myöhempien otteluiden ajaksi.
  • Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön käyttäytyessä asiattomasti pelinohjaajia kohtaan, hänet voidaan sulkea koko turnauksesta myös myöhempien otteluiden ajaksi.

Pelin lopussa suoritetaan joukkueiden kättelyt ja viirien vaihdot.

Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua. Kunkin joukkueen on oltava valmiina odottamassa kentälle pääsyä 5 minuuttia ennen ottelun alkamisaikaa.

Turnauspäälliköllä on oikeus muuttaa peliaikataulua, pelikenttiä jne. tarpeen vaatiessa

Turnausjohto

Turnauksen johdon muodostavat turnauspäällikkö, turnaustoimiston edustaja, Kiekko-Vantaa 08 joukkueen johtaja.

Pelinohjaajat ja pelien toimitsijat

Otteluissa on yksi pelinohjaaja, joka tulee Kiekko-Vantaa itä ry:n junioreista. Pelinohjausta arvioidessa pyydämme huomioimaan, että kaikki yrittävät varmasti parhaansa. Otteluiden toimitsijoina toimivat Kiekko-Vantaa 08 –joukkueen vanhemmat.

Erimielisyydet ja vastalauseet

Kaikki erimielisyydet ja vastalauseet käsittelee turnausjohto. Mahdollinen vastalause on tehtävä heti pelin päätyttyä ja siitä on ilmoitettava välittömästi ottelun pelinohjaajalle. Vastalausemaksu on 50 euroa ja se tulee maksaa käteisellä turnaustoimistoon.

Vastuut

Osallistuvat joukkueet vastaavat siitä, että jokaisella joukkueen pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassaoleva lisenssi ja vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista, tai muista vahingoista. Pelaajien on pidettävä kypärä ja muut varusteet päällä aina jäällä ja vaihtoaitiossa.