Autokeskus Airport turnaus AUTOKESKUS AIRPORT TURNAUS
27.3.2016 Tikkurilan urheilupuisto | Suomi

Säännöt

TURNAUSSÄÄNNÖT

 

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassa olevia leijonaliigasääntöjä, juniorisääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaussääntöjen kanssa. Ottelut pelataan neljä vastaan neljä kenttäpelaajan joukkuein, puolikkaalla kentällä

pitkittäin, mustalla kiekolla normaalimaalein.

 

Ottelujärjestys

Turnauksessa on 4 alkulohkoa (A, B, C, D) ja 5 joukkuetta lohkoa kohden. Joukkueet pelaavat alkulohkossa yksinkertaisen sarjan. Tämän jälkeen pelataan jatko-ottelut alkulohkon sijoituksien perusteella.

Jatko-ottelut pelataan lohkojen A/B sekä C/D välillä. A5/B5, A4/B4, A3/B3, A2/B2, A1/B1

sekä C5, D5, C4/D4, C3/.D3, C2/D2, C1/D1. Voittajat otteluista A1/B1 ja C1/D1 kohtaavat loppuottelussa sekä häviäjät kohtaavat pronssiottelussa. Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Lohkopelien voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Jos joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus seuraavalla perusteella kunnes ero löytyy: 1) Keskinäinen ottelu, 2) koko alkusarjan maaliero, 3) tehtyjen maalien lukumäärä, 4) Arpa. Jatko-ottelun päättyessä tasan ratkaistaan paremmuus rangaistuslaukauskilpailulla. Molemmista joukkeista osallistuu kilpailuun kolme eri pelaaja, jotka suorittavat rangaistuslaukauskuljetukset vuorotellen. Mikäli tilanne on tämänkin jälkeen tasan, jatketaan kilpailua yksi pelaaja kerrallaan ratkaisuun saakka. Sama pelaaja ei saa osallistua kilpailuun toista kertaa ennen kuin kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat osallistuneet kilpailuun.

 

Peliaika

Peliaika on 24.00 min suoraa peliaikaa. Vaihtojen pituus on 2 minuuttia juoksevaa aikaa. Joukkueen on saavuttava vaihtoaitioon pelivarusteissa 5 minuuttia ennen pelin alkamisaikaa. Joukkue, joka ei ole ajoissa paikalla, tuomitaan hävinneeksi 0-3.

Järjestäjillä on oikeus tarvittaessa muuttaa ottelun ajankohtaa. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan joukkueille riittävän ajoissa (n. 1 tunti etukäteen). Ottelun jälkeen joukkueet kättelevät ja sen jälkeen pelaajat siirtyvät välittömästi pois kentältä.

 

Rangaistukset

Otteluissa on käytössä rangaistukset. Rikkeen tapahtuessa pelinohjaaja katkaisee pelin, poistaa rikkoneen pelaajan loppuvaihdonajaksi ja kertoo pelaajalle syyn toimenpiteeseen. Rikkeiden toistuessa pelinohjaajalla on mahdollisuus poistaa pelaaja kokonaan pelistä. 

 

Pelaajamäärä ja ottelutuomarit

Pelaajien enimmäismäärää ei ole rajoitettu. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti. Tuomarina pelissä toimii järjestävän seuran osoittama pelinohjaaja. Tasapuolista peluutusta tarkkaillaan ottelun ohjaajan ja muun kenttähenkilöstön puolesta.

 

Jury ja vastalauseet

Kurinpitoasiat käsittelee SJL:n eteläisen alueen kurinpitäjä.

Vastalauseasiat käsittelee turnauksen jury. Juryyn on valittu joukkueiden johtajat, jos oma joukkue on juryn käsittelyn alaisena, on ko. joukkueen johtaja jäävi osallistumaan juryn toimintaan.

Vastalauseen voi tehdä vastaava joukkueenjohtaja. Mahdolliset vastalauseet on laadittava kirjallisesti ja osoitettava turnauksen jurylle puolen tunnin sisällä ottelun päättymisestä tai ajankohdasta jolloin rikkeen katsotaan tapahtuneen.

 

Pelipassit ja vakuutukset

Osallistuvat peliryhmät vastaavat siitä, että jokaisella peliryhmän pelaajalla ja toimihenkilöllä on voimassaoleva pelipassi ja sitä vastaava vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien peliryhmien mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Pelaajien on pidettävä kypärä ja kaikki muut jääkiekkovarusteet päällä aina jäällä ja vaihtoaitiossa ollessaan. 

 

Palkinnot

Kaikille osallistujille jaetaan turnausmitali joukkueen sijoituksesta riippumatta. Kolme parasta joukkuetta palkitaan lisäksi pokaalilla. Palkinnot jaetaan joukkueen viimeisen ottelun jälkeen turnaustoimiston edessä. Turnauksen järjestävä joukkue on hankkinut turnaus-tsemppari -palkinnot (1 kpl peliryhmää kohden), jotka jaetaan palkintojenjaon  yhteydessä sen perusteella, kuinka ko. joukkueen valmentajat ovat päättäneet. Turnaus-tsemppari -pelaaja tulee ilmoittaa etukäteen toimitsija-aitioon.

 

Pelaajaluettelot

Muutokset pelaajaluetteloissa ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 15 min ennen ottelun alkua.