KeikY säbäturnaus KEIKY SäBäTURNAUS
28.5.2016 Kemiran palloiluhalli | Suomi

Säännöt

Kilpailusäännöt

 1. Joukkueen on koostuttava harrastepelaajista, joukkueessa saa olla enintään kolme viitosdivaria tai sitä alempia sarjoja kaudella 2015-2016 pelannutta pelaajaa. Naispelaajilla ei ole divari rajoitusta.  

 2.  Pelaajan alaikäraja on 15 vuotta, siis -01 ja aikaisemmin syntyneet pelaajat ovat sallittuja.

 3.  Joukkueen on toimitettava gameresoultonline palveluun pelaajaluettelo viikoa ennen, josta käy ilmi pelaajien nimet ja numerot. Kilpalisenssi pelaajat tulee ilmoittaa puoli tuntia ennen ensimmäistä peliä toimitsijoille.  Tämän jälkeen pelaajaluetteloon ei saa enää muutoksia tehdä.

 4. Osallistumismaksu lähetetään joukkueenjohtajan sähköpostiin, maksu pitää olla maksettu 13.5.2016 mennessä tai sopimalla erikseen. Lisätiedot keiky.palloilujaos@gmail.com

 5. Pelaajaluetteloon merkitsemättömiä pelaajia ei saa käyttää.

 6.  Joukkueella on oltava yhtenäinen (samanvärinen) selkänumerolla varustettu peliasu tai vähintään saman väriset pelipaidat. Pelaajalistaan merktaan numerot ja jos tulee maali tai syöttö niin kysytään pelaajalta numero, näin pisteet menee oikealle pelaajalle.

 7. Alkusarjan otteluista voittaja saa kaksi(2) pistettä ja häviäjä nolla(0). Tasapelin sattuessa molemmat joukkueet saavat yhden(1) pisteen.

 8.  Mikäli alkusarjan jälkeen kaksi joukkuetta on samassa pistemäärässä, keskinäisen järjestyksen ratkaisee ensin keskinäinen ottelu, sitten maaliero, tehdyt maalit ja lopulta arpa jos tilanne on vieläkin tasan.

 9. Sijoitusotteluissa tasapelin sattuessa voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauksilla. Kumpikin joukkue nimeää ensin kolme suorittajaa jotka ampuvat rangaistuslaukauksen. Jos tilanne on edelleen tasan jatketaan rangaistuslaukauksia pari kerrallaan kunnes voittaja löytyy. Sama pelaaja saa suorittaa rangaistuslaukauksen vasta kun kaikki joukkueen kenttäpelaajat ovat laukauksen suorittaneet.

 10.  Kilpailusääntöjä rikkova joukkue suljetaan turnauksesta välittömästi. Pelaamattomat ottelut tuomitaan hävityiksi numeroin 5-0. Mikäli tilanne havaitaan turnauksen päätyttyä tuomitaan rikkonut joukkue sijalle 8. ja muut joukkueet parantavat sijoitustaan vastaavasti.

 11. Ylintä päätäntävaltaa turnauksessa käyttää turnauksen jury joka koostuu neljästä erikseen nimetystä henkilöstä. Jury voi tarvittaessa kuulla ennen päätöksen tekoa joukkueiden yhteyshenkilöitä. Kun päätös on tehty, se on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

 12. Huom! Joukkuemaksu ei sisällä vakuutusta, vaan jokainen pelaaja huolehtii siitä itse.

 

Pelisäännöt

 1. Peliaika on 2x12 ns. jatkuvaa aikaa. Aika pysäytetään vain tuomarin määräyksestä. Toisen erän viimeinen minuutti on ns. tehokasta peliaikaa jos tilanne on tiukka.

 2. Mailan on ehdottomasti oltava ehjä.

 3. Joukkueesta on kulloinkin kentällä maalivahti ja viisi(5) kenttäpelaajaa.

 4. Maalin eteen on merkitty maalivahdin alue. Pelaaja ei saa koskettaa maalivahdin aluetta millään kehonsa osalla. Maalivahdin alueen yli saa hypätä ja siellä saa pelata mailalla. Puolustavan pelaajan rikkoessa tätä sääntöä määrätään rangaistuslaukaus.

 5. Maalin syntyessä, erän alussa tai epätavallisen pelikatkon jälkeen peliä jatketaan kiistapallolla tuomarin osoittamasta paikasta.

 6. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisään lyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa pois pelialueelta. Vastajoukkueen pelaajat vähintään kolmen(3) metrin etäisyydellä maila mukaan lukien.

 7. Vapaalyönnin aiheuttavan rikkeen sattuessa vastajoukkue suorittaa vapaalyönnin tuomarin osoittamasta paikasta. Vastajoukkueen pelaajat vähintään kolmen(3) metrin etäisyydellä maila mukaan lukien.

 8. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty.

 9. Vastustajan mailaan lyöminen on kielletty.

 10. Jalkasyöttö on sallittu.

 11. Tahallinen käden tai pään käyttö pallon pelaamiseen on kielletty.

 12. Palloa ei saa pelata tai yrittää pelata mailalla tai jalalla polvitason yläpuolelta.

 13. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty.

 14. Mailan tai jalan sijoittaminen vastapelaajan jalkojen väliin on kielletty.

 15. Maasta pelaaminen on kielletty. (=molemmat polvet tai toinen käsi maassa)

 16. Pallollinen pelaaja ei saa edetä takaperin kohti vastustajaa

 17. Palloa ei saa pelata ilmasta. (molemmat jalat ovat irti lattiasta)

 18. Rikkeistä kohdissa 3 ja 6-15 määrätään vapaalyönti.

 19. Rikkeistä kohdissa 3 ja 6-15 määrätään yksi rangaistus laukaus mikäli teko tehdään ilman mahdollisuutta ehtiä palloon tai teko aiheuttaa loukkaantumisvaaran.

 20. Pelaaja joka syyllistyy tahalliseen vahingontekoon tai väkivaltaisuuteen, poistetaan kentältä välittömästi kuluvan ottelun ajaksi ja turnauksen jury päättää pelaamisesta loppu turnauksessa.

 21. Maali syntyy kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan sen etupuolelta ennen summerin soimista.Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin ainoastaan mailalla.

 22. Muilta osin sovelletaan salibandyn sääntöjä.

 

Päivitetty 18.4.2016