KARHU-KISSAT D2 SYYSTURNAUS KARHU-KISSAT D2 SYYSTURNAUS
26.8. - 27.8.2017 Pirkkolan jäähalli | Suomi Ilmoittaudu

Säännöt

Turnauksen säännöt

Turnausjoukkueet

Turnauksen AA- sarjaan osallistuu kuusi (6) ja AAA-sarjaan osallistuu kahdeksan (8) joukkuetta.

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2005 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan AA-sarjassa yksinkertaisena sarjana, jokainen joukkue pelaa siis kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

AAA-sarjassa joukkueet jaetaan kahteen neljän (4) joukkueen lohkoon, jossa jokainen joukkue pelaa kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:

  1. Pisteet
  2. Keskinäisten otteluiden pisteet
  3. keskinäisten otteluiden maaliero
  4. Lohkon otteluiden maaliero
  5. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
  6. Arpa

Sijoitusottelut

Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti.

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa.

Valmentajat nimeävät kolme (3) laukojaa joukkueestaan, mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan äkkikuolema periaatteella.

Otteluaika

Turnauksessa otteluiden aika on 2 x 18 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 50 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta.

Erätauko 2 min.

Jäänajo joka toisen ottelun jälkeen.

Aikalisää ei saa käyttää.  

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0. 

Joukkueet voivat lämmitellä kiekkojen kanssa ennen ottelua, aikataulu ei kuitenkaan saa viivästyä tämän takia

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleilla, ellei joukkueet sovi keskenään toisin.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon, ilmoittautumisen yhteydessä.

Palkinnot

Kolme parasta joukkuetta sekä AA- että AAA-sarjassa palkitaan mitaleilla ja pokaaleilla. Lisäksi jokainen joukkue valitsee oman joukkueensa “turnauksen pelaajan”, pelaaja palkitaan turnauksen viimeisen ottelun jälkeen. Ilmoittakaa palkittava pelaaja viimeistään viimeisen ottelun aikana ottelun toimitsijoille.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä pelipassi. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapua antava henkilö.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Helsingin jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan Turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden Tuomarien päätöksellä.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa. Tordön Hockeyn päästessä finaaliin vaihtuu prossi ja finaali ottelun paikat.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.