Turnausjoukkueet

Turnauksen AAA+ - ja AA-sarjoihin osallistuu molempiin kuusi (6) joukkuetta.

A-sarjaan osallistuu neljä (4) joukkuetta

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Pelaajat syntyneet v.2005 tai myöhemmin. Ns. Y-pelaajista on sovittava erikseen turnausjärjestäjän kanssa. Pelaajamäärää ei ole rajoitettu. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, taso huomioiden, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan kyseisen joukkueen alueen kurinpitäjän käsittelyyn.

Turnausmuoto

Turnaus pelataan kaikissa lohkoissa yksinkertaisena sarjana, jokainen joukkue pelaa siis kerran toinen toistaan vastaan. Sarjassa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä.

Sarjassa joukkueiden sijoitus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

Pisteiden ollessa tasan, määräytyy kunkin joukkueen sijoitus seuraavasti tässä järjestyksessä:

Sijoitusottelut

Alkusarjan jälkeen pelataan sijoitusottelut turnauskaavion mukaisesti.

Mikäli sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan voittolaukauskisa.

Valmentajat nimeävät kolme (3) laukojaa joukkueestaan, mikäli tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen jatketaan voittolaukauksia laukojapari kerrallaan äkkikuolema periaatteella.

Otteluaika

Turnauksessa otteluaika on  2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, enintään 60 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta.

Erätauko 2 min.

Jäänajo joka ottelun jälkeen.

Aikalisää ei saa käyttää.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa kaukalon läheisyydessä varusteet päällä valmiina aloittamaan ottelu. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Joukkueet voivat lämmitellä kiekkojen kanssa ennen ottelua, aikataulu ei kuitenkaan saa viivästyä tämän takia

Pelaajaluettelo ja pelipaidat

Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja pelaa vaaleilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue tummilla, ellei joukkueet sovi keskenään toisin.

Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen joukkueen ottelua.

Palkinnot

Sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla

Sarjojen voittajille pokaalit

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva SJL:n hyväksymä pelipassi. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jäähallille on järjestetty ensiapua antavaa henkilökuntaa.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Kuopion jääkiekkoerotumarit ry:n tuomarit.

Peli-/ottelurangaistukset

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan Turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden Tuomarien päätöksellä.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat Turnauspäällikkö ja ottelussa tuominneet Tuomarit. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on Turnauspäälliköllä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 15 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.