Hockey Base-turnaus HOCKEY BASE-TURNAUS
22.4.2018 Buugi | Suomi

The Hockey Base - turnaus 22.4.2018

Jyvässeudun kiekko Ry järjestää E2 AA-tason jääkiekkoturnauksen Jyväskylässä. Sunnuntaina 22.4.2018 pelataan E2 ottelut Buugin kaksirataisessa jäähallissa.

Turnauspaikan osoite: BUUGI Liikuntakeskus, Sykeraitti 7

Turnaukseen ilmoittautumisaika 1.1. - 1.3.2018 sähköpostilla. tommi.vuoti@valmet.com, p. 040-584 5215

Turnausmaksu 450€ per joukkue. Ennakkomaksu 250€ maksetaan 1.4.2018 ja loppuosuus 10.5.2018.

Ruokailuvaraukset 9.4 mennessä. Ruokailu 8€ per ateria ja laskutetaan turnauksen jälkeen. Ilmoita allergiat ja yliherkkyydet. Turnauspaikalla myös kahvilapalvelut katsojille.

Turnaussivusto: gameresultsonline.com

 

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnausjoukkueet

Turnaukseen otetaan kahdeksan joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnausjoukkueiden tulee olla AA -tasoa omassa ikäluokassaan (E2).

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat

Turnauspelaajien tulee olla pelikelpoisia jääkiekkoliiton sääntöjen puitteissa. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.

Varsinaiset säännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnausmuoto

Alkusarja käydään kahdessa neljän joukkueen lohkossa, jota seuraa sijoituspeli. Jokainen joukkue pelaa neljä ottelua turnauksen aikana (3+1). Alkulohkossa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet sijoitusotteluihin.

Sijoitukset lohkoissa määräytyvät seuraavien turnausjärjestäjän asettamien sääntöjen mukaisesti:

1) Pisteet

2) Lohkon otteluiden maaliero

3) Lohkon otteluiden tehdyt maalit

4) Keskinäisten otteluiden pisteet

5) Keskinäisten otteluiden maaliero

6) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

7) Rangaistukset

8) Arpa 

Turnauksen järjestäjä laati alkulohkot ja peliaikataulut mahdollisimman tasapuolisesti matka-ajat, ruokailun ja pelien mielekkyys huomioiden.

Sijoitusottelut

Lohkoykköset pelaavat sijoista 1-2, lohkokakkoset sijoista 3-4, lohkokolmoset 5-6 ja lohkoneloset 7-8.

Sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa, kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Otteluaika

Turnauksessa alkulohkon otteluiden aika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kuitenkin enintään 50 minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Erätauko 1min ja aikalisää ei saa käyttää. Jäänajo joka ottelun jälkeen otteluiden pysyessä laaditussa aikataulussa. Sijoitusottelun aika on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa pukukopissa varusteet päällä valmiina siirtymään vaihtoaitioon heti kun se on mahdollista (edelliset joukkueet poistuneet). Ottelu alkaa välittömästi joukkueiden ja tuomareiden ollessa jäällä. Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Viirien vaihto

Joukkueiden kapteenit vaihtavat viirit ottelun alussa ja kättelevät tuomarit toimitsija-aitioiden edessä ennen pelin alkua.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot, kotijoukkue ja pelipaidat

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 50 min. ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat tai erikseen sovittuna järjestävän tahon kanssa. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa. Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta.

Palkinnot

Turnauksen paras joukkue palkitaan pokaalilla sekä kolme parasta joukkuetta sijoitusmitaleilla. Jokaiselle pelaajalle osallistumismitali, sekä lisäksi palkitaan jokaisesta joukkueesta erityinen ”tsempparipelaaja”. Kunkin joukkueen johtaja ilmoittaa palkittavan pelaajan toimitsijoille ennen sijoitusottelun loppua.

Vakuutukset ja ensiapu

Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jokaisella joukkueella tulee olla vaihtoaitiossa normaalien pienten vammojen hoidossa tarvittavat ensiapuvälineet ja henkilö niitä käyttämään. Turnausjärjestäjä antaa lisäapua ja hallilta löytyvät paarit, lastat, defibrilaattori tarvittaessa. Jokaisen pelaajan tulee huolehtia omista lääkkeistään sekä ilmoittaa yliherkkyydet/allergiat ruokailua varatessa.

Tuomarit

Peleissä tuomitsevat Keski-Suomen Jääkiekkotuomarit.

Aikataulumuutokset

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely

Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, tuomareiden tukihenkilö, ottelussa tuominnut tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.

Kurinpito

Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin:

- Toimihenkilön peli- tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti turnauksesta poissulkemiseen

- Pelaajan ottelurangaistus johtaa automaattisesti turnauksesta poissulkemiseen. Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle käsittelyyn.