D2 ja E1 Kevätturnaus, Jyväskylä

22.4. - 23.4.2017 Jyväskylä Buugi Liikuntakeskus | Suomi

Turnaussäännöt

Turnausjoukkueet
Molemmille turnauspäiville otetaan kahdeksan joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.
Turnausjoukkueiden tulee olla AA -tasoa omassa ikäluokassaan (D2 / E1).

Turnauspelaajat, määrä, pelaajalistat
Turnauspelaajien tulee olla pelikelpoisia jääkiekkoliiton sääntöjen puitteissa. Joukkueet voivat
ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta
mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 20+2 pelaajaa.
Joukkueet rekisteröivät pelaajat turnaussivuston kautta 2 vuorokautta ennen turnausta.

Varsinaiset säännöt
Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja juniorisääntöjä tällä sivustolla ilmenevin poikkeuksin.

Turnausmuoto
Turnaus käydään kahdessa neljän joukkueen alkulohkossa, jota seuraa karsinta- ja sijoituspeli.
Jokainen joukkue pelaa viisi ottelua turnauksen aikana (3+1+1). Alkulohkossa voitosta saa kaksi
(2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja tappiosta nolla (0) pistettä. Kunkin joukkueen sijoitus
alkulohkossa määräytyy seuraavasti tässä järjestyksessä:
1. Pisteet
2. Keskinäisten otteluiden pisteet
3. Lohkon otteluiden maaliero
4. Lohkon otteluiden tehdyt maalit
5. Arpa
Turnauksen järjestäjä laati alkulohkot ja peliaikataulut mahdollisimman tasapuolisesti matka-ajat
ja pelien mielekkyys huomioiden.

Sijoitusottelut
Kummankin alkulohkon kahdella parhaalla joukkueella on mahdollisuus edetä finaaliotteluun. Muut
joukkueet pelaavat turnaussijoituksista. Alkulohkon sijoitus määrittää karsintapelin vastustajan ja
karsintapelin tulos lopullisen sijoitusottelun.
Mikäli karsinta- tai sijoitusottelu on tasatilanteessa varsinaisen peliajan päätyttyä, suoritetaan
voittolaukauskisa seuraavasti: Valmentajat nimeävät kolme (3) laukojaa joukkueestaan, mikäli
tilanne on edelleen tasan kolmen laukojan jälkeen jatketaan voittolaukauksia laukojapari
kerrallaan äkkikuolema periaatteella.

Otteluaika
Turnauksessa otteluiden aika on 2 x 15 minuuttia tehokasta peliaikaa, kuitenkin enintään 45
minuuttia kokonaispeliaikaa ohjelmaan merkitystä aloitusajasta. Erätauko 1min ja aikalisää ei saa
käyttää. Jäänajo joka ottelun jälkeen otteluiden pysyessä laaditussa aikataulussa.
Joukkueiden tulee olla viisi (5) minuuttia ennen ohjelmaan merkittyä otteluaikaa pukukopissa
varusteet päällä valmiina siirtymään vaihtoaitioon heti kun se on mahdollista (edelliset joukkueet
poistuneet). Ottelu alkaa välittömästi joukkueiden ja tuomareiden ollessa jäällä. Jos joukkue ei
saavu kentälle aikataulun mukaisesti, tuomitaan se hävinneeksi 5-0.

Pelaajaluettelo, kotijoukkue ja pelipaidat
Otteluohjelmassa ensimmäiseksi merkitty joukkue on kotijoukkue ja se pelaa tummemmilla
pelipaidoilla ja vierasjoukkue vaaleammilla. Kotijoukkueen vaihtoaitio sijaitsee kahvilan
puoleisessa päädyssä. Lopullinen pelaajaluettelo on ilmoitettava toimitsijoille 30 minuuttia ennen
joukkueen ottelua.

Palkinnot
Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaaleilla. Lisäksi palkitaan jokaisesta
joukkueesta erityinen ”tsempparipelaaja” jokaisessa ottelussa. Kunkin joukkueen johtaja ilmoittaa
palkittavan pelaajan toimitsijoille ennen ottelun loppua.

Vakuutukset ja ensiapu
Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassa oleva asianmukainen vakuutus.
Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista. Jokaisella
joukkueella tulee olla vaihtoaitiossa normaalien pienten vammojen hoidossa tarvittavat
ensiapuvälineet ja henkilö niitä käyttämään. Turnausjärjestäjä antaa lisäapua ja hallilta löytyvät
paarit, lastat, defibrilaattori tarvittaessa. Jokaisen pelaajan tulee huolehtia omista lääkkeistään
sekä ilmoittaa yliherkkyydet/allergiat ruokailua varatessa.

Tuomarit
Peleissä tuomitsevat Keski-Suomen Jääkiekkotuomarit.

Aikataulumuutokset
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluiden aikataulua, kestoa ja jäänajoa tarvittaessa.

Vastalauseiden käsittely
Turnauksen Juryn muodostavat turnausisäntä, tuomareiden tukihenkilö, ottelussa tuominnut
tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta
erimielisyystilanteissa on turnausisännällä. Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin
päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause
aiheelliseksi.

Kurinpito
Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin:
- Toimihenkilön peli- tai ottelurangaistus johtaa automaattisesti turnauksesta poissulkemiseen
- Pelaajan ottelurangaistus johtaa automaattisesti turnauksesta poissulkemiseen
Turnauksen jury ei käsittele erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle