Rinta-Jouppi.com- turnaus, E1-07 (täynnä) RINTA-JOUPPI.COM- TURNAUS, E1-07 (TäYNNä)
27.4. - 28.4.2019 Mikkeli | Suomi Ilmoittaudu

Turnaussäännöt

Turnaussäännöt:

Turnauksessa noudatetaan SJL:n voimassaolevia E-junioreiden sääntöjä täydennettynä tässä esitetyillä erityissäännöillä.

Ottelujärjestys:

AA-sarjassa on kahdeksan joukkuetta kahdessa alkulohkossa ja AAA-sarjassa kahdeksan joukkuetta kahdessa alkulohkossa.

Alkusarja:

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat yhden ottelun jokaista alkulohkon joukkueita vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee alkusarjassa kolme ottelua.

Sijoitusottelut:

Alkusarjan jälkeen sunnuntaina pelataan otteluohjelman mukaan jatkopelit ja sijoitusottelut. Kaikille joukkueille tulee sunnuntaina kaksi ottelua.

Pisteet:

Otteluvoitosta joukkue saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja tappiosta 0. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden järjestys seuraavasti:

Alkusarjasijoituksen määräytyminen:

Sijoitukset lohkoissa määräytyvät seuraavien turnausjärjestäjän asettamien sääntöjen mukaisesti:

1) Pisteet

2) Lohkon otteluiden maaliero

3) Lohkon otteluiden tehdyt maalit

4) Keskinäisten otteluiden pisteet

5) Keskinäisten otteluiden maaliero

6) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

7) Rangaistukset (vähemmän ranhaistusminutteja saanut sijoittuu paremmin)

8) Arpa 

Alkusarjan ottelut voivat päättyä tasan tai toisen joukkueen voittoon. Alkusarjan sijoitusten perusteella määräytyvät joukkueet jatko-otteluihin. Jatkopelistä jatketaan sijoitusotteluun otteluohjelman mukaisesti.

Jatko- ja sijoitusotteluiden voittomaalikisa:

Jatko- ja sijoitusottelun päättyessä tasan varsinaisen peliajan jälkeen, jatketaan välittömästi voittomaalikilpailulla. Voittomaalikilpailussa käytetään Suomen Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin. Voittomaalikisan aloittaa otteluohjelmaan merkitty vierasjoukkue. Ensin nimetään kummastakin joukkueesta kolme laukaisijaa voittomaalikisaan. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" periaatteella pari kerrallaan. Ensimmäisenä ampuu kotijoukkue. Sama pelaaja ei saa laukaista kahta kertaa ennen kuin joukkueen kaikki pelaajat ovat laukaisseet voittomaalikisassa vähintään kerran. Ottelu ratkeaa kun toisen joukkueen pelaaja onnistuu maalinteossa ja parinsa ei.

Ottelun kesto:

Ottelun kesto on 1x45 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta ilman erätaukoja. Mikäli turnauksen aikataulu jostain syystä viivästyy, voidaan kokonaispeliaikaa lyhentää, kuitenkin alimmillaan 40 minuuttiin. Joukkueen tulee olla valmiina 5 min. ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Turnaus pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu. Tuulettaminen kentällä on sallittua vain maalin tehneelle kentälliselle.

Luovutus:

Jos joukkue ei saavu kentälle aikataulun mukaisesti tai ei pelaa ottelua loppuun, se tuomitaan häviämään kyseinen ottelu 5 – 0. Myöhästymisen aikaraja on 3 minuuttia otteluohjelmaan merkityn alkamisajan jälkeen.

Rangaistukset:

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniori sääntöjen mukaisesti. Isoista rangaistuksista mahdollisesti seuraavat ottelurangaistukset annetaan turnauspäällikön ja ottelun tuominneiden tuomarien päätöksellä.

Isoissa rangaistuksissa rangaistukset antaa aina sarjankurinpitäjä, joten niissä on noudatettava alla olevia kilpailusääntöjen pykäliä

10.14.         Käyttäytymisrangaistusten kertyminen (10 ja 20 min)

10.15.         Käyttäytymisrangaistusten kertymästä aiheutuneen pelikiellon kärsiminen

10.16.         Pelirangaistukset

10.17.         Pelirangaistukset ottelun loppuajassa

 

10.18.         Ottelurangaistukset

Viirien vaihto:

Joukkueiden kapteenit vaihtavat viirit ottelun alussa ja kättelevät tuomarit toimitsija-aitioiden edessä ennen pelin alkua.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat:

Turnauksessa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti. Pelaajaluettelot tulee toimittaa sähköisesti etukäteen 31.3.2019 mennessä. Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 60 min. ennen ottelun alkua, mikäli se eroaa turnausjärjestäjille etukäteen ilmoitetusta. Otteluiden pöytäkirjat toimitetaan joko jälkikäteen sähköisesti joukkueenjohtajille tai ne voidaan tulostaa myöhemmin ilmoitettavasta osoitteesta.

Osallistumisoikeus ja pelaaminen eri joukkueissa:

Turnaukseen voivat osallistua ilmoittautuneisiin joukkueisiin rekisteröidyt pelaajat. Kenttäpelaaja voi edustaa seuraansa vain yhdessä turnaukseen osallistuvassa joukkueessa. 

Maalivahteja voi peluuttaa oman seuran kaikissa turnaukseen osallistuvissa joukkueissa. Jos joukkueeseen on nimetty ainoastaan yksi maalivahti, voi joukkue maalivahdin loukkaantuessa tai sairastuessa lainata sitä turnauksen toiselta joukkueelta. Maalivahdin pelaaminen sijoitusottelussa edellyttää että maalivahti on pelannut ko. joukkueessa vähintään yhden ottelun alkulohkossa.

Tuomarit:

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit, sekä mahdollisesti nuoremmat tuomarit. Ottelut tuomitsee kaksi SJL:n kortillista tuomaria, tai yksi SJL:n kortillinen päätuomari ja apuna nuorempi tuomari.

Turnauksen jury:

Turnauksen juryn muodostavat turnauspäällikkö ja ottelun tuominnut päätuomari. Vastalauseet on toimitettava kirjallisena viimeistään 10 min ottelun päätyttyä. Vastalausemaksu on 150e, joka maksetaan käteisellä. Summa palautetaan vastalauseen tehneelle joukkueelle jos jury hyväksyy vastalauseen.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus:

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien ja toimihenkilöiden tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Ensiapu-tiedote on julkaistu turnauksen nettisivuilla. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Pelipaidat:

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Palkinnot:

Molemmissa sarjoissa turnauksen voittajajoukkueet palkitaan pokaalein. Lisäksi kaikkien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein, määrän ollessa 20 kpl / joukkue. Palkinnot jaetaan kunkin sarjan finaaliotteluiden jälkeen. Pronssimitallit jaetaan pronssiotteluiden jälkeen.