Kaksi kolmen joukkueen lohkoa, joissa jokainen kohtaa toisensa kertaalleen (2 peliä per joukkue). Lohkon
1. Pisteet (voitosta 2, tasapeli 1, häviö 0)
2. Keskinäinen ottelu
3. Maaliero
4. Tehdyt maalit
5. Arpa
Peliaika lohko-otteluissa on 1 x 30 minuuttia tehokasta peliaikaa. Pelin maksimikokonaisaika on 45 minuuttia.
Mikäli joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua ilmoitettuna aikana, tuomitaan se hävinneeksi ottelu 5–0.
Aikalisän käyttö ei ole sallittua. Ottelut voivat päättyä tasan.

SIJOITUSOTTELUT:
Sijoitusottelut pelataan siten, että lohkojen kolmoset pelaavat sijoista 5–6, kakkoset sijoista 3–4 ja voittajat
sijoista 1–2.
Peliaika sijoitusotteluissa on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Pelin maksimikokonaisaika on 60 minuuttia.
Mikäli joukkue ei ole valmis aloittamaan ottelua ilmoitettuna aikana, tuomitaan se hävinneeksi ottelu. Aikalisän
käyttö ei otteluissa ole sallittua. Ottelun päättyessä tasan pelataan välittömästi kerrasta poikki
rangaistuslaukauskilpailu seuraavasti:
 Maalivahdit jäävät omille maaleilleen ottelun päätyttyä.
 Tuomareille ei erikseen käydä ilmoittamassa laukojia.
 Summerin soitua tuomari vie kiekon suoraan keskiympyrään ja molempien joukkueiden pelaajat
menevät vaihtoaitioon.
 Kotijoukkueen (kotijoukkue on A. paremman pistemäärän B. paremman maalieron omassa lohkossaan
saanut joukkue) kapteeni ilmoittaa tuomarille kumpi joukkue aloittaa rangaistuslaukauskilpailun.
Kyseisen joukkueen pelaaja luistelee laukomaan ensiksi ja vierasjoukkueen pelaaja heti perään.
 Laukojapareja jatketaan, kunnes voittaja on selvä.
 Sama laukoja saa laukoa uudestaan vasta, kun kaikki muut kokoonpanoon merkatut pelaajat ovat
laukoneet kertaalleen (toimitsijat merkkaavat laukojat, sitä mukaa kun he tulevat laukaisuvuoroon).

JURY:
Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan kaikki erotuomariraportit käsittelee Jääkiekkoliitto, mutta sen lisäksi
turnauksessa on 3-henkinen jury. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja suljetaan automaattisesti turnauksesta ja
kaikki 20 min käytösrangaistukset (prk) menevät juryn käsittelyyn. Pelirangaistuksen saanut pelaaja voidaan
juryn päätöksellä sulkea turnauksesta. Mahdolliset peli- tai ottelurangaistuksista erotuomaraporttien perusteella
koituvat kurinpidolliset jatkoseuraamukset määrittää kunkin joukkueen Jääkiekkoliiton oman alueen
kurinpitoelin.
Juryllä on oikeus sulkea pelaaja turnauksesta myös muuten kuin tuomarin määräämän ulosajon seurauksena
esim. epäurheilijamaisen käytöksen tai alkoholin vaikutuksen alaisena pelaamisen perusteella.

Vastalauseita koskien pelin tuloksia tai turnauksesta sulkemisia, ei käsitellä.

PELAAJIA KOSKEVAT RAJOITUKSET JA VAATIMUKSET:
Koska kyseessä on harrasteturnaus, on pelaajien osallistumisoikeutta rajoitettu seuraavilla säännöillä:
 Kaudella 2018–2019 III- tai IV-divisioonassa pelanneet pelaajat eivät saa osallistua turnaukseen.
 II-divisioonassa, A- ja B-nuorten Mestiksessä sekä vastaavissa ulkomaisissa sarjoissa pelanneilla tulee
olla yksi kokonainen pelaamaton kausi kyseisissä sarjoissa.
 Nuorten ja B-nuorten SM-sarjassa, Suomi-Sarjassa, Mestiksessä tai vastaavissa ulkomaisissa sarjoissa
pelanneilla tulee olla kaksi kokonaista pelaamatonta kautta kyseisissä sarjoissa.
 SM-liigassa, vastaavissa ulkomaisissa sarjoissa tai korkeammalla tasolla pelanneet eivät saa osallistua
turnaukseen.
Poikkeus: kenttäpelaajana edellä mainituissa sarjoissa pelannut saa edustaa joukkuetta maalivahtina sekä
maalivahtina pelannut saa edustaa joukkuetta kenttäpelaajana.
Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva pelaajapassi tai joukkueen tulee hankkia turnaukseen
Tapahtumapelipassi. Lisätietoja pelipasseista Jääkiekkoliiton pelipassisivulta.

MUUT SÄÄNNÖT:
 Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton virallista sääntökirjaa, harraste- ja
seniorisääntölisäyksillä (harraste- ja seniorisäännöt Jääkiekkoliiton sivuilla).
 Rangaistukset kärsitään normaalisti.
 Kun kyseessä on harrasteturnaus, niin huomioikaa seuraavat seikat:
o Lyöntilaukauksesta ja taklauksesta 2 min
o ”Valelämäri” -> pelikatko kuten korkeasta mailasta
o 3 kakkosta samassa ottelussa tarkoittaa loppupeliä pukukopissa (kiekko katsomoon -jäähyjä tai
joukkuerangaistusten istumista ei lasketa tähän)

 Paitojen värien ollessa samat, vierasjoukkue on velvollinen vaihtamaan pelipaitaa.
 Turnauksen järjestäjä voi muuttaa aikatauluja ja pelien pituuksia tilanteen niin vaatiessa (esim. peliin
tulee erityisen pitkä viivästys joukkueista riippumattomista syistä lohko-ottelussa -> laitetaan
kokonaisaika poikki, rukataan aikatauluja ja tiivistetään sijoitusotteluiden peliaikaa).
 Joukkueenjohtaja on velvollinen tarkastamaan pöytäkirjasta joukkueensa kokoonpanon ennen ottelun
alkamista.
 Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: alkoholin vaikutuksen alaisena pelaaminen on ehdottomasti kielletty –
korkataan pullot vasta viimeisen pelin jälkeen.