PORVOO E2-07 SYYSTURNAUS
26.8. - 27.8.2017 Porvoo | Suomi Ilmoittaudu

Turnaussäännöt

Turnaussäännöt:

Noudatetaan SJL E-juniorisääntöjä tässä mainituin tai turnauksen juryn esittämin poikkeuksin. Tuomarit Porvoon jääkiekkoerotuomarikerhon nimeämiä.

 

Turnausformaatti:

Lauantai

Kahdeksan joukkueen turnaus joka pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa. Alkusarjassa jokaisella joukkueella on kolme ottelua. Alkulohkojen ykkönen ja kakkonen pelaavat sijoitusotteluissa pronssista ja pystistä. Ottelun kesto 40min, joista viisi viimeistä minuuttia tehokasta peliaikaa. (HUOM! Mikäli peliaikataulu uhkaa viivästyä, turnauspäällikkö voi päätöksellään määrätä ottelun lopun pelattavaksi suoralla ajalla).

Sunnuntai.

Kuuden joukkueen turnaus joka pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa. Alkusarjassa jokaisella joukkueella on kaksi ottelua. Alkulohkojen ykkönen ja kakkonen pelaavat välierissä loppuottelu- ja pronssiottelupaikoista. Lohkokolmoset pelaavat sijoitusottelun sjoista 5-6. Ottelun kesto 2 x 15min. Kokonaisaika 50min. (HUOM! Mikäli joku näkee asialliseksi toiminnaksi kymmenvuotiaiden elokuun peleissä tahallisen kokonaisaikakellon kanssa kikkailemisen: Toimitsijaryhmän vetäjä voi ilmoituksellaan turnauspäällikölle saada tarvittavan määrän lisäaikaa pelin loppuunsaattamiseksi reilun ja urheilullisen pelin hengessä).

 

Ottelut aloitetaan viimeistään ohjelmaan merkityllä kellon ajalla. Mikäli joukkue ei ole valmiina jäällä ottelun alkamisajankohtana peli aloitetaan myöhempänä ajankohtana tilanteesta 0 – 3. Mikäli joukkue ei ole saapunut jäälle kun aikaa on kulunut 10 minuuttia, katsotaan joukkue hävinneeksi ottelun 0 – 5. (Poikkeukset tähän sääntöön tapauskohtaisesti turnauspäällikön toimesta).

Voitosta pisteitä kolme, tasapelistä yksi. 1) Keskinäisten otteluiden pisteet 2) Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit 3) Lohkon otteluiden maaliero 4) Lohkon otteluiden tehdyt maalit 5) Arpa

Ei aikalisiä.

Jäähyt SJL:n uusien kilpailusääntöjen mukaisesti 1min. POIKKEUKSENA lauantain pelit, jolloin pelataan suoraa aikaa: 2min.

  • Tulkinta 1: 2min jäähyaika alkaa juoksemaan siitä hetkestä, kun tuomari ensimmäisen kerran laittaa kiekon peliin jäähyn antamisen jälkeen.
  • Tulkinta 2: Mikäli jäähy alkaa ennenkuin ottelun viimeisen viiden minuutin tehokas peliaika alkaa: Kesto 2min.  (Kiekko peliin, kun aikaa jäljellä 5.05 -> jäähy loppuu 3.05)

Välierät, loppu- ja pronssiottelut ratkaistaan tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailulla. Kaikki muut ottelut voivat päättyä tasapeliin. 

Rangaistuslaukauskilpailu suoritetaan pari kerrallaan, voi siis ratketa jo ensimmäiseen pariin. Pelaaja ei saa ampua rangaistuslaukausta toistamiseen, ennen kuin kaikki joukkueen peliin osallistuneet pelaajat ovat suorittaneet rangaistuslaukauksen kertaalleen (Mikäli joukkueissa on eri määrä kenttäpelaajia tämä lasketaan pienemmällä pelaajamäärällä olevan joukkueen mukaan).

Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden tehdä turnaussääntöihin, otteluohjelmaan tai peliaikaan muutoksia.

 

Osallistumisoikeus:

Joukkueenjohtajat ovat vastuussa siitä, että jokaisella osallistujalla on jääkiekon kilpailutoiminnan kattava vakuutus.

Turnaus on tarkoitettu 07 -ikäluokan pelaajille. Tyttöpelaajien osalta noudatetaan SJL:n peluuttamissääntöjä (= max 05), aloittavien pelaajien osalta AA/A sarjassa sovelletaan SJL:n kilpailusääntöjä.

Yli-ikäisiä pelaajia ei ole tarkoitus käyttää. Pakottavissa tilanteissa turnausorganisaatiolta voidaan anoa lupa 07 -tasoisen pelaajan pelaamiselle.

Joukkueen pelaajaluettelot ja toimihenkilöt ilmoitetaan toimitettavan linkin kautta viimeistään kaksi päivää ennen turnausta joukkueenjohtajien toimesta turnausportaaliin. Ryhmästä vastaava aikuinen vastuuhenkilö (kuten joukkueenjohtaja, vastuuvalmentaja) tulee olla nimettynä. Mahdolliset muutokset on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 30 min. ennen joukkueen ensimmäisen ottelun alkua.

 

Pelipaidat:

Jolleivät joukkueet keskenään toisin sovi: Kotijoukkue pelaa tummissa, vierasjoukkuen vaaleissa pelipaidoissa.

 

Tulospalvelu ja pistepörssi

Turnauksessa on käytössä tulospalveluportaali jota pystyy seuraamaan halliin asennettavilta näytöiltä tai netistä.

HUOM! Portaaliin palveluihin kuuluu myös pistepörssi. Tätä päivitetään pelin tuomareiden ja toimitsijoiden toimittamien tietojen perusteella. Korjauksia pisteisiin ei tehdä otteluiden päätyttyä valmentajien, vanhempien tai isovanhempenkaan pyynnöistä. (Poikkeus: Kuten vastalausemenettelyssä, mutta ei vasteaikaa eikä maksun palautusta).

 

Kurinpito ja vastalauseet:

Turnausjärjestäjillä ei ole oikeutta poiketa SJL:n kurinpitomenettelyistä. Raportointi / pelikiellot kilpailusääntöjen edellyttämällä tavalla.

- Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

- Pelaajan saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon.

- Toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa automaattisesti turnauksen kestävään toimitsijakieltoon.

Vastalause tulee jättää kirjallisena 10 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalause käsitellään juryn toimesta välittömästi. Vastalausemaksu on 250 euroa ja se tulee suorittaa vastalausetta jätettäessä. Maksu palautetaan mikäli vastalause todetaan aiheelliseksi. Turnauksen Juryn muodostaa turnauspäällikkö ja turnaustoimiston henkilökunta.

Turnauksen vastalausemenettely ei koske otteluiden tuomaritoimintaa. Mikäli tästä on huomautettavaa, noudatetaan SJL:n ohjeistusta ja menettelytapoja.