USK Rakennus Oy -turnaus 2018 USK RAKENNUS OY -TURNAUS 2018
21.4.2018 Nokia, Nokian harjoitusjäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

Säännöt ja niiden tarkennukset:

Noudatetaan Suomen jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä (http://www.finhockey.fi/index.php/component/k2/item/137-kilpailusaannot), erityissääntöjä E-junioreiden sarjoissa (ks. kilpailu- ja pelisäännöt 6.18) sekä tarkennuksia, jotka on esitelty tässä dokumentissa:

Pelipaikka, ajankohta:

Tapahtuman järjestää HC NOKIA F1-08 joukkue. Kaikki ottelut pelataan 21.4.2018 aikana Nokian jäähallissa osoitteessa Hinttalankatu 6, 37100, Nokia. Käytössä yksi kaukalo.

Ikärajoitukset:

Turnaus on tarkoitettu 2008 ja myöhemmin syntyneille. Lähtökohtaisesti Y-sääntö (tarkoittaa 07 tai aiemmin syntyneitä) ei turnauksessa ole käytössä. Tarvittaessa otettava yhteys ennen turnausta turnausorganisaatioon.

Tyttöpelaajiin sovelletaan liiton sääntöjä, eli sarjassa saa pelata kaksi vuotta vanhemmat tytöt. Turnauksen järjestäjä voi antaa erityistapauksissa säännöistä poikkeavia lupia.

Peliaika:

Varsinainen peliaika koostuu kahdesta 15 minuutin tehokasta peliaikaa käsittävästä erästä. Pelikello käynnistyy, kun tuomaristo pudottaa kiekon jäähän ja pysähtyy, kun tuomaristo viheltää pilliinsä. Ottelutapahtuman maksimikeston 45 min ylityttyä peli päättyy summerin soittoon. Aikalisät eivät ole käytössä. Käytössä 1 min erätauko.

Loppu- ja pronssiotteluissa varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen edetään voittomaalikilpailuun. Kolme eri kenttäpelaajaa suorittaa laukaukset vuorotellen ja jos tilanne edelleen tasan, kilpailua jatketaan pareittain äkkikuolemaperiaatteella.

Ottelujärjestys ja turnaustapa:

Kullekin joukkueelle tulee päivän aikana 3 ottelua, sijoitusotteluihin päässeille joukkueille 4 ottelua. Turnausaikataulu ja otteluohjelma on nähtävissä gameresultsonline –palvelussa.

Joukkueiden sijoittuminen sarjataulukossa määräytyy kerättyjen pisteiden mukaan. Voitosta joukkue saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen. Mikäli alkusarjan päätyttyä joukkueiden pistemäärät ovat tasan, joukkueen sijoitus määräytyy seuraavien sääntöjen mukaan: keskinäisten otteluiden pisteet, keskinäisten otteluiden maaliero, keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, lohkon otteluiden maaliero, lohkon otteluiden tehdyt maalit, arpa.

Pelialue:

Ottelut pelataan täydellä kentällä. Kenttäpuolia ei vaihdeta erätauon aikana - tällä pyritään takamaan lentävien vaihtojen sujuvuus (harjoitteluvaihe). Pelialueen jäädytys minimissään joka toisen ottelun välissä.

Pelaajamäärä:

Kentällä 1+5. Pelaajien enimmäismäärää joukkueessa on maalivahdit + 18 kenttäpelaajaa. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti.

Pelipaidat:

Perussääntönä on, että kotijoukkue tummempi pelipaita, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.

Maalit:

Pelataan normaaleihin isoihin maaleihin.

Kiekko:

Käytetään mustaa kiekkoa, lyöntilaukaus on sallittu.

Kättelyt ja huudatukset:

Huudatukset suoritetaan siniviivoilla pelien loputtua. Huudatusten jälkeen suoritetaan pelaajien kättelyt.

Mahdolliset vaihtoviirien tai kiekkojen jakamiset tapahtuvat kättelyn yhteydessä joukkueiden kapteenien toimesta.

Palkitseminen:

Pelikohtaiset tsempparipalkinnot sekä mitalit toimitetaan valmennukselle / joukkueenjohdolle ennen pelien alkua turnausjärjestäjän toimesta. Joukkueiden valmennus palkitsee otteluiden tsempparit tasapuolisen käytännön mukaisesti, sekä kaikki turnaukseen osallistuneet pelaajat mitaleilla pelien päätyttyä.

Lohkojen voittajat palkitaan pokaalilla finaalipelin ratkettua. Palkitseminen tapahtuu jäällä ennen kättelyä järjestävän seuran toimesta, joukkueiden seistessä siniviivoilla.

Tuomarointi:

Otteluiden tuomarit tulevat Tampereen jääkiekkotuomarit ry:n kautta.

Toimitsijat:

Otteluiden toimitsijoina toimivat HC NOKIA F1 2008 -joukkueen pelaajien vanhemmat. Turnausjärjestäjä järjestää pöytäkirjan pitäjän, sekä ajankohtaisen tulospalvelun.

Turnauksessa käytetään gameresultsonline live-tulospalvelua. Sarjataulukko ja tilastot  päivitetään kunkin ottelutapahtuman jälkeen ja ne ovat nähtävissä jäähallin aulassa olevissa näytöissä.

Kurinpito ja SJL erityissäännöt:

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:

  1. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.
  2. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan pelirangaistuksen, hänet poistetaan turnauksesta myös myöhempien ottelujen ajaksi.

Protestit:

Turnauksessa ei ole protestin jättömahdollisuutta ja mahdolliset epäselvyydet hoidetaan ensisijaisesti pelaavien joukkueiden ja ottelun tuomareiden kesken.

Vastuut:

Tapahtuman järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus.

Muutokset:

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Muuta huomioitavaa:

Juokseminen jäähallin sisällä ja katsomoissa on ehdottomasti kielletty. Jäähallin katsomorakenteet ovat jyrkät ja erityistä varoivaisuutta on noudatettava liikuttaessa hallin sisällä. Pukukopit ovat ainoastaan joukkueen pelaajien, valmentajien ja huoltajien käytössä. Pyydämme, että vanhemmat eivät kulkisi pukukoppikäytävällä.

HC NOKIA 08 pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet pelisääntöihin, joihin kuuluu mm. kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta sekä joukkueiden kannattajilta. Toistuvasta kannattajien, valmentajien tai pelaajien esim. tuomareihin kohdistamasta huutelemisesta, solvaamisesta tai vastaavasta turnauksen Jury voi tuomita asianosaisen joukkueen häviämään 5-0 kyseessä olevan pelin.