USK-Rakennus Oy -turnaus 2019 USK-RAKENNUS OY -TURNAUS 2019
27.4.2019 Nokia, Nokian jäähalli | Suomi

Säännöt

Säännöt ja niiden tarkennukset:

Noudatetaan Suomen jääkiekkoliiton kilpailu- ja pelisääntöjä (http://www.finhockey.fi/index.php/component/k2/item/137-kilpailusaannot), erityissääntöjä E-junioreiden sarjoissa (ks. kilpailu- ja pelisäännöt 6.18) sekä tarkennuksia, jotka on esitelty tässä dokumentissa:

Pelipaikka, ajankohta:

Tapahtuman järjestää HC NOKIA E2-08 joukkue. Kaikki ottelut pelataan 27.4.2019 aikana Nokian jäähallissa osoitteessa Hinttalankatu 6, 37100, Nokia. Käytössä on kaksi kaukaloa.

Ikärajoitukset:

Turnaus on tarkoitettu 2008 ja myöhemmin syntyneille. Lähtökohtaisesti Y-sääntö (tarkoittaa 07 tai aiemmin syntyneitä) ei turnauksessa ole käytössä. Tarvittaessa otettava yhteys ennen turnausta turnausorganisaatioon.

Tyttöpelaajiin sovelletaan liiton sääntöjä, eli sarjassa saa pelata kaksi vuotta vanhemmat tytöt. Turnauksen järjestäjä voi antaa erityistapauksissa säännöistä poikkeavia lupia.

Peliaika:

Varsinainen peliaika koostuu kahdesta 15 minuutin tehokasta peliaikaa käsittävästä erästä. Pelikello käynnistyy, kun tuomaristo pudottaa kiekon jäähän ja pysähtyy, kun tuomaristo viheltää pilliinsä. Ottelutapahtuman maksimikeston 45 min ylityttyä peli päättyy summerin soittoon. Aikalisät eivät ole käytössä. Käytössä 1 min erätauko.

Loppu- ja pronssiotteluissa varsinaisen peliajan päätyttyä tasatilanteeseen edetään voittomaalikilpailuun. Kolme eri kenttäpelaajaa suorittaa laukaukset vuorotellen ja jos tilanne edelleen tasan, kilpailua jatketaan pareittain äkkikuolemaperiaatteella.

Ottelujärjestys ja turnaustapa:

Kullekin joukkueelle tulee päivän aikana 4-5 ottelua, sijoitusotteluihin päässeille joukkueille 5 ottelua. Turnausaikataulu ja otteluohjelma on nähtävissä gameresultsonline –palvelussa.

Joukkueiden sijoittuminen sarjataulukossa määräytyy kerättyjen pisteiden mukaan. Voitosta joukkue saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen. Mikäli alkusarjan päätyttyä joukkeiden pistemäärät ovat tasan, joukkueen sijoitus määräytyy seuraavien sääntöjen mukaan: keskinäisten otteluiden pisteet, keskinäisten otteluiden maaliero, keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, lohkon otteluiden maaliero, lohkon otteluiden tehdyt maalit, arpa.

Pelialue:

Ottelut pelataan täydellä kentällä. Kenttäpuolia ei vaihdeta erätuon aikana. Pelialueen jäädytys minimissään joka toisen ottelun välissä.

Pelaajamäärä:

Kentällä 1+5. Pelaajien enimmäismäärää joukkueessa on mv:t + 18 kenttäpelaajaa. Pelaajaluetteloon merkittyjä pelaajia on ottelukohtaisesti peluutettava tasapuolisesti.

Pelipaidat:

Pääsääntöisesti kotijoukkue valitsee paidan peliin seuraavalla periaatteella: kotijoukkue tummempi peliasu, vierasjoukkue vaaleampi. Joukkueet voivat sopia keskenään myös muista järjestelyistä pelipaidan suhteen.

Kättelyt ja huudatukset:

Huudatukset suoritetaan siniviivoilla pelien loputtua. Huudatusten jälkeen suoritetaan pelaajien kättelyt.

Mahdolliset vaihtoviirien tai kiekkojen jakamiset tapahtuvat kättelyn yhteydessä joukkueiden kapteenien toimesta.

Palkitseminen:

Kummastakin sarjasta palkitaan kolme parasta joukkuetta mitaleilla ja pokaalilla. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan päivän tsemppari.

Palkitseminen tapahtuu jäällä ennen kättelyä järjestävän seuran toimesta, joukkueiden seistessä siniviivoilla.

Tuomarointi:

Kaksi tuomaria ottelutapahtumaa kohden.

Toimitsijat:

Otteluiden toimitsijoina toimivat HC NOKIA E2 2008 -joukkueen pelaajien vanhemmat. Turnausjärjestäjä järjestää pöytäkirjan pitäjän, sekä ajankohtaisen tulospalvelun. Peleissä käytetään SJL pöytäkirja pohjaa, joka löytyy liiton sivuilta. 

Turnauksessa käytetään gameresultsonline live-tulospalvelua.Sarjataulukko ja tilastot  päivitetään kunkin ottelutapahtuman jälkeen ja ne on nähtävissä jäähallin kahviossa sekä ilmoitustauluilla.

Kurinpito ja SJL erityissäännöt:

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:

  1. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseensa turnauksesta.

  2. Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saadessa kaksi kertaa ottelusta poistamiseen johtavan pelirangaistuksen, hänet poistetaan turnauksesta myös myöhempien ottelujen ajaksi.

Jury ja vastalauseet:

Juryn muodostavaa turnausvastaava sekä kaksi muuta henkilöä. Juryn päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Vastuut:

Tapahtuman järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan

aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassaoleva lisenssi ja vakuutus.

Muutokset:

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Muuta huomioitavaa:

Juokseminen jäähallin sisällä ja katsomoissa on ehdottomasti kielletty. Jäähallin katsomorakenteet ovat jyrkät ja erityistä varoivaisuutta on noudatettava liikuttaessa hallin sisällä.

HC NOKIA 08 pelaajat, toimihenkilöt ja vanhemmat ovat sitoutuneet pelisääntöihin, joihin kuuluu mm. kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta sekä joukkueiden kannattajilta. Toistuvasta kannattajien, valmentajien tai pelaajien esim. tuomareihin kohdistamasta huutelemisesta, solvaamisesta tai vastaavasta turnauksen Jury voi tuomita asian osaisen joukkueen häviämään 5-0 kyseessä olevan pelin.