G11 LOPPIAISTURNAUS G11 LOPPIAISTURNAUS
5.1.2019 Nokian jäähalli | Suomi

Turnaussäännöt

Pelipaikka

Turnauksen kaikki ottelut pelataan Nokian jäähallin harjoitushallissa ( uusi puoli). Osa pukukopeista sijaitsee vanhan hallin puolella, joten kaikilla pelaajilla tulee olla teräsuojat mukana.

Pelialue

Turnauksen pelit pelataan puolikkaalla kentällä. Kenttä jaetaan puoliksi välilaidalla, joka sijoitetaan punaviivalle. Kaukalossa pelataan kaksi ottelua samanaikaisesti. Vaihtoaitioina käytetään kentän varsinaisia vaihtoaitioita. Turnauksen aikana vaihtoaitioissa ja kaukaloiden läheisyydessä saa järjestäjän lisäksi liikkua vain peliryhmät sekä näiden välttämättömät toimihenkilöt. Yleisön tulee seurata otteluita katsomosta.

Peliaika

Yhden pelin kesto on 24 minuuttia suoraa aikaa. Mikäli joukkue ei ole jäällä valmiina aloittamaan peliä otteluohjelman mukaisesti, aloitetaan peli viivästyneen joukkueen 5-0 tappioasemasta ja peliaika on jäljellä oleva peliaika.

Ottelut

Pelit pelataan 4+1 vs. 4+1. Pelit pelataan sinisellä kiekolla ja käytössä on isot maalit. Turnausjoukkueet jaetaan kahteen viiden joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat lohkoissaan yksinkertaisen alkusarjan, jonka jälkeen pelataan jatko- ja sijoitusottelut. Kotijoukkue mainitaan ottelukaaviossa ensimmäisenä. Kotijoukkueen maalivahti sijoittuu keskialueen maalille.

Pelinohjaus

HC Nokia järjestää pelinohjauksen. Pelinohjaajina toimivat seuran vakuutetut  toimihenkilöt.

Vaihdot

Vaihdot ilmoitetaan summerilla 2 minuutin välein, jolloin peli katkaistaan automaattisesti välittämättä kentällä olevasta pelitilanteesta. Ottelun pelinohjaaja ratkaisee vaihtoajan aiheuttamat kiistatilanteet itsenäisesti. Pelikelloa ei pysäytetä vaihtojen ajaksi. Vaihdot suoritetaan ripeästi ja viivyttelemättä, jotta tehokasta peliaikaa olisi mahdollisimman paljon.

Pelin käynnistäminen

Aloituskiekko pudotetaan molemmilla kentillä yhtä aikaa. Tämän jälkeiset aloitukset tehdään heti, kun ko. kentän joukkueet valmiit. Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin alussa ja maalin jälkeen. Maalivahdin sulkiessa kiekon, puolustava joukkue aloittaa pelin maalin takaa ja vastustaja vetäytyy kohti keskialuetta.

Rangaistukset

Otteluissa ei jaeta rangaistuksia. Rikkeen tapahtuessa pelinohjaaja katkaisee pelin ja huomauttaa rikkojaa. Rikkeiden toistuessa tai rikkeen ollessa vakava, pelinohjaajalla on mahdollisuus poistaa pelaaja kentältä ko. vaihdon ajaksi. Poistetun pelaajan tilalle laitetaan toinen pelaaja.

Pisteet ja sijoitus

Pisteet voitosta 2, pisteet tasapelistä 1, pisteet tappiosta 0

Jos kaksi joukkuetta päätyy alkusarjassa tasapisteisiin, ratkaistaan näiden keskinäinen sijoitus seuraavassa järjestyksessä:

  1. keskinäinen ottelu
  2. maaliero lohkossa
  3. tehdyt maalit lohkossa
  4. arpa

Arvonnan suorittaa turnausvastaava molempien joukkueiden edustajan läsnäollessa.

Mikäli peliaika päättyy tasan jatko- tai sijoitusotteluissa, suoritetaan voittomaalikilpailu. Voittomaalikilpailu toteutetaan yksi pari kerrallaan, kunnes ottelun voittaja on selvillä. Sama pelaaja ei saa tehdä useampaa suoritusta peräjälkeen samassa voittomaalikilpailussa. 

Pelaajat

Pelaajien enimmäismäärää ei ole rajoitettu. Joukkueissa saa pelata vuonna 2011 ja sen jälkeen syntyneitä pelaajia. Tytöt saavat olla kaksi vuotta vanhempia. Jos samasta seurasta osallistuu kaksi tai useampi peliryhmä, on joukkueiden oltava keskenään saman tasoisia. Mikäli joukkueella on perusteltu syy peluuttaa ennen 2011 syntyneitä pelaajia, tästä on sovittava etukäteen turnausjärjestäjän kanssa.

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapaturmista tai muista vahingoista. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla henkilöllä tulee olla voimassa oleva lisenssi ja vakuutus. HC Nokia ry ei ole vakuuttanut turnauksen pelaajia eikä toimihenkilöitä.

Peluuttaminen

Turnaus kuuluu kaikille joukkueen pelaajille. Kaikkia joukkueessa mukana olevia pelaajia on peluutettava tasapuolisesti ja tasaisin vuoroin. Tasapuolista peluuttamista on noudatettava joukkueen pelaajamäärästä riippumatta. Joukkueiden toimihenkilöiden toivotaan noudattavan pelaajien ohjaamisessa asiallista käytöstä ja hyviä tapoja.

Jury

Turnausvastaava yhdessä pelinohjaajien kanssa ratkaisee kiistat ja tuomitsee mahdolliset rangaistukset..

Palkinnot

Kaikille pelaajille jaetaan turnausmitalit jäällä viimeisen pelin jälkeen. Kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla. Jokainen joukkue saa palkita turnauksen tsempparipelaajan ja jakaa palkinnon kopissa turnauksen päätyttyä. Turnaustsempparin palkinto luovutetaan joukkueille ilmoittautuessa turnaustoimistoon ennen otteluiden alkua.

Muuta

HC Nokian pelaajat ovat sitoutuneet pelisääntöihin, joihin kuuluu mm. kohtelias käytös ja toisten kunnioittaminen. Edellytämme tätä osallistuvilta joukkueilta, toimihenkilöiltä ja joukkueiden kannattajilta.